Jump to content

Subap tamiri için istanbul Avrupa yakasında usta tavsiyesi

Exe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, 2011 mazda3 aracımda LPG kaynaklı Sübap aşınması başladığını öğrendim. Şuan sadece hafif bir titreşim var ama biraz titiz biri olduğumdan daha ilerlemeden subaplari değiştirmek istiyorum. Satacak olsam da yaptırmak doğru olanı... İstanbul Avrupa yakasında işinin ehli düzgün ve hızlı bir usta tavsiyesine ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç çekişten düşene kadar,  geç çalışmaya başlayana kadar,   yaptırmanıza gerek yok.

motor kulağı arızasında, buji eskimesinde, ateşleme sorununda vs.   benzer titreşim olabiliyor.. 

sanayide kapıdan girip  birşey sorsanız , araçta lpg varsa,  oo abi lpgden dir diyorlar. 

sorununuzdan emin olun..

ben otomatik şanzımancının ;   şanzıman arızasına :    "lpg den" dediğini çok duydum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Zealot :

araç çekişten düşene kadar,  geç çalışmaya başlayana kadar,   yaptırmanıza gerek yok.

motor kulağı arızasında, buji eskimesinde, ateşleme sorununda vs.   benzer titreşim olabiliyor.. 

sanayide kapıdan girip  birşey sorsanız , araçta lpg varsa,  oo abi lpgden dir diyorlar. 

sorununuzdan emin olun..

ben otomatik şanzımancının ;   şanzıman arızasına :    "lpg den" dediğini çok duydum

Teşekkür ederim, aslında çekiş sorunu çalışmama sıkıntısı yok. Rölanti de hafif titreşim var. Dediğinize uyacağım galiba. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.09.2021 at 22:28, Lupara :

Yetkili servis disinda en guvenilir usta, Ekinciler oto, Adem usta.
0 (535) 315 57 19

Adem usta güvenilir falan değildir. Kendini iyi pazarlayan biridir. Çözümü belli olan soruna kendi yapamadığı zaman çözümsüz der. İçeride arabalar varken sizi yağlı görmezse doluyum der, pandemi var der. Çok ilginç şekilde tamirhane açıkken gittim. İçeride çalışma var. Dedim böyle böyle sorunum var ne zaman çözülür yapılır. Kardeşim pandemi var sen arabanın peşimdesin diye azarlamaya çalışıyor. İçeridekiler ne dedim? Onlar önceden gelmişti diyor. 

başka bir sorun için gittim. O olmaz dedi. Kendi de çözemedi. Yönlendirmedi. Sıfırını al dedi. Abs sıfırı 13bin tl idi. 1400’e beyincide halledip 1 sene de kullandım. Sorun yaşamadım. 

Bi keresinde 2 balata, 4 z rot, şanzıman yağı değiştirmeye gittim. Sene 2018 yazı. 350tl işçilik aldı 1 saatlik işlem için. O zaman için iyi paraydı. 1/5 asgari ücret. Bugünün parasıyla bu işlemlere 600tl verir misiniz?

size tavsiyem yüksel usta. İkitelli bağcılar güngören sanayide. Adem de yüksel de eski topkapı mazda servisinden yetişmeler. Yüksel usta da iyidir. İnsaflıdır. 

kolay kolay kimseyi kötülemem ama adem usta denince sinirleniyorum. Kendini beğenmiş bir arkadaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, tansu87 :

Adem usta güvenilir falan değildir. Kendini iyi pazarlayan biridir. Çözümü belli olan soruna kendi yapamadığı zaman çözümsüz der. İçeride arabalar varken sizi yağlı görmezse doluyum der, pandemi var der. Çok ilginç şekilde tamirhane açıkken gittim. İçeride çalışma var. Dedim böyle böyle sorunum var ne zaman çözülür yapılır. Kardeşim pandemi var sen arabanın peşimdesin diye azarlamaya çalışıyor. İçeridekiler ne dedim? Onlar önceden gelmişti diyor. 

başka bir sorun için gittim. O olmaz dedi. Kendi de çözemedi. Yönlendirmedi. Sıfırını al dedi. Abs sıfırı 13bin tl idi. 1400’e beyincide halledip 1 sene de kullandım. Sorun yaşamadım. 

Bi keresinde 2 balata, 4 z rot, şanzıman yağı değiştirmeye gittim. Sene 2018 yazı. 350tl işçilik aldı 1 saatlik işlem için. O zaman için iyi paraydı. 1/5 asgari ücret. Bugünün parasıyla bu işlemlere 600tl verir misiniz?

size tavsiyem yüksel usta. İkitelli bağcılar güngören sanayide. Adem de yüksel de eski topkapı mazda servisinden yetişmeler. Yüksel usta da iyidir. İnsaflıdır. 

kolay kolay kimseyi kötülemem ama adem usta denince sinirleniyorum. Kendini beğenmiş bir arkadaş

Benim de ve yonlendirdigim bir kac arkadasin da olumsuz bir tecrubemiz olmadi. Ben İscilik ucretleri biraz yuksekti sadece. Ama is duzgun oldugundan problem etmedik. 

Ama sizin anlattiklariniza da bakilirsa ayip etmis biraz. 

Telefonu varsa yazin, Yuksel ustayi da usta tavsiyeleri listesine ekleyelim bu arada. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de 3 defa ağır tamirler için gittim bir sıkıntı yaşamadım. Tam tersine ankarada zamanında çok önerilen özel servisin taktığı poryaların 25bin km. sonra borazan gibi ötmesinin ardından kaliteli yan sanayi parça kullanmasıyla ve kendi gibi çatlak diğer usta arkadaşlarıyla (klimacı, rektefiyeci vs) tamam mazda için sonunda aradığım ustayı buldum dedirtmişti bana.

2018 de 2500 e yaptırmıştım supap değişimini 2010 mazda 3üme. Sağolsun servisin biraz boş olmasıyla 2 günde teslim etmişti aracı bana. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, tansu87 :

üstadım hoşgörünüze sığınarak sizinle görüşebilir miyim? bende mazda 6 subap revizyonu yaptıracağım mağdur olmak istemiyorum sizi deneyimli gördüm. size özelden mesaj atamıyorum telefon numaranızı bana özelden atarsanız sizi aramak istiyorum saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada adem usta’nın ustalığına çok bir şey demedim. Yanlış anlaşılmasın. Esnaflığı bana göre kötü. 

5 saat önce, Zebercet :

üstadım hoşgörünüze sığınarak sizinle görüşebilir miyim? bende mazda 6 subap revizyonu yaptıracağım mağdur olmak istemiyorum sizi deneyimli gördüm. size özelden mesaj atamıyorum telefon numaranızı bana özelden atarsanız sizi aramak istiyorum saygılar.

Attım.

13 saat önce, Lupara :

Benim de ve yonlendirdigim bir kac arkadasin da olumsuz bir tecrubemiz olmadi. Ben İscilik ucretleri biraz yuksekti sadece. Ama is duzgun oldugundan problem etmedik. 

Telefonu varsa yazin, Yuksel ustayi da usta tavsiyeleri listesine ekleyelim bu arada. 

Yüksel Oto
(0212) 671 79 10
https://goo.gl/maps/ByHMCkB1dtwVxWDU6

0 (536) 626 00 16

şu an fark ettim. Adamın telefonu da 626 imiş :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, tansu87 :

Bu arada adem usta’nın ustalığına çok bir şey demedim. Yanlış anlaşılmasın. Esnaflığı bana göre kötü. 

13.09.2021 at 07:54, Lupara :

Ustalığına bir şey diyemem. Hiç gitmedim. Bir iki kere telefonla konuştum sadece, standart işler olmasına rağmen fiyatlar bana da yüksek geldi. O dönem servis kampanyası vardı arada pek fark olmadığı için yetkili servisi tercih ettim. Temiz yapıyordur, benim emeğimin karşılığı bu diyordur yorum yapamam o konuda...

Ama Tansu nun dediği gibi esnaflık olayı o anki psikolojisine, işlerinin yolunda olmasına (elindeki işler kafasındaki kar marjını kurtarıyorsa) değişiyor anladığım kadarıyla. Ben hiç gitmedim ama çok övenler var, bi görüş diye baştan söyleyerek 2 arkadaş yönlendirdim. Biri dizel bakmıyoruz, elimizde iş var, yetkili servise git diyip kapıdan gönderdi dedi. Diğeri de ne soruma cevap alabildim, ne derdimi anlatabildim nasıl bi yere gönderdin dedi. Değil dizel mazda işler az olduğunda veya sevdiği, güzel müşteri olduğunda başka markalara da baktığını biliyorum 🙂  (Ki yukarıda bahsettiğim olayda da bana fiyat vermişti. Gerçi benim arıza değildi; triger, devirdaim V kayış grubu değişimdi. Bir kere de başka bir dizel BL arkadaşın baskı balata değişimi için fiyat sormuştum. Belki dizelin arızasız değişimlerine bakıyordur da arıza şikayeti ile gelen dizele bakmıyordur.)

Herkesin kendi tercihi, kimse kimseyi zorla çalıştıracak bu araca bu fiyata bakacaksın diyemez. Sabit müşterileri vardır, onlardan gelenler yetiyordur, başka işe müşteriye ihtiyacı yoktur; bilemem. Talep varsa arz ona göre şekillenir. Arz aynı olaylara farklı davranışlar sergiliyorsa talep de buna göre yeniden şekillenir.  Yönlendirdiğim arkadaşların bana geri dönüşlerinden sonra Allah muhtaç etmesin ben gitmeyi düşünmem, zaten aracımın motoru da alt takımı da Ford, özel servis ihtiyacım için Mazda servisi arayacağımı zannetmiyorum.  :)

İç aks körüğü değişiminde @tansu87 nun tavsiyesi ile birlikte gittik Yüksel oto dediği yere. Yaklaşımı, muhabbeti iyiydi.  Dükkan kapanma saati yakındı, aradık bekledi bizi. Yarım saatte de işlemi halletmişti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.09.2021 at 07:54, Lupara :

O kadar gidip geldim, bir sürü insan yönlerdim, hiç üzmedi beni. Sizin adınıza üzüldüm. 

Yüksel Ustanın da bilgileri varsa burada paylaşalım. Seçim arkadaşlarımızın olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ibrasoft o akşam işi tam çözülmedi. Sanırım aksçılarda olan bi pense ellerinde yoktu. Biraz uydurma çözüldü. Aksçıyı aramışlardı, aksçı kapatmıştı. Ama kötü bi algı oluşturmadı sanırım ama ben de biraz şey oldum. Adamı yönlendirdik ama olmadı gibisinden. 

ben mazda’da hiç problem yaşamadım. Yüksel usta’da şanzıman yağı, amortisörler, viraj lastikleri, z rotlar, v kayış, gergi bilyaları, standart bakım işleri, antifriz çalkalama değişim, fren hidroliği ve direksiyon hidroliği değişim işleri gibi şeyler yaptırdım. Sorun yaşamadım. Titizdim. Nazım da geçiyordu. Başka esnaflar gibi bir şeyler sorunca ters tepen ustalar gibi değildi. Hatta abs problemi olmuştu. Gittim sprey aldım. Abs soketini söktü sıktı uğraştı. Geri de takamadık. Başka birini çağırdı geldi taktı soketi. Abs problemi çözülmedi ama laf da etmedi. Kendi işi değil sonuçta. Ama rica ettim, yaptı. Para da almadı. Sonra abs işini beyincide hallettik. 

başka biri supap değiştirecek yer arıyordu. Fahiş fiyatlar almış ustalardan. Ben de tesadüfen facebooktan yüksel ustaya git sor dedim. Gitmiş. Supapları değişti. Akabinde sorunsuz şekilde sürmeye devam etti

mesela yüksel usta ile yine ikitelli atatürk san sitesinde mazda veysel oto var. Mazda çıkmacısı. Engin ve öner usta var. Onlar da mazdacı. Öner usta şanzımancı. Yüksel ustanın tamirhaneye de gelip gidiyorlar. Şanzımandaki ses için 2 kere öner usta ile ikitelliyi gezmiştik. O da iyimser yaklaşıyordu. 

bunlar yaşadıklarım. Kimseye kefil olmam. Hepsi esnaf. Kötülemek de istemem. Belki adem usta daha iyidir. Yüksel usta onun kadar iyi değildir. Onu da bilemem. Ama esnaflık anlamında yaşadıklarım bunlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, tansu87 :

@ibrasoft o akşam işi tam çözülmedi. Sanırım aksçılarda olan bi pense ellerinde yoktu. Biraz uydurma çözüldü. Aksçıyı aramışlardı, aksçı kapatmıştı. Ama kötü bi algı oluşturmadı sanırım ama ben de biraz şey oldum. Adamı yönlendirdik ama olmadı gibisinden. 

bunlar yaşadıklarım. Kimseye kefil olmam. Hepsi esnaf. Kötülemek de istemem. Belki adem usta daha iyidir. Yüksel usta onun kadar iyi değildir. Onu da bilemem. Ama esnaflık anlamında yaşadıklarım bunlar

Aks körüğünü orijinal olarak almıştım. Yağı, kelepçesi vs hepsi orijinal olarak setti. Kelepçenin pençesi olmayınca ve aksçı komşusu da kapatmış olduğu için işi yarım bırakmamak adına aksın büyük kelepçe tarafı universal kelepçe ile montaj tamamladı. Her bakım alt takımda kontrol ediyorum hala bi kaçak vs yok. Orijinal kelepçe bi sorun olursa taktırırım diye bagajda duruyor ama sorun yokken de tekrar kurcalatmak istemiyorum.

Ben de ikisi için de iyi veya kötü diyemem. Yaşadığım olayları anlattım. Esnaflık yönlerine yaşadığım olaylara göre yorum yaptım sadece. Ustalık olarak iki tarafta da ustalık gerektirecek bir işlem yaptırmadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...