Jump to content

Dizel BL soğukken titreme

20oguz20
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar. 

Normalde antalya da yaşıyorum. Geçenlerde konyaya gittim ve ardından denizliye gittim. Malum oralarda sabah hava 16-18 derece oluyor. 

Konya da Sabah motoru ilk çaliştirdigimda gaza basınca motorda normalden fazla sarsılma olduğunu farkettim. Usta motorin aldığın yeri değiştir dedi. Bu sefer shell den motorin aldım. İki hafta sonra Denizlide sabah yine aynı durum yaşandı.

1- ariza ışığı yanmıyor 

2- çekiş kaybı yok

3- konya ve denizli için öğleden sonra çalışmalarda ve antalya da titreme yok

4- sadece 1700-2000 devirde yapıyor 

5- bugüne kadar her 20.000 de mazot filtresini değiştirdim ve opet dışında mazot almadım. 

Acaba evham mi yapıyorum? Altindan ciddi bisey çıkar mı? Hiç böyle bi durum başınıza geldi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer aracın periyodik bakımları düzgün olarak yapılıyorsa tüm anlattıklarınız dizel bir motor için bence normal bir durum olabilir.

Dizel motorların ateşlemesi benzinli motorlardan çok farklı olduğu için benzinli motorlara göre daha fazla titreşim ve ses üretirler.  Dizel motorlar bu yüzden otomobillerden daha yaygın olarak büyük araçlarda (otobüs, kamyon, toprak makineleri gibi) kullanılır.  Eğer araç konforu sizin için gerçekten çok önemli ise dizel yerine benzinli motor tercih etmeniz gerekir çünkü benzinli motorlar hem daha sessiz hem de daha sarsıntısız çalışır.

Bence endişelenecek bir sorun yoktur.  Aracın bakımlarını düzenli yaptırmaya devam edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.08.2022 at 10:00, Mazda41 :

Enjektörlere baktırın arac kaç km de aynı durumu bizzat ben yasadim

Teşekkürederim araba 112.000 km de aslında 90.000 de ağır bakımı yapınca enjektör de temizletmistim. Sizin enjektör de nasıl Bi problem oldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

enjektörde hata vardı benim araçta da soğukken titreme yapıyordu. Depoyu fullediğinizde 900 km üstü range vermiyor 870 civarlarında range veriyorsa enjektörde problem var. Temizliği enjektörleri araçtan çıkarıp mı yaptılar yoksa katkı vs. attılar.

Aracın üzerinde siemens enjektör var ayar tutması zor. Bosch enjektör gibi değil. Herkes yapamaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Mazda41 :

enjektörde hata vardı benim araçta da soğukken titreme yapıyordu. Depoyu fullediğinizde 900 km üstü range vermiyor 870 civarlarında range veriyorsa enjektörde problem var. Temizliği enjektörleri araçtan çıkarıp mı yaptılar yoksa katkı vs. attılar.

Aracın üzerinde siemens enjektör var ayar tutması zor. Bosch enjektör gibi değil. Herkes yapamaz. 

Fulleyince 999 veriyor hiç değişiklik olmadı. Araçtan çıkarıp yaptılar temizliği. Ben hava serin olduğu Bi zamanda ustaya iyice dinleteyim en iyisi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Paylaşımı yaptığımdan beri iki depo mazot  (farklı istasyondan) bitirdim. İki gündür de hava 20 derecenin altında ilk kontak çeviriyorum ve titreme tamamen ortadan kayboldu. Ustanın da tahmin ettiği gibi mazot kaynaklıymış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...