Jump to content

Performans Sorunu, Gaz Yemiyor Tekliyor (Familia - Lantis 1.8)

sskirici
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

birşey daha var hava filitre hortumunu söküp (kelebeğe bağlanan yerinden) araç çalışırken hafif hafif balata spreyi sık korkma birşey olmaz eksozdan kötü koku gelir sadece kelebekteki pisliği attırırsan faydası olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

distribütör içindeki modülü değiştirip dene birde fark edecekmi

tevzi makarası mı? benim distribütörün üzerinde mitsubishi yazıyor ikitelliden çıkma almıştım. motor yıkattıktan  sonra bozulduğu için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu parçanın ve 3 parçadan herhangi birinin çalışmaması yanma odasına yanmış egzos gazını sürekli göndermesine neden oluyor. 1700-3000 devir arası çalışıp, diğer devirler arasında çalışmaması gereken sistem sürekli çalışınca; düşük devirlerde sisteme giren yanmış egzoz gazları bir kararsızlık oluşturduğundan araç düşük devirlerde sirkleme gibi problemler ortaya çıkarıyor. ben çalışmayan selenoid valfinin hava hortumlarını çıkartıp, çıkarttığım yere kör tıpa yaptım ve düşük devirdeki gazı bırakınca sirkeleme olayı ortadan kalktı. böyle bir problemle karşılaşan arkadaşlara tavsiye ederim. ancak çalışmayan 3 valten hangisi olduğunu tesbit etmeniz gerekirki o valfin hava hortumlarını çıkarabilesiniz.

Sanki cevabı burada kendin vermişsin gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki cevabı burada kendin vermişsin gibi geldi bana.

burada bahsettiğim olay silkeme sorunuydu(1700devir altı). onu hallettim.zaten o sistem 1700-3000 devir arasında çalışması gereken sistem. ben 4000devirden önce araçtan tork alamıyorum. kalkışta 4000den sonra 90hp bir şahini geçebiliyorum :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

bugün gaz kelebeğini temizlettim. mazot ile yıkadı usta. devir düşmesi, rolanti düşmesi, frene basınca istop etme problemi ortadan kalktı.

Şu anda ise benzinde kullanırken tekleme oluyor. lpg de yapmıyor. usta depoyu kontrol edecek. ya tıkanma ya da şamandıra arızası var dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün gaz kelebeğini temizlettim. mazot ile yıkadı usta. devir düşmesi, rolanti düşmesi, frene basınca istop etme problemi ortadan kalktı.

Şu anda ise benzinde kullanırken tekleme oluyor. lpg de yapmıyor. usta depoyu kontrol edecek. ya tıkanma ya da şamandıra arızası var dedi.

Ayın ali gb benzindeki problemi sırasıyla kontrol ederek gidermelisiniz, 1. de benzin filtresi var, 2.de avans ayarı yani ateşlemenin düzenli olmasını sağlamalısınız gerçi lpg de sorun olmaması bu ihtimali ortadan kaldırıyor, 3. de benzin pompası, 4.de enjeksiyon sistemine bakmalısınız, kola gelsin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayın ali gb benzindeki problemi sırasıyla kontrol ederek gidermelisiniz, 1. de benzin filtresi var, 2.de avans ayarı yani ateşlemenin düzenli olmasını sağlamalısınız gerçi lpg de sorun olmaması bu ihtimali ortadan kaldırıyor, 3. de benzin pompası, 4.de enjeksiyon sistemine bakmalısınız, kola gelsin.

Sayın Nofear, Ustam gaz kelebeğini hallettikten sonra, benzindeki probleme geçti. önce filtreye baktı, sonra depoyu biraz salladı, tabi benim zamanım olmadığı için izin günüme kaldı benzindeki problem. benzin göstergesindeki problem şamandıra arızasıdır dedi. benzin pompasında arıza olsa benzinde hiç çalışmaz dedi.

Not: Problemi çözen usta, ankara gimatta Furkan otonun sahibi. Mazda servisinden ayrılan Motor ustası.

aynı servisten ayrılan bir başka usta ise Elektrik ustası o da gimatta. isteyen gimata gidip tamir bakımı son derece ucuza yaptırabilir. gimatta kime sorsanız gösterir. Furkan Oto.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam beyler

Rolanti sorunu - Benzindeyken tekleme sorunu

Biraz önce sanayiden geldim. Benim sorun, rolantideydi, onu daha önce yazmıştım, gaz kelebeği mazot ile temizlendi rolanti inip çıkması kesildi.

Bugün benzindeki tekleme için gittim. Usta benzin pompasını söktü, benzin pompasına bağlı kese gibi, süzgeç gibi birşey vardı. onu temizledi hava tuttu baya kirlenmiş. ve benzindeki tekleme de geçti.

yağ filtresi ve yağı değişti.

Şu andaki yapılan işlemler bunlar. İnşallah faydalı olur bu tarz sorun yaşayanlara.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok memnun oldum probleminizin giderildiğine , bu arada benzin pompasının süzgeci hiç aklımıza gelmiyodu,  o ustayı tebrik ediyorum, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...