Jump to content

Jant ve Yay, Acil Yardım Ustalar Bana Bir Akıl Verin


yobdeb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

SLM ARAKDAŞLAR ABİLER.  Şimdi ben 2005 mazda3 sedan a 18 jant taktım lassa umpetus sport 225-40-18 ebatlarında lastik taktım ve henüz yayları değiştirmedim. şimdi gelelim benim yorumuma, öncelikle arabanın arka tekerleklerdeki orjinal yayının kesildiğini düşünüyorum diğer orjinal mazda3 e göre lastik camurluk orası orjinal jant da bile biraz daha azdı oynanmamış mzm3 e göre. su anda 18 jant ı takınca arka koltuğa 1 kişi oturunca anlayamadığım bir şekilde sadece sol arka sürtüyor camurluğa. ama ben lastik yanağının yarısının da olsa camurluk içine gömülmesini istiyorum. şu anda 18 jant la camurluk araları 1- 2 parmak arası.ve arabama spor yay takmak istiyorum 1 haftadır kafamı yoruyorum nasıl yapsam diye ama bir cıkış yolu bulamadım lütfen  acilll yardım ne yapabilirim janları takalım daha 2 hafta oldu. :( :( :( :( :(:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastikleri 215-40-18'e düşürüp yay takarsan araç şu anki görünümünde olacaktır. Şu anki haliyle yay takman pek mümkün değil gibi. Lastikler de yeniyse aldığın yere geri götür bence. Özellikle adamlara yay takacağını söylediysen lastikçinin iş bilmemesinden kaynaklanan bi problem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilgilendiğin için sağol. bu durumun başka cözümü yok gibi. fakat ben gaziantepde aldım jantı ve lastiği taktım doğrudan kktc ye geldim şu anda kktc de olduğumdan lastikleri götürüp değiştirme ihtimalim yok malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen lastikçiye gittiğinde bi göster istersen, davlumbazı filan ezip sürtmeyi bi miktar azaltabilirler ama her halükarda şu durumda yay takman zor...

Ordaki dükkanlar modifiyeli araç konusunda bilgilidirler, belki bi fikirleri filan olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu tam anlayamadım.Şu an yaysız sürtüyor ise dediğin gibi problem var.Ama bu yeni yay takılamaz anlamıza gelmez.Yeni yay taktırınca problem ortadan kalkabilir madem kesik oluşundan şüpheleniyorsun.Amortisör patlak olabilir bundan dolayı sürtme yapabilir.Bence buna bi baktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Biran Abi benim atladığım bi konuya parmak basmış. (Tecrübe konuşuyor işte, biz çömeziz daha :)) Yayları kesen kişinin ne kadar kestiği önemli. Eli bol bi arkadaşımızsa spor yaydan da daha fazla alçaltmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok be Okanım sadece tuhaf bir durum vardı.Sonuçta sende 18 ve yay takmıştın ve bu tecrübeye sahipsin.Bence en iyisi arabayı bir servisde kontrol ettirip sonra yeni yay takıp olay çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende ilk jantları taktığımda benzer problmleri yaşadım. yaylar kesilmişti ve sürtme aşırıydı. 235*35*19" lastikler ve 9,5" jantlar araca binen her yolcuda ve otobandaki her esnemede sürtüyordu. çamurlukları boyaya zarar vermeden çektirdim, davlumbazları çıkarttım ama nafile sürtmeden kurtulmadım. sonra aynı jantın 225*40*18" taktık çok az nadiren sürtme oldu

şimdi 215*35*18" lastikler ofseti nispeten düşük bir jant kullanıyorum daha hiç sürtme olmadı, yayların ne kadar kesildiği tabiki çok önemli, sana hiçbir değişiklik yapmadan önerebileceğim tek değişiklik amortisörlerin sertliğini düşürmek. orjinallere esnemeyi azaltacak şekilde gaz basılacak. bunu istanbulda ramistein diye bi amortisörcü var o yapıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilginiz için teşekkürler. dediğiniz gibi arka da esneme cok fazla oluyor dönüşlerde döşemeye sürtüyor. ben bu amartisöre gaz basılıp sertlestirme olayını burada bir araştırayım ve 1-2 cm lik camurluğu iç kısmındaki fazlalığı cektireyim ondan sonra tekrar bakalım burum ne olacak. birde bu camurluk içerisindeki 1-2 cm lik fazlayı yani payı nasıl bir uygulama yaparak cekiyorlar. tekrar ilginize teşekkurler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımlarınız için sağolun.  peki forumda hava filtresi taktıran arkadaş varsa bana detaylı resmilerini yollaya biirmi acaba? uygulama nasıl yapılıyor görmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...