Jump to content

2011 mazda3 1.6 otomatik vites geçişleri

münür
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba. 2011 otomatik mazda 3 aldım yeni. merak ettiğim konu vites geçişleri hissetiriyor. 90 - 100 km hızdan sonra vites çok yüksk devire çıkmasına rağmen nerdeyse değişmiyor.  daha önce otomatik albea kullanmıştım. vites geçişlerini hiç hissettirmiyordu. tüm mazda3 lerde vites geçişleri bu şekildemidir. normal midir.  yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Araç 4 vites. Hızlanmak için gaz verdiğinizde 3 e çeker sonra 4 e tekrar atar.

Vites geçişlerini bende hissediyorum, sıfır aldığımız günden farklı ancak şanzıman yağını değiştirirseniz sorun azalabilir. ben 70000 km ye geldiğinde değişimi yaptım geçiş hissiyatı azaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim uyarım şu olur aman dikkat uygun olmayan yanlış şanzıman yağı kullanılmasın. Forumda bundan ötürü mağdur olan kullanıcı arkadaşlar oldu. Hatta bir tanesini hiç unutmam ustasını yere göğe sığdıramıyordu öve öve. Burada kendisine yanlış yağ kullandığını söylediğimiz halde dikkate almamıştı. Akabinde şanzımanı kucağına almıştı. O günden beri kendisinden haber alamıyoruz.

Mazda kolay kolay bozulmaz, ama çok kolay bozarlar işin ehli olmayan kişilerce. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.07.2022 at 14:05, İlhan :

Benim uyarım şu olur aman dikkat uygun olmayan yanlış şanzıman yağı kullanılmasın. Forumda bundan ötürü mağdur olan kullanıcı arkadaşlar oldu. Hatta bir tanesini hiç unutmam ustasını yere göğe sığdıramıyordu öve öve. Burada kendisine yanlış yağ kullandığını söylediğimiz halde dikkate almamıştı. Akabinde şanzımanı kucağına almıştı. O günden beri kendisinden haber alamıyoruz.

Mazda kolay kolay bozulmaz, ama çok kolay bozarlar işin ehli olmayan kişilerce. 

Hangi yağı önerirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Hasanmert41 :

Hangi yağı önerirsiniz

Hangi marka model araç olursa olsun. O markanın önermiş olduğu orijinal yağların kullanılması taraftarıyım. 

Servise alternatif olarak;

Kullanım kılavuzunuzda yazıp önerilen spesifikleri taşıyan yağları tercih edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...