Jump to content

2015 Skyactiv Mazda 3 Otomatik Şanzıman Problemi Hakkında

dorukhan8
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Umarım herkes iyidir.

2015 model otomatik şanzımanlı bir Mazda 3 almak istiyorum. Zehri ben de kaptım :) Araç hakkında araştırma yaparken konu döndü dolaştı bir zamanlar forumu çok meşgul eden otomatik şanzıman problemlerine geldi. Forumdaki görebildiğim tüm konuların tamamını okudum. İçim rahat etmedi, Mazda Merser servisini aradım ve bu araçtan almayı düşündüğümü ve bu kronik sorunun detaylarını merak ettiğimi söyledim. Sağolsun iyi bir arkadaş bana yardımcı oldu.

Dediğine göre bu şanzıman hatalarıyla karşılaşmışlar ancak oran olarak 1000'de 1 denebilecek kadar azmış bu oran ve ellerine bu sorunla ilgili çok az sayıda araç gelmiş, onları da garanti kapsamında çözmüşler.

Ben de alacağım aracın artık garantisiz olacağı için endişe ettiğimi söylediğimde, eğer araç arıza yapacaksa zaten o yıllarda 15-20bin km aralığında bu hataları yapıyordu, biz de çözüyorduk. Alacağınız araç bu zamana kadar şanzımandan hata vermediyse zaten artık vermez. Ama tabii bu kul yapımı, en kötü senaryoda olur da şanzıman sorunu yaşarsanız bu şanzımanları tamir ediyoruz. Dediğiniz gibi komple şanzıman almanız gerekmez. Sonuç olarak bence korkacak bir şey yok, araçlar mekanik anlamda çok sağlam ve tavsiye edeceğim araçlardır dedi.

İçime bir nebze su serpilse de buradaki kullanıcılara sormak istedim. Hala bu şanzıman sorununu yaşayan var mı? Yetkili servisteki arkadaşa fikir olarak katılır mısınız? Aracın garantisi bittikten sonra bu sorunu yaşayıp mağdur olan biri var mı aramızda?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Servisin konu ile ilgili verdiği yanıt gerçekçi olmuş. Garanti bitiminden sonra, kendi adıma böyle bir sorun ile karşılaşmadım.

Alırsanız aracın kilometresi en az 21.000 km olsun:) 

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir dönem bazı araçlarda yaşandı bu sorun ama servis tarafından dışarıda bakım yapılmış araçlarda bile birebir değişimle çözüldü. Servisin dediği gibi genelde düşük km'li araçlarda kendini gösterdi zaten. Üzerinden epey zaman geçti, araçların km'leri yükseldi ve pek duymadım bende yakın zamanda. Duyulacak kadar ortada araç olmadığı argümanı da savunulabilir o da ayrı konu.

Sicili pirüpak müthiş temiz bir şanzıman olmayabilir ama piyasadaki hemen her modern otomatik böyle. 20 yıl dayanan, 4-5 ileri Mercedes otomatikleri, japon otomatikleri geçmişte kaldı. Mazda'nın şanzımanı gayet iyidir ve sorunsuzdur, alırken ekspertizini kontrolünü iyi yapın, orjinal ATF-FZ yağ ile değişimini yapın içinize sinmezse, kolay kolay bir sorun yaşamazsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...