Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Arabam Gitmiyor

ankaraxxx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar öncelikle herkese hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum.mazda 3 2010 otomatik bl kasa sahibiyim.araçımda birden fazla çok sorun bulunmakta ankarada bir kaç ustaya gittim ve malesef herkes birşey söyleyip ordan oraya gönderme peşindeler başına gelen vardır belkş diye yardımlarını bekliyorum değerli ustalar ve kardeşler

1-aracım 230 000 km de ve otomatik şanzuman yagını 5000 km once tam tesisatlı değiştirdim.değişimden önce hiçbir sorun yokken şu an aracın vites geçişlerinde sarsındı var (kesinlilke vuruntu değil)

2-arac vites geçişlerinde rolantide takılıyor ve daha sonra vites atıyor oda hali ile silkeleme yapıyor.

3-aracımda giderken örneğin 3000 devirlerde araç motoru bağırıyor ama 3100 devirde bağırma sesi gidiyor enteresan şekilde rolantide sıkıntılar yaşıyorum.

4-aracım bildiğiniz gitmiyor çekmiyor özellikle yokuşlarda düz yolda bile sanki arabayı birşey tutuyor ve inanılmaz benzin ve lpg yakmaya başladı.80 km hızla giderken arac 4.cü viteste gidiyor 80 km hızla giden bir araba 4 vitestemi gider bazen hızım 60 km iken bile araç 4 viteste devam ediyor.ve gaza basınca hali ile vites küçültüp yüksek devirde bağırmmaya başlıyor.düz yolda giderlen bazen aracın gazına basmama rağmen rolantide takılı kalıp sanki birşeye takılıyor gibi daha sonra devir yükseliyor.

5-boğaz kelebeği temizlendi bujiler değişti vuruntu sensörü değişti şanzıman yağı 5000 km once değişti motor yağı 1000 km once değişti

çok acil yardımlarınızı bekliyorum lütfen saygılar dostlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir mazdanin bu sorunlari yasamasi icin, eski sahibinin bayagi ugrasmis olmasi lazim. 
Araci bilgisayara baglatip hata kodu aldiniz mi bilmiyorum  

Bence yetkili servise gidin. Olmadi Bey Otomotiv, bu aralar bayagi begeniliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Lupara :

Bence yetkili servise gidin. Olmadi Bey Otomotiv, bu aralar bayagi begeniliyor.

Doğru, hatta sitede üyeliği vardı etiketleyelim belki görür @BEY Otomotiv

10 saat önce, ankaraxxx :

4-aracım bildiğiniz gitmiyor çekmiyor özellikle yokuşlarda düz yolda bile sanki arabayı birşey tutuyor ve inanılmaz benzin ve lpg yakmaya başladı.80 km hızla giderken arac 4.cü viteste gidiyor 80 km hızla giden bir araba 4 vitestemi gider bazen hızım 60 km iken bile araç 4 viteste devam ediyor

Otomatik araçların sürekli yüksek vitese geçme arzusu bir problem değil aslında. Bu onların yapısında var ama aracın gitmiyor olması ayrı bir konu tabii.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de bu kadar sorun var ise Yetkili Servise gidin.  Bir kere para ödersiniz ama içiniz rahat olur.  Eger sorun(lar) tekrarlarsa muhtemelen tekrar para ödemezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüksek kmli araçların şanzıman yağını değiştirmek, eğer düzenli olarak değişmiyorsa faydadan çok zarar verebiliyor. Yetkili bir serviste şanzıman adaptasyonu işlemi yapılıyorsa yaptırmanızı öneririm. Ayrıca youtube da böyle bir videoya rastladım. Belki sorununuza çözüm getirebilir.

Bu adamı da pek sevmem ama videoda tam olarak sizin olayınızdan bahsediyor. Kmsi yüksek ve düzenli yağ değişimi yapılmamış arabanının, şanzıman yağını değiştirmenin faydadan çok zarar sağlayacağını anlatıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.02.2021 at 23:43, ankaraxxx :

merhabalar öncelikle herkese hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum.mazda 3 2010 otomatik bl kasa sahibiyim.araçımda birden fazla çok sorun bulunmakta ankarada bir kaç ustaya gittim ve malesef herkes birşey söyleyip ordan oraya gönderme peşindeler başına gelen vardır belkş diye yardımlarını bekliyorum değerli ustalar ve kardeşler

1-aracım 230 000 km de ve otomatik şanzuman yagını 5000 km once tam tesisatlı değiştirdim.değişimden önce hiçbir sorun yokken şu an aracın vites geçişlerinde sarsındı var (kesinlilke vuruntu değil)

2-arac vites geçişlerinde rolantide takılıyor ve daha sonra vites atıyor oda hali ile silkeleme yapıyor.

3-aracımda giderken örneğin 3000 devirlerde araç motoru bağırıyor ama 3100 devirde bağırma sesi gidiyor enteresan şekilde rolantide sıkıntılar yaşıyorum.

4-aracım bildiğiniz gitmiyor çekmiyor özellikle yokuşlarda düz yolda bile sanki arabayı birşey tutuyor ve inanılmaz benzin ve lpg yakmaya başladı.80 km hızla giderken arac 4.cü viteste gidiyor 80 km hızla giden bir araba 4 vitestemi gider bazen hızım 60 km iken bile araç 4 viteste devam ediyor.ve gaza basınca hali ile vites küçültüp yüksek devirde bağırmmaya başlıyor.düz yolda giderlen bazen aracın gazına basmama rağmen rolantide takılı kalıp sanki birşeye takılıyor gibi daha sonra devir yükseliyor.

5-boğaz kelebeği temizlendi bujiler değişti vuruntu sensörü değişti şanzıman yağı 5000 km once değişti motor yağı 1000 km once değişti

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Aracınızı uygun olduğunuz bir zamanda getirebilirseniz kontrolleri sağlayalım. 20 yıllık yetkili servis tecrübeli master teknisyen ustamız ile işinizi en uygun şekilde çözmek isteriz. 

Burak Bey'e bizi önerdiği için teşekkür ederiz. Ayrıca Google üzerinden referanslarımıza bu linkten ulaşabilirsiniz. 

www.beyotomotiv.com/iletisim

adresinden bize ulaşabilirsiniz. 

Görüşmek üzere. 

71a939bb-daff-419d-b031-96f1221d918a.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.02.2021 at 23:43, ankaraxxx :

Şanzıman yağı değişimi sonrası bu sıkıntıları yaşamaya başladıysanız akla en önemli soru hangi standartta şanzıman yağıyla değiştiği geliyor. Çoğu bilgisiz işbilmez usta klastik ATF yağı koyup geçiyor en büyük hata bu ve bu yağ bu bahsedilen sorunlara yol açabilir. Eğer Mercon M-V standardında bir yağ ile değişmediyse acil yağı değişin, aracı da zorlamayın. Yanıtınıza göre sorunu aramaya devam edelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...