Jump to content

Rolanti Hakkında (Familia - Lantis 1.8)

canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bi anda bağırma diyince banada debriyaj gibi geldi, lpg ve benzin de de devir sorunu var başka ne olabilir ki ??? Avans tabancasıyla bir kontrol ettirin bakalım eğer avans da sorun yoksa işinin ehli bir ustaya gitmek gerek lazım gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde rölantiyi değil de süratlenmeyi denediniz mi? Benzindeyken de 120 civarı bağırıyor ise ona göre teşhis koymak daha kolay olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölantideki sorunun çok sebebi olabilir.Rölanti regülatöründen olabilir,gaz kelebeğinden olabilir,kalibrasyon hatası olabilir vs vs. Ancak bu hızlanmadaki olayı en yakın zamanda benzinde bir deneyin üst devirlerde gayet canlı ve istekli ise sorun sadece rölantiyle alakalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rolantideki sorun neden olabilir?

1.Ateşleme

2.Debriyaj

3.Hava giriş sistemleri

Ateşleme için buji kablollarının değişmesi değil orjinal kullanılıp kullanılmaması daha önemli, sırasıyla distribütör kapağı, tevzi makarası; tabi ayarın avans tabancasıyla yapılması önemli. Ha eğer sıkıntı distribütöreyse araba yolda giderken sanki arada sizi tutup bırakıyorlarmışcasına hafif kesilmeler yada hafif çakıllı yolda arada titriyormuşsunuz edası oluşur.

Debriyaj sıkıntısında bildiğim kadarıyla artan devre aynı oranda tepki vermeyen hız  artışı problemi ön planda oluyor.

Hava girişsinden kastım gaz kelebeği ile hava filtresi kutusu arasındaki hortumda çatlak vs olmaması, hava akışmetrede sorun olmamasını yada lpg ayarı yapılırken sallapati yapılan bir hava giriş ayarından bahsediyorum. Mesela benim hava sıcaklığını ölçen müşürüm hava filtresinin kutusuna değilde normal boşlukta bi yerde duruyormuş bir usta farketmişti.

Unutmadan lpg ayarını yaparken yada takarken çok kaba davranıp bazen hava hortumlarının vs kenarında köşesinde yırtık çatlak yer bırakabiliyorlar; git ustana yarım şişe benzini bi pet şişeye koysun hava ile ilgili yerlere sıkarak bakın bakalım hava alış kaçağı var mı;,,,, En  sonunda da mutlaka araca uygun bir beyin girişiyle ayarlara baktır,,,

Lpg ye çok giresim gelmedi sıkıntı ordaysa çok ayrıntısı var bunlarla çözülmezse bana özelden msj selamlar. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. Bu aralar iş yoğunluğu nedeniyle vaktim pek yok ama götürünce ve sonuç alınca buraya yazarım gerekirse size de özelden mesaj atarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Aşağıda konu ile ilgili açtığım forum konuları var, ateşleme sistemi temizliğinde ve diğerlerinde detaylı yardımcı olurum, bütün bunları yapınca zaten bakım amaçlı yapılması gerekiyor büyükihtimal sorun kalmayacak %90

%10 başka problemler olması olası ama çok düşük ihtimal mazda için mazdanın şanzumanı ve motoru sensörleri çok dayanıklıdır ama kirlenip bakımsızlaşırsa görevlerini sağlıklı yerine getiremezler, biraz bakım temizlik al sana canavar gençleşmiş makine.!

http://www.mazdaclubtr.com/forum/323/hava-akis-metre-hava-akis-sensoru-t15155.0.html;msg297487#msg297487

http://www.mazdaclubtr.com/forum/323/gaz-kelebegi-t15213.0.html;msg297184#msg297184

http://www.mazdaclubtr.com/forum/323/distribitor-kapagini-sokup-temizleyen-varmi-t15233.0.html;msg297526#msg297526

bu linkler ölmüş galiba. aynı rölanti sorunu bende de var. enjektörleri bugun değiştirdim. boğaz kısmını da spreyle bezle vs temizlettim. ama düzelmedi gaz kelebeği değişmeli deyip kapandı konu. ismi yanlış öğrenmediysem Tp sensörünü soketinden cıkarınca sorun düzeldi gibi o yüzden komple gaz kelebeği alıcaksın dediler bana ama tp sensörü mü rolanti valfimi arıza nerde pek anladıklarını sanmıyorum. cunku bana rolanti sensörü deyip tp sensörünü gösterdi usta. bende neyin ne oldugunu eski bi lantis kullanıcısı arkadaştan öğrendim. gaz kelebeğinin üzerinde tp sensörü de var rolanti valfide sanırım. onu almam ile sorun çözülüceğinden emin olsam alıp geçeyim diyorum ama ne bi söküp temizliği yapıldı ne de kesin olduğu söylendi. almadan kendim temizleyip denemek istiyoru mama nasıl temizleniceğini anlattığınız linkler ölmüş sanırım. yardımcı olabilme ihtimaliniz var mı. teşekkür ederim şimdiden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,

Aracım 323 familia,radyatörden ek depoya su aktarmasının önüne geçemediğimden dolayı aracı tekrar farklı bir ustaya götürdüm. usta direk olarak conta yanık dedi. araç conta yakmasından dolayı silindir kapağı taşlandı ve conta değişti. Ek depoya su aktarması geçti çok şükür, tam herşey yoluna girdi derken bu seferde araç çalıştığında benzinde iken rolanti dalgalanıyor ve stop ediyor. Şok oldum diyebilirim. Lpg ye geçince aracın deviri yükseliyor ve herşey normal, LPG den çıktığınızda araç yine dengesizleşiyor ve yine stop ediyor. Ustaya sordum ve bana siboplar kendi üzerindeki yağı atana kadar yapabilir dedi, bende kendisine LPG de yapmadığını söylediğimde kaçamak cevaplar vermeye başladı. Conta değişmeden önce böyle bir dalgalanma yoktu. Siz değerli arkadaşlara danışmak istediğim bu sorun neyden kaynaklanabilir. Ve ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji kablolarını kontrol edebilirsin motora giriş kısmınfa bi sıkıntı çıkmış olabilir. Ya ustan söylemedi yada o da farkına varmadı. Lpg benzinden daha kolay ateşleme alır. Rolanti ve stop etme Sıkıntısı bu yüzden lpg de kendini göstermiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpgdeki ayar sorunu motoru etkilemiş olabilir. Aküyü resetleyin bakalım olacak mı?  

Benzinde olması devam ederse yakıt sistemine de bakılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba öncelikle cevaplar için teşekkür ederim,

Bugün buji kablolarını değiştirdim fark yok. LPG gaz ayarı yaptırdım. Gazı ayarlarken usta durumun farkına vardı, fakat kendisi enjeksiyonlarda sıkıntı olabilir dedi. Katkı koyalım düzelir dedi fakat güvenemedim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba öncelikle cevaplar için teşekkür ederim,

Bugün buji kablolarını değiştirdim fark yok. LPG gaz ayarı yaptırdım. Gazı ayarlarken usta durumun farkına vardı, fakat kendisi enjeksiyonlarda sıkıntı olabilir dedi. Katkı koyalım düzelir dedi fakat güvenemedim açıkçası.

Ustanın dediği doğru olabilir. Benzinciden benzin katkısı isteyin çok pahalı bir şey değil, koyun bir süre benzinde binin değişecek mi durum bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...