Jump to content

Subap Ayarı ve Gelen Şıkırtı Hakkında (90-94)

ahmetbakan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim 91 323 hb aracıma 500 km önce komple sıfır motor yapıldı serviste değilde bucada bir tamir atölyesinde,sübap sesi belli bir km sonra ayarlanacak demişti ayar yaptırdıktan sonrada sübaplardaki ''şık şık şık''...sesi özellikle sabah ilk çalıştırdığımda çok rahatsız ediyor eski model bir traktörün motorundacn gelen ses le aynı düzeyde :S...izmirde mazdaya sübab ayarını yapabilecek bir usta öneriniz varmıdır teşekkürler önder yazıcı(yeni üye)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 72
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

3

• clashasan

5

• Mustafa.

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 3 ay sonra ...

arabaya yakında sibop ayarı yapıldımı?gelen ses içerdeki zincirin sesi bence...gaz verince yada motor ısınınca kesilir rolantide yada motor soğukken ses gelir.istanbuldaysan bi adem ustaya götür arabayı selamlar.

bende aynı sorun var araştırırken iyi yakaladım sanırım. Sabah motoru çalıştırdığımda titreme biraz fazla ve tıkırtı mı diyelim şıkırtı mı diyelim öyle bir ses var. motor ısınana kadar bütün düşük-yüksek devirde ses devam ediyor. motor ısınınca önceden ses tamamen kesiliyordu. son bir haftadır ses kesilmek yerine azalıyor. vites boşta iken devir 900-1000 olmasına rağmen titreme geliyor ama belli bir aralığı var. atıyorum 4 sn de bir. araba 4 sn de 1 sn titriyor. ve titremenin geldiği anlaşılıyor. dalga gibi düşünün. kumasala oturunca önce dalga gelir çarpar sonra sular çekilirken bir dalganın daha geleceğini bilirsiniz ya aynen öyle birşey. Buna bağlımıdır bilmem ama motor devrinde yeterince güç üretmiyor sanırım. mesela 1. viteste 6000 devirde 60km hız yapan araba 6000 devire çıktığında motor sanki 8000 devirdeymiş gibi boşa sarıyor. hız ise 60 km ye çıkmıyor 50lerde kalıyor. subab ayarını yaklaşık 1 yıl önce yaptırdım. bu ayar neden bozulur yada belirli periyotlarla yapılması gereken bir ayar mıdır?

Ankarada bilinen bir usta var mı nerede adam gibi yaptırabilirim?

bir kapağın değişimiyle subab ayarının otomatiğe geçtiğini okudum sanırım ben mi yanlış anladım yoksa böyle birşey var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ilgaz-p sonuç ne oldu yazarsan sevinirim. sanırım bende de aynı sorun var.

subap ayarı yapılması gerekiyor diye hatırlıyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
seferihisarlı mazdacı

:(arkadaşlar şimdi ben arabamı yeni aldığım için daha önce ne gibi bakımlar yapıldı ayarları ne zaman yapıldı bilmiyorum ben bujileri trigieri  benzin filtresini falan değiştirdim . fakat arabam bana fazla yakıyor gibi geliyor .bu arada aracım karbülatörlü sedan.aracım benzinlidir lpg yoktur...aracımın yakıtını düşürmek için ne gibi bakımlar yapmalıyım mesela sibop ayarı yaptırmam lazımmı sibop ayarı istediğini nerden anlarız bunu anlamanın bi yolu varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

Eğer egzozdan belirgin bir şekilde benzin kokusu geliyorsa sibop ayarı istiyor demektir, aracınızın lastikleri rot ayarıda yakıtı olumsuz yönde etkilicektir. Teknik kullanımda da 3 bin devirden önce vites atmak yakıtı düşürücektir. Yağ filtresi ve hava filtresi de km ye bağlı olarak değişmesi gereken parçalardan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Eğer egzozdan belirgin bir şekilde benzin kokusu geliyorsa sibop ayarı istiyor demektir, aracınızın lastikleri rot ayarıda yakıtı olumsuz yönde etkilicektir. Teknik kullanımda da 3 bin devirden önce vites atmak yakıtı düşürücektir. Yağ filtresi ve hava filtresi de km ye bağlı olarak değişmesi gereken parçalardan.

İbrahim'in dedikleri tam ise benzinde İstanbul şehir içinde ve sakin kullanımda 8-9Lt benzin yakar benimki gibi. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

ibrahim kardeşim  ilk cevabı senden bekliyordum yanıltmadın beni allah razı olsun her problemime hemen cevap yazıyorsun sağol kardeşim .....cevabına gelince öyle benzin kokusu falan yok lastikler yeni sayılır zaten fazla yakmasın diye 3 bin deviri hiç geçmiyorum hangi vitesle gidersem gideyim 3 bin deviri hiç geçmiyorum ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

ibrahim kardeşim  ilk cevabı senden bekliyordum yanıltmadın beni allah razı olsun her problemime hemen cevap yazıyorsun sağol kardeşim .....cevabına gelince öyle benzin kokusu falan yok lastikler yeni sayılır zaten fazla yakmasın diye 3 bin deviri hiç geçmiyorum hangi vitesle gidersem gideyim 3 bin deviri hiç geçmiyorum ..

Diğer üye abilerimde hiç şaşırmıyor zaten benim cevap yazıcagıma :D egzoz da etki eder eğer aracınızın son susturucusu artık tıkanmışsa araç çok benzin yer ama gazı dışarı atamadıgından yorulur tabi bunun belirtisi gaza basar basmaz değil bastıktan 1 kaç sn sonra aracın gaz yemesi.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

yok öyle gaz yememe durumu falan olmuyor ...

Hava filtresi eğer kirlendiyse araç yeterli havayı çekemediğinden de yakıtı biraz fazla olabilir, sizin yakıtınızın düzeyi nedir ? Yani lt olarak yada km olarak ortalama bir miktarı paylaşabilir misiniz ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

ya ben sibob ayarını yaptırdım aracın ancak bayırda 3 kişi bindimi arac çıkmıo kağnı gibi oluyor aynı beyaz duman problemi bende de var suda veriyor baya bir hep su var egzoz ucunda ne yapacağım bilemedim birde avans ayarı ne işe yarar onuda yaptırayım mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

subap ayarı yapan kişiye göre değişir, bazıları çok sık bazıları çok gevşek yapar. Eğer subap ayarından sonra durum değiştiys ayarı olmamış demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

merhaba arkadaşlar 1992 mazda 323 sedan aldım ilk kez mazdaya biniyorum bir ustaya götürdüm sibop ayarına ihtiyaç yok dedi . yinede açtırıp sibop ayarına baktırmamın aracım icin bir mahsuru olurmu? Birde distribütör ün altından yağ sızdırıyordu usta açıp içinde contayı değiştirdi distribütör kapağında ki iletken yerler sanki biraz oksitlenmiş gibiydi onun bir mahsuru varmı ? tabi japon arabadan anlayan ankarada iyi bir usta lazım bana forumdaki ankarada oturan arkadaşlar nereye götürüyor araçlarını ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

subap ayarını kontrol ettirmenin aksine faydası olacaktır sana,motor sessiz çalışabilir fakat sıkı subap ayarı her zaman için çekişten düşürür aracı bence bi baktır -distiribitör kapağındaki oksitleri temizlettiysen bir sorun çıkarmaz sana-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar 92 323 sedan aracımın sibop ayar gerektirmediğini söyledi usta benimde kafama takıldı sibaop ayarlarına baktırmamda bir sakınca varmı sibop ararı yapıldığında üst kapak contası değisirmi toplam maliyet ne kadar tutar

karbüratör temizletmenin bir zamanı varmıdır karbüratör temizliği zormudur  sibop ayarı yaptırmışken karbüratör temizletmeyi düşünüyorum karbüratör temizletmenin maliyeti ne olur ? bazı arkadaşlar karbüratör e elletmememi söylediler  sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumda biryerde berat oto geçiyor buldum tl aradım mazdaya bakan usta cengizmiş cebini aldım cengiz oto diye yer açmış şaşmazda bir uğrayacağım umarım iyi usta çıkar berat otoda cengiz ustayı bilen veya duyan ooldumu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar dün 2 tamirciye sordum sibop ayarı için 70 tl dediler bana fiyatı bfazla geldi gercek ortalama fiyatı nedir ? birde 92 mazda 323 sedan lar için sibop ayar aralığı kaç olmalı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...