Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Silecek Suyu Seviye Işığı Sönmemesi

postaci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, başıma garip bir durum geldi araştırınca Amerika'da belirli bir marka antifrizli silecek suyu konunca araçların sensörlerinin "tıkandığı" ve sensörün sürekli yandığını okudum. Çoğu kişi saf alkol koyup tıkanmanın açılmasını denemiş. Benim de başıma BİMde satılan antifrizli cam suyunu alıp doldurunca bu silecek suyu ışığı sönmeme durumu geldi. İki hafta bitmesi için uğraşıp yarıya gelince normal su doldurdum ve ertesi gün ışık sonunda söndü.

Uzun lafın kısası, soğuk günler geliyor benim gibi bu silecek suyu uyarısına takan varsa dikkatli olsun. Ayrıca sorunsuz kullandığı antifrizli cam suyu markası olan var ise öğrenmek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, AKayhan :

Benim araçta şu ana kadar bu ışık hiç yanmadı.  Bilmiyorum, seviye mi düşmedi yoksa ışık yanmıyor mu.

Bendeki power donanım, belki alt donanımlarda sensör yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Lupara :

@postaci

Ben shell istasyonlarindan shell winter aliyorum. Tavsiye ederim. Soguk bir yerde yasiyorsaniz zaten tek secenek olmali. 

Ankara'dayım, iklim değişikliği sebebiyle eskisi kadar soğuk günler yaşamasak bile bir-iki ay lazım oluyor. Bu önerdiğiniz ürünün güncel fiyatı nedir peki hatırlıyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, postaci :

Ankara'dayım, iklim değişikliği sebebiyle eskisi kadar soğuk günler yaşamasak bile bir-iki ay lazım oluyor. Bu önerdiğiniz ürünün güncel fiyatı nedir peki hatırlıyor musunuz?

Geçen ay Taurus'un oradaki istasyondan 58 liraya aldım.

Ek: 3 litresi 58 tl

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, postaci :

Yaz-kış her zaman antifirizli cam suyu kullanın veya yazın yaza özel cam sularından kullanın. Musluk suyu kesinlikle koymayın zamanla cam suyu hortumları ve fıskıye kireçleniyor, sağa sola işemeye başlıyor fıskıyeler.  

spacer.png

Ben yazın koçtaştan yazlık cam suyu alıp saf ütü suyu ile karışıtırarak kullanıyorum, kışın da bulduğum en ucuz mavi cam sularından alıp koyarım, bir sorun olmadı şimdiye kadar. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
12.12.2021 at 19:54, Lupara :

Geçen ay Taurus'un oradaki istasyondan 58 liraya aldım.

Ek: 3 litresi 58 tl

Biraz oldu ama geçen hafta -8,-10 gördükten sonra başka bir aracım için cam suyu almam gerekti. 

Shell'in kendi işlettiği 2 istasyona baktım yakın zamanda, winter essentialsın 3 litresi 70 küsür lira olmuş. -30 diyor, 2 antifiriz 1 su karışımı ile -10 veriyormuş. Bunun yerine litresi 12 liraya satılan yeşil olan 4 mevsim cam suyundan aldım. -20, 1 antifiriz 1 su karışımında yine -10 veriyor. Şu ana kadar hep ucuz mavi antifirizli cam sularına alışmışım bu çok güzel geldi. Köpürmesi az, temizliği güzel, iz çok çok az bırakıyor. Bir ara 1 lt alıp deneyin bence, -20 çok yeterli bir oran bence Ankara için. Fiyat avantajı yarı yarıya neredeyse. -10 yeterli ise fiyat avantajı çok daha fazla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...