Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Ateşleme Bobini Değişimi

volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba herkese. Bobin değişimi ile herhangi bir şey bulamadığım için ilgili direk konuyu açmış oldum. Aracım 2015 model Mazda 3 Power. 57.000 km de. Olay ikinci kez başıma geldiği için sizlere de danışma gereği duydum. 35.000 km deyken aracım biranda gitmemeye başladı. Motorda yüksek ses ve titreme meydana geldi. Aracı olduğu yerde bırakıp çekici ile en yakın servis Mazda Akyıldız'a getirdik. Araç cihaza bağlanınca ateşleme bobini arızası olduğu söylendi. Bobin değişince sorun düzeldi. O zamanlar aracımın garantisi de devam ettiği için herhangi bir ücret de yansımadı. 

Geçen hafta yine aynı durum başıma geldi. Zor bela servise kadar kendim götürdüm çok uzak olmadığı için. Km de 57.000 de. Yine cihaza bağlandı ve yine ateşleme bobini çıktı. Geçen sefer 4 numara değişmiş, bu seferde 2 numara değişti. Garanti olayı da bittiği için 1100 TL ücret ödedim. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı ve ikinci kez. Yani 57.000 de aracın 2.kez bu hatayı vermesi bana garip geldi. Belki de sorunsuzluğuna alıştığımız için de olabilir. Önceki aracım F30 da bu sorun mesela çok var. Motor tahrik hatası verince ilk değişinler buji ve bobinler.  Aslında sorun büyük gibi gözükmüyor ama bu arızayı verince tam 4 tane arıza veriyor ekranda motor ile birlikte ve aracı gerçekten bir yerden bir yere götürmek mesele o anda. İki arızada da eşim kullanıyordu aracı ve ister istemez endişeleniyor insan. Çünkü araba gitmiyor arıza lambası yanınca ve titreme oluyor şiddetli. En fazla 40 km hıza çıkıyor. Bugüne kadar da bu arıza dışında çok şükür başka bir şey olmadı. Bakımları da aksatmam en son 51.000 km de yağ ve filtreleri değişmiştim. 

Şimdiden teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmalatta hatalı parti bir bobin setine denk gelme ihtimaliniz var. Diğer bir sebep voltaj dalgalanmaları olabilir, akünüz ne durumda?

Dediğiniz gibi BMW'ler VW'ler bayılır bobin yemeye ama Mazda da çok nadir görülür bu tarz sıkıntılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...