Jump to content

Mazda 3 BL Kasa Uğultu

DeKLaRe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle sizleri rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Son 1 aydır motor yada şanzıman tarafından bir uğultu sesi gelmeye başladı. Tarif etmek gerekirse; 60 km kadar olan hızlarda ayağımı gaz pedalinden çektiğim zaman, kırmızı ışıkta beklerken yada düşük hızda sağa sola U dönüşü yaparken bir uğultu sesi geliyor. Gaz pedaline çok az bastığım zaman kesiyor ayağımı çektiğim zaman tekrar yapıyor. Yüksek hızlara çıktığımda motor sesinden dolayı uğultu geliyorsa da duymuyorum. Ama bunu sadece motor ısındığında yani araç ile kısa bir mesafe gittikten sonra başlıyor. Aracım 135.000 km ve 100.000 şanzıman yağını makine ile 7lt olarak tamamen değiştirttim. Bakımlarını devamlı ve eksiksiz yaptırırım. Bir kaç sefer ustama götürdüm ama tesadüf orada yapmadı. Sanki şanzımandan geliyor gibi hiç kesilmeyen bir uğultu sesi. Bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Ne yapmam lazım yada Konya’da bu konuda önerebileceğiniz bir usta var mı? Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Porya olsa hız arttıkça ses artar. Durulmaz bir ses çıkartır.

V kayış bilyeleri, sağ aks askı bilyesini kontrol ettirin.

Şanzıman otomatik sanırım, M-V standardında bir yağ ile mi değişti? Manuelse de kitapçıkta yazan yağ kalınlığında mı kullanıldı? Farklı kalınlıkta ya da standartta yağ da sebep olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu kendimce çözdüm gibi ama netliğe kavuşturamadım. Sonuç netleşmeyince buraya da bilgi amaçlı yazamadım. Bir kaç kişiye gittim motor, şanzıman gibi farklı farklı sebepler söylediler. Neyse aracımın lpg bitti bende bir kaç gün benzinle bindim. Benzinle sesin olmadığının farkına vardım. Petrole gittim Lpg aldım ve  tekrar araca lpg ile binmeye başladım ses gelmeye başladı. Kendi tespitime göre LPG ile alakalı bir sorun. Ses gelirken benzine aldığım an ses kesiliyor, LPG aldığım zaman ses gelmeye başlıyor. İşlerden dolayı çok müsait olamadığım için LPG göstermek için gidemedim. Sonuç netleşince bilgilendiririm. Yinede ilginiz için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman büyük ihtimalle regülatör ötme yapıyor. Prins silverline vardı 2010 mazda 3ümde. Aracın kabinle motor arasındaki  duvarına sabitlenmişti. Uğultu olduğu gibi geliyordu. Daha sonradan regülatörde bir işlem yapıldı kanal genişletildi ses azaldı ama gitmemişti. Araya takoz yalıtımlı vida kullanarak sorunu kesin çözebilirsiniz. Sabitlendiği vidadan dolayı direk ses içeri iletiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

O zaman büyük ihtimalle regülatör ötme yapıyor. Prins silverline vardı 2010 mazda 3ümde. Aracın kabinle motor arasındaki  duvarına sabitlenmişti. Uğultu olduğu gibi geliyordu. Daha sonradan regülatörde bir işlem yapıldı kanal genişletildi ses azaldı ama gitmemişti. Araya takoz yalıtımlı vida kullanarak sorunu kesin çözebilirsiniz. Sabitlendiği vidadan dolayı direk ses içeri iletiliyor.

Belirtiğim gibi işlerimin yoğunluğundan dolayı tamire gidemedim. Ama söylediklerinizi aynen ustaya ileteceğim. Sonuçlandığı zaman da tekrardan açıklamasını yaparım ki başka başına gelen bir arkadaşa da çözüm olmuş olur. Benim araçta da Romano takılı inş. tespit ettiğim gibi bir sorundur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...