Jump to content

Otomatik Kararan Dikiz Aynası Ekleme

Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba;

Uzun zamandır işlerin yoğunluğunda ne forumda bulunabiliyordum ne de arabamla uğraşabiliyordum. Şu sıralar iç dikiz aynasını değiştirme planım var. 2009 BK Mazda 3 aracımın iç dikiz aynası manuel. Aynanın kendisi bozulmaya başladığı için değiştireyim dedim, hazır değiştirmişken de karartmalı ile değiştireyim dedim.

Çıkmacılarda 2015 model'e ait ayna buldum ancak bu 5pin soketli. Benim arabada muhtemelen soket yok. Lehim yada alternatif bit yöntemle bağlantı yaparım diye düşündüm ama 5pin ne için var hangisine ne bağlayacağımı bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba?

@Tarahumara araştırma yaparken aşağıdaki yazışmanı buldum ama teknik kısmını çok çözemedim. Acaba sen bu konuda yardımcı olabilir misin?

https://www.mazda3revolution.com/threads/auto-dimming-rear-view-mirror-differences.236751/

WhatsApp Image 2021-12-03 at 13.54.39.jpeg

WhatsApp Image 2021-12-03 at 13.54.19.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 pin

1. 12v +
  2. 12v -
  3. Geri vites sinyali
  4. Kararan yan ayna sinyali +
  5. Kararan yan ayna sinyali -

Paylaştığım konu size ipucu verebilir. Konnektörü ile aldıysanız kabloyu işiniz çok zor değil. Geri vites sinyalini bağlamasanız da olur. Kontak açıldıktan sonra elektrik veren bir kablo bulmanız yeterli. Bu arada ille de mazda marka ayna almanıza gerek yok. Bütün kararan dikiz aynalar aynı mantık ile çalışıyor. Çoğu da aynı fabrikadan çıkma zaten. Ben 2011 punto aracıma 1997 bmw 3 serisi kararan ayna monte etmiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim @Tarahumara 

Mazda olarak almamın sebebi mevcut montaj ayağını kullanmak istemem. Benim araçta ayna ayağının etrafında plastik bir housing var. Başka modellerde burada sıkıntı yaşarım diye.

O zaman harita lambasından 12V+ ve 12V- yi bağladığımda çalıştırabilirim diye anlıyorum.

Tekrarda çok teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.12.2021 at 12:35, Tarahumara :

5 pin

1. 12v +
  2. 12v -
  3. Geri vites sinyali
  4. Kararan yan ayna sinyali +
  5. Kararan yan ayna sinyali -

Paylaştığım konu size ipucu verebilir. Konnektörü ile aldıysanız kabloyu işiniz çok zor değil. Geri vites sinyalini bağlamasanız da olur. Kontak açıldıktan sonra elektrik veren bir kablo bulmanız yeterli. Bu arada ille de mazda marka ayna almanıza gerek yok. Bütün kararan dikiz aynalar aynı mantık ile çalışıyor. Çoğu da aynı fabrikadan çıkma zaten. Ben 2011 punto aracıma 1997 bmw 3 serisi kararan ayna monte etmiştim.

üstad 2012 modelde olan aynanın bağlantısı hakkında bilginiz varmı  3 pinli galiba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, mehmetank :

üstad 2012 modelde olan aynanın bağlantısı hakkında bilginiz varmı  3 pinli galiba

Bilgim yok ama zor değil bulması. 3 tane kablo çıkacaktır ayna arkasından. 12v+, 12v- ve geri vites. Basit bir led kablo ile test edebilirsiniz hangisinin ne olduğunu geri vitese de takarak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Tarahumara :

Bilgim yok ama zor değil bulması. 3 tane kablo çıkacaktır ayna arkasından. 12v+, 12v- ve geri vites. Basit bir led kablo ile test edebilirsiniz hangisinin ne olduğunu geri vitese de takarak. 

Teşekkürler üstad

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...