Jump to content

3. Nesil Mazda 3 dizel motor arıza lambası yandı

Bilgegg
 Paylaş

Çözüme git Bilgegg tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba

Düşük devirde şehir içi sürüşte motor arıza lambası yaktı.Bir süre devirli kullandım 2 gün sonra söndü. 2 hafta sonra yine şehiriçi düşük hız ve devirde tekrar yaktı.

Motor sesinde yada çekişinde herhangi bir gariplik yok.

Böyle bir durumu yaşayan var mıdır? 
Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.03.2022 at 01:06, OzanNihat :

DPF geldi aklıma nedense.

Dpf olsa dpf ışığı yakması gerekmez mi? 

Merhaba

Aracı serviste bilgisayara bağladılar ve egzoz valfi arızası gözüktü.arıza kaydı oluşturuldu garanti için merkezle görülülecek.parça fiyatı 4500 tl gibi yüksek bir rakam. Umarım garantiden değişime onay verilir

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Bilgegg :

Dpf olsa dpf ışığı yakması gerekmez mi? 

Merhaba

Aracı serviste bilgisayara bağladılar ve egzoz valfi arızası gözüktü.arıza kaydı oluşturuldu garanti için merkezle görülülecek.parça fiyatı 4500 tl gibi yüksek bir rakam. Umarım garantiden değişime onay verilir

Öncelikle çözümü olmayan bir probleme sahip olmadığınız için sizin adınıza sevindim, umarım garanti kapsamında değişim yapılır.

Ultra yüksek kaliteli motorin kullanıyor olmamız bu arızada etkili midir bilemem ama yeni nesil dizel motorlar rejenerasyon askısında kalabiliyor ve bu durum enjektörlerin ömrünü de kısaltıyor. 

EGR problemi bir şekilde(değişim ya da temizlik) çözüldükten sonra DPF ve intercooler temizliği yaptırmanızı da tavsiye ederim. Hatta emme manifoldu bile dolmuş olabilir.

Allah kaza bela vermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, OzanNihat :

Öncelikle çözümü olmayan bir probleme sahip olmadığınız için sizin adınıza sevindim, umarım garanti kapsamında değişim yapılır.

Ultra yüksek kaliteli motorin kullanıyor olmamız bu arızada etkili midir bilemem ama yeni nesil dizel motorlar rejenerasyon askısında kalabiliyor ve bu durum enjektörlerin ömrünü de kısaltıyor. 

EGR problemi bir şekilde(değişim ya da temizlik) çözüldükten sonra DPF ve intercooler temizliği yaptırmanızı da tavsiye ederim. Hatta emme manifoldu bile dolmuş olabilir.

Allah kaza bela vermesin.

Merhaba
30 bin bakımı esnasında rejenerasyon işlemi yaptırılmıştı. bu olaydan sonra gözüm korkmadı değil aslında.50 bin km bu sorunlar için yüksek bir km değil sanki(shell harici yakıt almadım)

Söylediğiniz uygulamaları inceledim ve servisle fiyatlarını konuşacağım.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Çözüm

Merhaba;

Uzatılmış garanti sebebiyle parça değişimi onayı ve parçanın tedariği uzadığı için yaklaşık 2.5 ay sonra EGR valfi değişimi garanti kapsamında yapıldı.Tırak otomotivden Yiğit beye teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...