Jump to content

Asr gösterge hatasi

gökhan uysal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba hayırlı günler

Benim sorum 2012 Mazda 3 sedan dizel manuel araç

Araç ilk kalkışta kırmızı ışık kalkisinda gaza basıp harekette 10 20 Mt sonra 2 nci vitese geçerken ASR PATİNAJ lambası yanıyor araba kasiyo yığılıp kaliyo çok yavaş hareket ediyor neredeyse gitmiyor dolayısıyla arkamdaki aracıda zor durumda bırakıyor

Bu ve buna benzer sorunu olan oldum olduysa çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler ederim saygılarımla 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba 2011 Dizel Mazda 3 aracı tam 7 yıl 160 Bin Km Kullandım. Dediğiniz şekilde bir durum yaşamadım.

Çok mu seri kullanıyorsunuz aracı ? Hızlı kalkıp yüksek devire çıkıp vites mi değiştiriyorsunuz ? Hava sıcak, lastikler eskiyse yada basıncından ötürü patinaja düştüğü içinde sistem kesiyordur.

Sistemi kapatarak bir de deneyin aynı sürüş şeklinizle.  DSC tuşuna bir kere basarsanız antipatinajı kapatmış olursunuz. 10 saniye basılı tutarsanız ESP'yi kapatmış olursunuz.. Ama ESP candır, hayat kurtarır, sürücünün hatasını tolere eder. Şu son günlerde ortalıkta dolaşan  tırın altına girmekten son anda kurtulan bir Fiat Egea var.. Sürücüsü yatıp kalkıp ESP'yi icat edene ve bu donanımı  araçalara zorunlu kılan mühendislere dua etsin. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.07.2022 at 20:12, İlhan :

Merhaba 2011 Dizel Mazda 3 aracı tam 7 yıl 160 Bin Km Kullandım. Dediğiniz şekilde bir durum yaşamadım.

Çok mu seri kullanıyorsunuz aracı ? Hızlı kalkıp yüksek devire çıkıp vites mi değiştiriyorsunuz ? Hava sıcak, lastikler eskiyse yada basıncından ötürü patinaja düştüğü içinde sistem kesiyordur.

Sistemi kapatarak bir de deneyin aynı sürüş şeklinizle.  DSC tuşuna bir kere basarsanız antipatinajı kapatmış olursunuz. 10 saniye basılı tutarsanız ESP'yi kapatmış olursunuz.. Ama ESP candır, hayat kurtarır, sürücünün hatasını tolere eder. Şu son günlerde ortalıkta dolaşan    tırın altına girmekten son anda kurtulan bir Ega var.. Sürücüsü yatıp kalkıp ESP'yi icat edene ve bu donanımı  araçalara zorunlu kılan mühendislere dua etsin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Renegade :

ESP yi kapatınca, göstergede ESP OFF gibi uyarı çıkıyormu?

Çok net hatırlamamakla birlikte sanki DSC tuşunda bir led yanıyordu. Ama dediğim gibi yanıltmayayım sizi çok net hatırlamıyorum bu durumu. Çünkü DSC/ESP yi kapatarak hiç kullanmadım, kullanmamda. Karda sadece antipatinajı kapatmıştım birkaç sefer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...