Jump to content

P0303 Cylinder 3 Misfire

SlayerX
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

her gün kullandığım aracımda haftada bir P0303  Cylinder 3 Misfire hatası almaya başladım. motor genelde stop ediyor ve OBD üzerinden resetlediğimde arıza ışığı kalkıyor. motor soğukken az da olsa garip sesler ve rölantide hafif dalgalanmalar mevcut, anlattığım sorun yokuş gibi yerlerde bir anda gazı kestiğim durumda daha çok oluşuyor. motor ısındıktan sonra tekleme ve stop etme problemi ise asla yaşanmıyor.

aracım 135000km'de ve 75000km'dir lovato obd II lpg sistemi takılı. sizce sübaplar bitmiş midir, yoksa ihtimal olarak buji, ateşleme kabloları veya bobinden de sorun çıkabilir mi?

saygılar, sevgiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz sorunun aynısı benim 2001 E46 330ci aracımda vardı. Sabahları çalıştırdığımda tekleme yapıyordu rolantide. Eğer gaz vermezsem hata kodu gösteriyordu ama ısındıktan sonra gün boyu herhangi bir sorun yaşamıyordum. Servise gösterdiğimde motor içindeki hidrolik kaldırıcılarda sorun olduğunu söylemişlerdi. Yaptırmadan kullandım o şekilde 3 yıla yakın. Sonra da sattım o şekilde. 

Bilgisayara bağladığımda şu şekilde bir grafik çiziyordu silindirin biri:

Motor ısındıktan sonra sıkıntı kalmıyordu:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Tarahumara :

Bahsettiğiniz sorunun aynısı benim 2001 E46 330ci aracımda vardı. Sabahları çalıştırdığımda tekleme yapıyordu rolantide. Eğer gaz vermezsem hata kodu gösteriyordu ama ısındıktan sonra gün boyu herhangi bir sorun yaşamıyordum. Servise gösterdiğimde motor içindeki hidrolik kaldırıcılarda sorun olduğunu söylemişlerdi. Yaptırmadan kullandım o şekilde 3 yıla yakın. Sonra da sattım o şekilde. 

Bilgisayara bağladığımda şu şekilde bir grafik çiziyordu silindirin biri:

Motor ısındıktan sonra sıkıntı kalmıyordu:

Aşınmadan dolayı mı oluyor bu sıkıntı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, SlayerX :

Merhabalar,

her gün kullandığım aracımda haftada bir P0303  Cylinder 3 Misfire hatası almaya başladım. motor genelde stop ediyor ve OBD üzerinden resetlediğimde arıza ışığı kalkıyor. motor soğukken az da olsa garip sesler ve rölantide hafif dalgalanmalar mevcut, anlattığım sorun yokuş gibi yerlerde bir anda gazı kestiğim durumda daha çok oluşuyor. motor ısındıktan sonra tekleme ve stop etme problemi ise asla yaşanmıyor.

aracım 135000km'de ve 75000km'dir lovato obd II lpg sistemi takılı. sizce sübaplar bitmiş midir, yoksa ihtimal olarak buji, ateşleme kabloları veya bobinden de sorun çıkabilir mi?

saygılar, sevgiler.

Bu araçta 2 kez subap değiştirme şerefine nail olmuş biri olarak söyleyebilirim ki;

3. Silindirde, 1, max. 2 subap + subap gaydı(başka silindirlerde de bir kaç adet boşluk yapmış gayd olabilir) Hakk'ın rahmetine kavuşmuş.

Sorunu başka yerlerde arayarak enerjini & paranı tüketme.

3üne 5ine bakmadan, iyi bir usta + kapakci ayarlamaya bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...