Jump to content

Mazda 3 BM 1.5 Skyactiv 4. Silindir Missfire arızası

flamable
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, henüz yeni aldığım aracımda zaman zaman 4. Silindirde Missfire arızası meydana geliyor ve arıza lambası yakıyor rolatinde hafif vuruntulu çalışıyor ama çok hafif, yalnızca klima açıkken belli oluyor. Aracım 2015 model 97000 km de.

1- Hemen aracımı periyodik bakıma soktum, bujileri orjinal NGK ILKAR7L11 ile değiştirdim (maalesef üzerinden aynı soket yapısına sahip fakat orjinal olmayan ILKAR7B11 çıktı),

2- Bobin arızası olabileceğini düşündüğümden 4 ve 2 numaralı bobinleri yer değiştirdim,

3- Yakıt deposuna enjektör temizleyici koydum.

Aracımın rolatide vuruntusu bir miktar azaldı ancak yukarıdaki arızayı tekrar yaşadım. Sizlerden bundan sonra takip etmem gereken işlem basamakları konusunda fikir talep ediyorum. Ben Bursa Yenişehir deyim, bu civarda bu motordan anlayan kaliteli usta tavsiyelerinize de açığım. Şimdiden cevaplar için teşekkürler, keyifli sürüşler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu en iyi bilecek kişi Ensar Taşkolu'dur. Bursadaki bütün mazda ustalarını bilir muhtemelen. Sosyal medyadan ulaşabilirsiniz. 

https://www.facebook.com/ensar.taskolu.9/

Olmadı İnallar oto'yu arayıp usta tavsiyesi alabilirsiniz. Önceden mazda yetkili servisiydi.

Bu da güven vermezse Mugla Gören otomotiv sizi yönlendirir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...