Jump to content

Benzin Sarfiyatı

Guest helin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 80
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• Ali

17

• sudef

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Her seferinde sıfırlıyorum ama ona gerek yokki sırf 3 seferdir denemek için fulleyip 100 km kullanıp tekrar fulluyorum aldığı benzin 10 lt fiks hiç şaşmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede ilginç bende Mondeo 2.0 manuel ile üstelik en agresif kullanımda 10 lt yakıyorum.

Murat abi servise sordun mu fazla yakma olayını belki bir problem olabilir :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzin sayacını sıfırla abi ve manual kullan  3000 ve 3.500 devir arası vites değiştir ve arabanın bu devirlerin altına düşmesine izin verme abi ozaman az yakacaktır vites değiştiriceğin zamanları iyi ayarlarsan ve yerinde vites değiştirirsen devir düşünce ve artınca emin ol az yakıcaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat abi hyundailerde bazen karşılaştığımız bir sorunda var yol bilgisayarı yanlış bilgi verebiliyor.

Bunu gidermek için eksi kutupbaşını 10 saniye söküp tekrar takınca düzgün çalışmaya başlıyordu.

Belki senin arabanda işe yarayabilir ;) ama yapmadan önce servise bi danış Abi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ya ben ne yaptıysam 10 lt'nin altına düşemedim,devirlide kullandım çok sakinde kullandım ama ne yaparsam yapıyım 10 lt.Kafayı sıyıracam yakındır yani,hele birde 7,5lt  8 lt yakanları duyunca iyice kahroluyorum.Yani bi ilmi varda bizmi bilmiyoruz acaba    :(

Murat bu işin ilmi sabır, bu kadar yavaş ve az yaktıracam diye inat edince bu sonuca ulaştım bende yoksa araba tutumlu falan değil aracın zevkini almak istiyosan gaza basacan dolayısıyla yakacan benzini yalnız şunu farkettim 110- 130 km arası gaza çok çok az dokunuşlarla hızı koruyabiliyosun hatta anlık tüketim degerleri 6-7 lerde görünüyor arac hızını aldıktan sonra gazdan ayagını yavas yavas çek belli bi seviyeye kadar hızın değişmediğini ama sarfiyatın fazlaca düştügünü göreceksin he ben bi daha böyle kullanırmıyım kesinlikle hayır verem eder adamı bu tarz kullanmak :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecen hafta tatile gittim.

Ankara-Cesme

90-100 civari normal yolda izm-cesme otobaninda 140 civari bir hizla..

6.4litre ortalama vardi  2005 A/T Mazda6 ile..

Bi ara 870 km gitmistim ki. ceyrek depo gosteriodu hala ibre..tututmlu araba canim mazda.

Bir tek problem

Cruise ile giderken rampa cikmaya baslayinca birden vites buyultup 4000 devirlere cikariyor kendini..hold dugmesine basip birakinca yine vites buyultup anlamli bir devirde gitmeye basliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat bu işin ilmi sabır, bu kadar yavaş ve az yaktıracam diye inat edince bu sonuca ulaştım bende yoksa araba tutumlu falan değil aracın zevkini almak istiyosan gaza basacan dolayısıyla yakacan benzini yalnız şunu farkettim 110- 130 km arası gaza çok çok az dokunuşlarla hızı koruyabiliyosun hatta anlık tüketim degerleri 6-7 lerde görünüyor arac hızını aldıktan sonra gazdan ayagını yavas yavas çek belli bi seviyeye kadar hızın değişmediğini ama sarfiyatın fazlaca düştügünü göreceksin he ben bi daha böyle kullanırmıyım kesinlikle hayır verem eder adamı bu tarz kullanmak :D

Bu noktayı ben de farkettim, hızını alınca gazdan ayağı yavaşça çekmek lazım tüketimi kontrol ederek, çok iyi bir özellik, aracın ağır olmasından dolayı sanıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

ben bu haftasonu Assos a tatile kaçtım tam 1016 km yol yapmışım...

yavaş kullanımda bizim araçlar gayet iyi yakıyor bence yarım depodan biraz fazla bi tüketimle Assos a vardım...

6.8 lt gibi bir tüketimle gittim... Assos a vardığımda ortalama tüketimim 6.8 lt idi...

yaklaşık 430 440 km boyunca...

gelirken baya bi abandım sol şeridi toptan kapattım arabalarla kapıştım falan tüketim dünya oldu tabi...

geldiğimdeki ortalamam ise 8.3 lt idi...

düşünün 6.8 den buraya fırladı...

1016 km ortalama sarfiyatı da 8.3 lt olmuş oldu...

basınca acımıyor yakıyor ama keyifi de orda bizim guzuların... o motor sesini duydum mu bana bişeyler oluyor ... :D abandıkça abanıyorum... keyif de alıyorum varsın yaksın helal olsun koçuma benim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabayla sorunum çok yakması değil zaten,doğal olarak basarsan yakar keyfide burda zaten ama çoğu kişide düşük ortalamalardan bahsedince acaba diyorum benim arabadamı teknik olarak bi aksaklık var,hani varsa çözümüne bakalım anlamında yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...