Jump to content

Kayış Sesi Sorunu (98-03)

ege41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar yeni katıldım foruma ,kendi sorunum ile ilgi hep dagınık mesajlar vardı bu yuzden yazma ihtiyacı gördüm.

99 model 323 1.5 mazdam var ,,

120binde devirdaim tulumbası-kayısı + motor kayışı-tiger kayışı ve 2 adet rulmanı değiştirildi. gölcük sanayinde.

arabayı aldıktan sonra genelde her çalıştırmamda gaza hafif bile dokunsam bi kedi kaçmıçta araca bagrıyomus gibi cıyaklıyor...bi kayıstan geliyor ama hangisinden emin diyilim,geri vitesdeykende ileri vitesteykende bu ses geliıyor ve debriyaja basıp gazı verdigimdede dahada artıyor,,eger ses gelirken kontagı acıp kapatırsam hemen ses kesiliyo eger gaza basmazsam tabi.Bizim usta salak gordu heraldeki aracı ondan aldıktan sonra bu sorunları anlatıgımda "nerden bilim simdi o sesi duymadan ,bişey olmaz ,sonra gel bakarız " dedi yolladı,zaten deli edio bu konusmayı hatırlamak bile  usta daykon marka taktı kayışları,bu ses hiç geçmedi acaba ne yi değiştirmem lazım...

ayrıca su aralar debriyaj dan ayağımı kaldırıken bir ufak gıcırtı seside geliryor,sorun debriyaj damı acaba ,debriyaj değişse bu sorunlarım ortadan kalkarmı?

marka ve fiyatlar hakkında bilgi alabilirmiyim,bu işi izmitte yaptırabilicegim bir mazdacı bilen warmı acaba,

bu konuda yardımcı olursanız çok seviceğim,,hatta forumdan eminimki izmitte olan ustadlar vardır onlardan özellikle usta konusunda yardım bekliyorum,iyi akşamlar

not: şuanda araçım 140binde debriyaj baskı balata değişmemiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ciyaklama sesi V kayışının gerginliğinin düzgün ayarlanmamasından kaynaklanıyor sanırım. debriyajdan ayağını çekerkenki ses eğer kaputun içinden geliyorsa baskı bilya gitmiştir, pedalın oradan geliyorsa da tamamen önemsiz bir durum. yağsız kapı menteşesi gibi pedalın ses yapıyordur.

her ne kadar mazda'ları sevmese de :D İzmit'te ustalığına güvendiğim tek kişi kuzenim Adem Güneş'tir. Körfez Sanayi Sitesi Eski bloklarda 208. Blok 83 numarada Oto Klinik - Hyundai ve Mitsubishi özel servisidir dükkanı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

içime su serpildi ,,debriyajdaki ses bedaldan geliyor gibi tam da yagsız kapı gıcırtısı tabiri uyuyor buna,,,

peki bu benım  arabanın baskı balata debriyajinin değiştirilme vakti gelmemişmidir? 140binde sonucta, ve biz 3 kişi kullanıyoruz arabayı özellikle babam debriyajdan ayagını kaldırmaz,bende yarım kaldırır şekilde kullanıyorum,malum şehir içi dur kalklarda .:):( 

şimdi okuduklarıma göre yeni taktırdıgın bir baskı balata debriyaj ida istesen 10 ginde sıyırabilirsin ,bende burdan anlıyorum ki sıyrılsaldı biz 50 kere sıyırmıstık şimdiye kadar ,demekki orjinal almak yada onun kadar sağlam bir ürün almak lazım ,değiştirme zamanında...bu konuda tavsiyeniz varmıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...