Jump to content

Mazda 3 Airbag Işığı Yandı?

TARIK
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest edarguner

Cevabın için teşekkürler. LPG sorunum olmamıştı aslında çok memnunum lpg den. Çekiş sorunu vardı o da bakımdan sonra düzeldi ama yine de beni tatmin etmiyor. Dediğiniz gibi serviste tabiki hallolacak bir sorun ama mesele bu sorunların baş göstermemesi. Mazdayı tercih etmemdeki nedenlerden biriydi sorunsuzluk ama Toyotoda geçen 3 yıldan sonra pek tatmin edici değil şimdilik bu durumda. Servise gidecek vakti bırakın inanın arayacak zamanı yaratamıyorum iş temposundan. Bu arada geçenlerde bir de akü sorunum oldu :) Alırken yeni taktık demişlerdi serviste yani 3-4 aylık yuasa akü bir cumartesi sabahı beni yolda bıraktı. Bir arkadaşın vasıtasıyla şarz edip servise gittim akü bitmiş dediler :( 180 TL verdik durup duruken bir de aküye. İşte böyle maalesef. (Not: toyoto da 3 yıl akü değiştirmemiştim :) )

Her aracın başına gelebilecek şeyler, üzülmenize gerek yok gerçekten. Ortağım zamanında 44.000 TL verdi Ford Focus Ghia aldı, 10km sonra çekici ile aracı götürdüler sıfır araç bu. Akü sorunuda Mazda ile alakalı değilki bunu neden Toyota ile eşleştirdiniz anlamadım açıkcası. :) Benim Opel aracımda 6 senede 3 kere akü değiştirdim ama eski Mazda aracımda 9 senede 1 kere :)

Bir kere soğumuşsanızda satmanız en sağlıklısı olacaktır kanısındayım , ama alacağınız aracın da farklı sorunlarıyla uğraşmayacağınızın garantisi yok tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her aracın başına gelebilecek şeyler, üzülmenize gerek yok gerçekten. Ortağım zamanında 44.000 TL verdi Ford Focus Ghia aldı, 10km sonra çekici ile aracı götürdüler sıfır araç bu. Akü sorunuda Mazda ile alakalı değilki bunu neden Toyota ile eşleştirdiniz anlamadım açıkcası. :) Benim Opel aracımda 6 senede 3 kere akü değiştirdim ama eski Mazda aracımda 9 senede 1 kere :)

Bir kere soğumuşsanızda satmanız en sağlıklısı olacaktır kanısındayım , ama alacağınız aracın da farklı sorunlarıyla uğraşmayacağınızın garantisi yok tabi.

Ben aklımdan geçenleri bu kadar kibar ve karşı tarafı soğutmayacak şekilde nasıl yazabilirim acaba diye düşünüyordum sağolsun abim yazmış... Eğer araç içinize  sinmediyse taş sekip cama gelse çatlatsa, toyota da da gelmişti onun camına bişey olmamıştı diyebilirsiniz... :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

aracı ocakta aldım,

hemen 4 lastik aldım 800

bagajın sağ arkadan su aldığını anladım, sanayide yaptırdı 250 tl,

o esnada fren yağ balata buji vb elden geçirttim, neyse

2 ay sonra kilitlediğim kapıları sabah kendi kendine açık buluyordum, ne zaman açılıyor diye arabanın içinde bekledim 1-2 saat açılmadı, sabah gene açık buldum akşamdan kilitlediğim kapıları, kafayı yedim doğru ustaya, kabin içi ışığı ile kontak yapıyormuş, bulması zor oldu 150 tl

bir sabah akü bitti 180 tl

servise bi baktırayım dedim, rutin bakım, arka denge kollarını söküp aldı eline usta bak aşınmalara dedi, ses yapar vb dedi, değişelim dedim, bakımla 500 tl..

araba böyle bişe, çocuk gibi, emek mesai zaman masraf ister. son 8000 km dir hiç bir şey yaptırmadım, yağ değişimine gidicem bi ara, bakalım bişeyler çıkar mı..

mazdayı sürüş keyfini bişeye değişmem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı ocakta aldım,

hemen 4 lastik aldım 800

bagajın sağ arkadan su aldığını anladım, sanayide yaptırdı 250 tl,

o esnada fren yağ balata buji vb elden geçirttim, neyse

2 ay sonra kilitlediğim kapıları sabah kendi kendine açık buluyordum, ne zaman açılıyor diye arabanın içinde bekledim 1-2 saat açılmadı, sabah gene açık buldum akşamdan kilitlediğim kapıları, kafayı yedim doğru ustaya, kabin içi ışığı ile kontak yapıyormuş, bulması zor oldu 150 tl

bir sabah akü bitti 180 tl

servise bi baktırayım dedim, rutin bakım, arka denge kollarını söküp aldı eline usta bak aşınmalara dedi, ses yapar vb dedi, değişelim dedim, bakımla 500 tl..

araba böyle bişe, çocuk gibi, emek mesai zaman masraf ister. son 8000 km dir hiç bir şey yaptırmadım, yağ değişimine gidicem bi ara, bakalım bişeyler çıkar mı..

mazdayı sürüş keyfini bişeye değişmem.

Geçmişler olsun, Allah daha büyük sorun, dert vermesin. Şimdi de Airbag ışığınız mı yandı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı çalıştırdığım anda 2 saniye kadar yanıp sonra sönüyor.sıkıntılı bir durum teşkil ediyor mu?

Sıkıntı yok, ben de merak etmiştim ilk önceleri ama diğer Mazda3'lerin hepsinde olduğunu gördüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar be im mazda 3 2006 model aracım var bir hafta önce LPG taktırdım ancak LPG göstergesini ön konsol da çakmakliğın yanındaki airbag yazan lambanın yerine monta edilmiş sonradan farkettıgımde airbag uyarı lambası yanmaya başladı elektirikçiler o yuzden yaptığını söylediler acaba bilgisi olan var mı bu konu hakkında. 0332d5b650f25c89238d669ac1c699b6.jpgc1bc97e445489e6e9db8fc84660f3de5.jpg

ASUS_Z00UD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Canberkaktas5 :

Arkadaşlar be im mazda 3 2006 model aracım var bir hafta önce LPG taktırdım ancak LPG göstergesini ön konsol da çakmakliğın yanındaki airbag yazan lambanın yerine monta edilmiş sonradan farkettıgımde airbag uyarı lambası yanmaya başladı elektirikçiler o yuzden yaptığını söylediler acaba bilgisi olan var mı bu konu hakkında.

Lpg montajından sonra mı bu olay cereyan etti ?

Öncelikli olarak koltuklara bağlı airbag bağlantı soketlerini bence bir kontrol etmelisiniz. En sık yaşanan problemlerin başında gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk olarak bende öyle dusundum araba çalışırken koltukla ileri geri oynamayın diyorlardı soketler sağlam ancak elektirikçiye gittiğimde LPG uyarı lambasının yerine takıldığı için hata verir dediler çok nadir rastlanan bir olay

Evet LPG den sonra oldu aracım zaten bir aylık ilk aldığımda yoktu böyle bir sıkıntı fotoğraflarda attım resmini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Abilerim kardeşlerim herkese iyi akşamlar. Benim airbag lambası bazen yanıyor bazen sönüyor. Ama ne zaman arabayı yıkarsam o zaman oluyor bu iş. Sizce nedendir bir fikri olan var mı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, onurr26 :

Abilerim kardeşlerim herkese iyi akşamlar. Benim airbag lambası bazen yanıyor bazen sönüyor. Ama ne zaman arabayı yıkarsam o zaman oluyor bu iş. Sizce nedendir bir fikri olan var mı 

genelde olan sıkıntıdır. airbag bağlantı soketi koltuğun altında, yıkamacı koltuğu dikkatsizce hareket ettirince sokette bir temassızlık oluyor. kesin çözüm; sokette oluşmuş oksidi temizlemek. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mehmet Özdemir abi sağolasın teşekkür ederim.

Ancak sadece dış yıkama yaptım kendimde pek fazla koltukla oynamam normal duruyor bazı yerlerde emniyet kemerinin tokası ile alakalı bir şeyler yazmışlar ama ben her defasından emniyet kemeri kullanan yani takıp çıkaran birisiyimdir. Bakalım bir göstereyim elektrikçiye olmazsa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ABS lambasımı? AİRBAG lambasımı? genelde dış yıkamada, araç tekerlek iç kısımlara basınçlı su tutunca bazı zamanlar sensörler ıslanıp nemlendiği için, ABS lambası yanar, bir süre sonra (kuruyunca) söner, dış yıkamayla aırbag lambasının yanması ilginç geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen...., yıkama esnasında, tam bilmiyorum ama airbag çarpışma algılayan sensörlerden biri su veya nem alıyor olabilirmi, nem aldığı içinde devre dışı kalıyorum bilgisimi acep, bu konuda teknik bilgisi olan arkadaşlar yorum getirebilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mehmet Özdemir arkadaşımızın bahsettiği yıkama sonrasında yanmasının su ile alakası yok. Orada yıkamayı yapan kişiler koltuğu sert şekilde birden tam geriye aldıkları için koltuk altında bulunan soketlerde gevşeme oluyor. O sebeple yıkama dendi. Yoksa su kaçması vs gibi bir durumla hava yastığı lambası yanmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Konuyu hortlatalim. 

BL kasa aracimda koltuk kilifi takma denemesi sonrasi yolda giderken airbag isigi yanip sonmeye basladi. Galiba soketleri oynattik. 

Elektrikciye gittim. “Cihaza baglamak gerek” dedi. 

Ben soketleri sökup tekrar taksam bir sorun olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir sorun olmaz. Hatta güzelce temizleyin 

1 hour ago, Lupara said:

Konuyu hortlatalim. 

BL kasa aracimda koltuk kilifi takma denemesi sonrasi yolda giderken airbag isigi yanip sonmeye basladi. Galiba soketleri oynattik. 

Elektrikciye gittim. “Cihaza baglamak gerek” dedi. 

Ben soketleri sökup tekrar taksam bir sorun olur mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.08.2018 at 20:44, Mehmet Özdemir :

Bir sorun olmaz. Hatta güzelce temizleyin 

Soketin maşallahı var. Ben kolayca takılıp çıkarılabilir birşey zannettim. Ama bayağı kallavi bişey çıktı.

Işık da artık yanmıyor. Haliyle bir daha ışık yanana kadar ellememeye karar verdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...