Jump to content

Mazda 3 1.6 impressive 2011 Hakkında bilmediklerim

TimurCan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar herkese iyi forumlar

Yanlış bir konu başlığı açtıysam affola yeniyim siz değerli Mazda kullanıcıların engin bilgilerine ihtiyacım var çok tecrübesizim ve heyecanlıyım . Yaklaşık 1 ay önce 2011 Model Mazda 3 1.6 impressive 2011 Model Benzin-LPG  sahibi oldum ilk aracım. Araç hakkında bilmediğim bir çok şey var aslında sizlerin bilgileri ve tecrübelerinize ihtiyacım var. 

- Öncelikle yan aynalar öğrenebildiğim kadarıyla katlanıyor araç içerisinde bir tuş bulunuyor bastığım zaman kapanıyor fakat elimi çektiğim zaman tekrar eski haline dönüyor bu normal mi ? Eğer normal hali böyleyse örneğin araç kumandasından tüm camlar, aynalar ve sunroof kapatma veya açılma modu yaptırılıyor mu daha önce yaptıranlar oldu mu ? 

- Gizli özellikler bulunuyor mu ? Bulunuyorsa eğer nasıl özelliklere sahip neler açılıyor.

- Araç içerisin de veya dışarısın da ne gibi değişiklikler yapmamı önerirsiniz, görünüş ve teknolojik olarak ne gibi geliştirmeler yapabilirim.  Örneğin kayan sinyaller ve yan aynalarda eklentiler çok hoşuma gidiyor bunlar mümkünmüdür.

- Araç bagaj kapağı düğmesine basıldığı zaman otomatik olarak kendiliğinden mi kalkması gerekiyor eğer öyleyse bunu kendiliğinden açılır vaziyete geçirmek mümkün mü ? 

- Araç için bütün geliştirmelere açığım neler yapılmalı, nasıl kullanmalıyım, nelere dikkat etmeliyim, neleri kontrol etmeliyim nasıl bir ilerleme katetmeliyim yol gösterirseniz çok sevinirim.

Evet diyeceksiniz alırken arabayı hiç araştırmadan bilmeden mi aldın veya neden sormadın haklısınız, çalıştığımdan dolayı aracı görme test etme ve alma sürecinde ne yazık ki çalıştığımdan dolayı ben ilgilenemedim  lütfen beni mazur görün yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden yardım eden herkese çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun. Eğer düzgün bakılmışsa sorunsuz bir aracınız var diyebilirim öncelikle.

-Benim aracım 2010 sedan versiyonu. Makyajsız kasa. Aynaları açma kapama için tuşa basılı tutmamalısınız. O zaman geri açılmaz.

-Benim aracımda kumandadan camlar ve sunroof açılıp kapatılıyor ama sizin aracınızda bu özellik yok. Sonradan modülle ekleyen arkadaşlar oldu.

-Menüden 120km de uyarı sesi açma dışında giizli özellik yok bildiğim kadarıyla. Herşey şeffaf :)

-Bagaj kapağı açılınca yukarı kalkmıyor.

-Sizin aracınız HB kasa, zaten yakışıklı bir kasa. Çok birşey yapmanıza gerek yok bence ama fikir vermesi için örnek vereyim.

Benim aracımdaki geliştirmeler yüzeysel. İç kapı kolları ve orta konsolu siyah maun kaplama, Bagaj üstü düzgün siyah bir spoiler, far yıkama kapakları parlak siyah film, android ekran ve ortalama ses sitemi(tavsiye etmem), iç ampüller led, kaliperler kırmızı vs. Ama asıl yapmak istediğim jant değişimi. Ama hem uygun bir jant bulamadım hem pahalı.

-Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ön konsolu güneşten,çizilme ve darbelerden korumak. Yumuşak yapacağız diye saçma bir malzeme kullanmışlar.

Diğer tavsiyem ise kısa ampülleri Osram night braker %100 fazla ışık veren ampüllerle değiştirmeniz. Aksi halde zenon takmazsanız önünüzü göremezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Lupara :

Aracınız hayırlı olsun. Eğer düzgün bakılmışsa sorunsuz bir aracınız var diyebilirim öncelikle.

-Benim aracım 2010 sedan versiyonu. Makyajsız kasa. Aynaları açma kapama için tuşa basılı tutmamalısınız. O zaman geri açılmaz.

-Benim aracımda kumandadan camlar ve sunroof açılıp kapatılıyor ama sizin aracınızda bu özellik yok. Sonradan modülle ekleyen arkadaşlar oldu.

-Menüden 120km de uyarı sesi açma dışında giizli özellik yok bildiğim kadarıyla. Herşey şeffaf :)

-Bagaj kapağı açılınca yukarı kalkmıyor.

-Sizin aracınız HB kasa, zaten yakışıklı bir kasa. Çok birşey yapmanıza gerek yok bence ama fikir vermesi için örnek vereyim.

Benim aracımdaki geliştirmeler yüzeysel. İç kapı kolları ve orta konsolu siyah maun kaplama, Bagaj üstü düzgün siyah bir spoiler, far yıkama kapakları parlak siyah film, android ekran ve ortalama ses sitemi(tavsiye etmem), iç ampüller led, kaliperler kırmızı vs. Ama asıl yapmak istediğim jant değişimi. Ama hem uygun bir jant bulamadım hem pahalı.

-Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ön konsolu güneşten,çizilme ve darbelerden korumak. Yumuşak yapacağız diye saçma bir malzeme kullanmışlar.

Diğer tavsiyem ise kısa ampülleri Osram night braker %100 fazla ışık veren ampüllerle değiştirmeniz. Aksi halde zenon takmazsanız önünüzü göremezsiniz.

Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Yan aynaları kapama düğmesi sanırım bozuk çünkü basılı tuttuktan sonra elimi çektiğim an eski haline dönüyor. Bu arada far yıkama nasıl yapılıyor :D ne yaptıysam bulamadım bir türlü çalıştıramadım nasıl çalıştığını söyleyebilir misiniz  :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bozuk olduğunu sanmam. Bozuk olsa kapatmazdı diye düşünüyorum.Ayna  kapatma düğmesini basılı tutmamanız gerekiyor. Basıp bırakın. Cam açma kapama düğmeleri de aynı şekilde. Bas-bırak, çek bırak şeklinde.

Bu arada ayna açma kapama işini yapmayın bece. Ayna motoru yada dişlileri bozulabilir. Kapattığınıza değmez.

Far yıkama 2 defa peş peşe silecek kolunu çektiğinizde aktif oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Bozuk olduğunu sanmam. Bozuk olsa kapatmazdı diye düşünüyorum.Ayna  kapatma düğmesini basılı tutmamanız gerekiyor. Basıp bırakın. Cam açma kapama düğmeleri de aynı şekilde. Bas-bırak, çek bırak şeklinde.

Bu arada ayna açma kapama işini yapmayın bece. Ayna motoru yada dişlileri bozulabilir. Kapattığınıza değmez.

Far yıkama 2 defa peş peşe silecek kolunu çektiğinizde aktif oluyor.

Dediklerinizi tekrar denedim fakat her ikisi de olmadı 😁 sanırım problemli hem fark yıkama hem de yan aynalar olmuyor tamir edilmesi gerekiyor, aynaları dediğiniz gibi basıp çektim harekete geçiyor ama anında duruyor basılı tuttuğum zaman kapanıyor fakat elimi çektiğim zaman tekrar eski haline yani açık haline dönüyor, fark yıkamayı denedim dediğiniz gibi iki kez çektim herhangi bir şey olmadı .

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...