Jump to content

Tombak Donduruyor. [Kalorifer Sorunu]

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynı sorun bende var 100 km yol gitttim bildiğiniz dondum  istanbulda bu işi halletire bileceğim bir yer varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün sipariş verdik 120 lira radyatör :P babama da sitem ettim 120 lira için donduruyor bizi karda kışta :D çok masraf çıkacak sanıyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun benim 323 aracımda da vardı ben önce kalorifer petegine giren hortumları söktüm icine porçöz+sıcak su koyup 10 dk bekledim sonra tanzikli su ile birkac dakika duruladım icinden akan kireçleri gördüm sonra hortumları taktım antifreze ilave ettim bir miktar ısı artışı oldu sonra termostatı degiştirdim onunda biraz daha faydası oldu en son da fan müşürünü degiştirdim şuan süper ısıtıyor elimi yakıyor fan müşürü 25 tl termostat 25 tl ikiside japon malı bu arada benimde hararet sürekli ortada duruyodu termostatı degiştirdim yine aynı yerde duruyor ama daha cabuk ısınıyor önce 4km de geldigi yere şimdi 2km de geliyor birde fan müşürü tamamen bozuk olacakki fan hic durmuyordu daha ısınmadan calışmaya başlıyordu şuan nerdeyse hic calışmıyor cok sıkışınca devreye giriyor boşuna gögüsü söktürüp sağından solundan ses gelir hale getirmeyin ilk önce bunları bi deneyin derim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fan açıyor mu diye gözlemledim açmadı bir kaç arkadaş  termostat sağlam gözüküyor dedi 1 ci dereceda hafif sıcak veriyor 2 ve ya  3 aldınmı içerde üşümeye başlıyorsdunuz radyatör zaten yazın değiştirmiştim kalorifer peteginin nerde olduğunu bile bilmiyom zaten  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birde kendiniz yapacak durumda degilseniz çoğu elektirikçide makinesi var içine kreç çözücü ilaç koyup kalorifer hortumlarına baglayıp yarım saat kadar calıştırıyorlar %90 oranında kireç çözülüyor 50-60 tl bi ücreti alıyorlar onuda deneyebilirsiniz ama termostatı degişmenizi özellikle öneririm saglam görünsede zamanla termostatın yayı yumuşuyor ve daha erken acıyor mesela 87 derecede degilde 75 derecede açabiliyor elektronik olmadıgı icin ölçme şansınızda yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birde kendiniz yapacak durumda degilseniz çoğu elektirikçide makinesi var içine kreç çözücü ilaç koyup kalorifer hortumlarına baglayıp yarım saat kadar calıştırıyorlar %90 oranında kireç çözülüyor 50-60 tl bi ücreti alıyorlar onuda deneyebilirsiniz ama termostatı degişmenizi özellikle öneririm saglam görünsede zamanla termostatın yayı yumuşuyor ve daha erken acıyor mesela 87 derecede degilde 75 derecede açabiliyor elektronik olmadıgı icin ölçme şansınızda yok

Göğsün sökülmesin bende istemiyorum bir  hafta sonu araştır cam termostatı değiştirim artık teşekkürler dostum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...