Jump to content

2. Nesil Mazda3 Aniden Beliren Kapı Açık Uyarısı...

Exe
 Paylaş

Çözüme git Mutlu Tekir tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, 2011 Mazda 3 impressive aracımda ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Hayatı bir problem gibi görünmüyor ama insanı tedirgin ediyor. Yolda giderken birdenbire arabanın iç ışıkları yanıyor sanki sağ ön kapı açılmış da yolcu atlayacakmış gibi oluyorum. Göstergede kapı açık uyarısı beliriyor o an. Her zaman olan bir şey değil  arada sırada sürpriz. Fakat gittikçe artmaya başladı. Böyle durumlarda sürücü tarafındaki kapı kilitleme düğmesine basınca düğme geri tepiyor ama ışıklar sönüyor uyarı mesajı kayboluyor her şey yoluna giriyor ama kapı kilitleme tuşuna bastığımda kapılar kilitlenmiyor o an; ikinci defa basarsam tüm kapılar kilitleniyor. Bir de şu var: Arabayı park edip giderken anahtar kumandasından kilit tuşuna bastığımda kilitlenmeyebiliyor. Buna da şöyle bir çözüm geliştirdim: Önce açma tuşuna basıyorum arabanın iç ışıkları yanıyor, sonra kapama tuşu ile kilitliyorum. Kilidin mekanizmasını kapı döşemesini sökmeden gevşetip temizledim yağladım dıştan; fakat nafile. Öncelikle buradan fikir almak istedim çünkü bilir bilmez ustalara(!) gidip de ağızlarından ne çıkarsa kuzu gibi bakmak istemiyorum. Çözümünü bilen ya da böyle bir sorunla karşılaşan veya fikri olan arkadaşlar... Şimdiden Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorun sadece sağ ön kapı ile ilgili olarak mı oluşuyor?

Eğer öyle ise sağ ön kapının kapalı oldugunu algılayan siviç veya sensör arızalı olabilir.  Yani kapının kapalı oldugunu algılamıyor olabilir.  Bu durumda bu sivici degistirmek gerekir.

Eğer sadece sag ön kapı degil de diger kapılarda da aynı sorun yaşanıyorsa o zaman yukarıda yazdıgım çözüm geçerli degil.  Belki aracı servise götürmek gerekebilir.  Aynı sivicin tüm kapılarda aynı anda bozulması pek olası degil.  Farklı bir çözüm olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, AKayhan :

Bu sorun sadece sağ ön kapı ile ilgili olarak mı oluşuyor?

Eğer öyle ise sağ ön kapının kapalı oldugunu algılayan siviç veya sensör arızalı olabilir.  Yani kapının kapalı oldugunu algılamıyor olabilir.  Bu durumda bu sivici degistirmek gerekir.

Eğer sadece sag ön kapı degil de diger kapılarda da aynı sorun yaşanıyorsa o zaman yukarıda yazdıgım çözüm geçerli degil.  Belki aracı servise götürmek gerekebilir.  Aynı sivicin tüm kapılarda aynı anda bozulması pek olası degil.  Farklı bir çözüm olmalı.

Sadece bir kapıda var sorun. Bu siviç ve sensörleri biz değiştirebilir miyiz? Yoksa Evo yolu mu görünüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncekibaşka aracımda başıma gelmişti. swiçi değştirmek bile gerekmeyebilir oksitleniyor sanırım mekanizma, swiçi söküp içine wd40 sıkıyorlar ve genellikle düzeliyor. sökümü de basit oluyor genellikle kendiniz de deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, SoulCUTTER :

öncekibaşka aracımda başıma gelmişti. swiçi değştirmek bile gerekmeyebilir oksitleniyor sanırım mekanizma, swiçi söküp içine wd40 sıkıyorlar ve genellikle düzeliyor. sökümü de basit oluyor genellikle kendiniz de deneyebilirsiniz.

Ben de sizin gibi düşündüm ama önce şu siviç i bulmak gerekiyor. Bugün aradım taradım fakat kapadım geri döndüm. Yeri tam olarak nerede? Kapının direk tarafında alt köşede iki plastik var onar mı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Exe :

Ben de sizin gibi düşündüm ama önce şu siviç i bulmak gerekiyor. Bugün aradım taradım fakat kapadım geri döndüm. Yeri tam olarak nerede? Kapının direk tarafında alt köşede iki plastik var onar mı acaba

Benim durumda Fadime Nine gibi oldu:)) Köyün gençleri 80 yaşındaki gözleri çok az gören Fadime Nine'yle eğlenmek için demişlerki :Nine  biz şu tepenin tam üstüne bir iğne diktik, sen o iğneyi görürsen seni evlendireceğiz. Nine : Uşağum iğneyi cöreyrum da tepe  nereyedur? :) Tamiri yaparım da siwiç nerede?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Exe :

Benim durumda Fadime Nine gibi oldu:)) Köyün gençleri 80 yaşındaki gözleri çok az gören Fadime Nine'yle eğlenmek için demişlerki :Nine  biz şu tepenin tam üstüne bir iğne diktik, sen o iğneyi görürsen seni evlendireceğiz. Nine : Uşağum iğneyi cöreyrum da tepe  nereyedur? :) Tamiri yaparım da siwiç nerede?

Haçan kapinun orayadur da😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki katkı olur şu switch konusunda;

Mazda 626 GE (1991-97) Kapı Switch Bakımı

Bugün pazar olması sebebiyle öğlene doğru açık dükkan denk getiririm belki diye arabaya atlayıp sanayinin yolunu tuttum. Biraz dolaştıktan sonra tesadüfen açık bir dükkan buldum. 12.50 TL vererek küçük şişe WD40 aldım eve döndüm. Sol arka kapının kapı swich'ini söktüm.

IMG_1959.jpg

Tahmin ettiğimiz gibi oldukça paslı çıktı.

IMG_1961.jpg

WD40'ı komple sıktım, vida da oldukça paslıydı. Vidayı da yere koyup üstüne bir süre WD40 sıkarak süzülmesini bekledim. Vidayı takmadan deneme yaptım, çalışmıyordu. Bir de ön sol kapınınkini söküp deneyeyim dedim ama soketten nasıl çıkaracağımı bulamayınca zorlamak da istemediğimden geri yerine taktım. O an farkettim ki olay vidadaymış. Sanırım şase alması gerekiyor, bunu da vida yoluyla sağlıyor. Arka tarafın da vidasını takınca swich çalışmaya başladı.

resimleri büyütünce daha net gözüküyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ilginize teşekkür ederim fakat bizim 2011 Mazda 3 impressive de bu parça veya onu andıran bir şey ne kasada ne kapıda var. Sanırım kilidin içinde... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm

Aynı sorun bir ara benim eski aracımda da meydana gelmişti. Yolda giderken önce birden aydınlanma geliyordu. :D 2-3 sefer çok panik yaptırmıştı. Hatta bir ara gece uzun yolda anlık olmuş ve yanan ışıklarla ödüm kopmuştu. Neyseki gel zaman git zaman artmaya başladı ve bir gün hangi kapı olduğunu gördüm. Ufak çukurlarda olmaya başlamıştı. 

Sensör maalesef kilidin içinde. Sökmek felan çok uğraştırır.

Ben de sorunu AKayhan abinin yöntemiyle çözmüştüm. Kilidin oturduğu boşluktan içeriye sıkılacak. Önce balata spreyiyle kiri temizleyip ardından WD40 ile de yağlamayı hedeflemiştim sonra da sıkıntı çıkmamıştı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...