Jump to content

1. Nesil Mazda3 CD Sıkışması ve Check CD Sorunu

Guest Exclusive
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hocam 2006 model dynamic mazda 3 ümün içinde 3-4 tane cd var ve ne cd ler çıkıyor ne de cd takılabiliyor. Nasıl halledebilirim? Cd çaları sökmeden nereye vurmayı deneyim? Ayrıca ben de Diyarbakırdayım servise mi götüreyim yapamazsam.

Servise götür bence yardımcı olucaklardır.Bu sıkıntıyı yaşayan çok kullanıcı var çünkü. Aynı sıkıntı bende de olmuştu. Bir elektronikçi cd giriş hizasından konsola 2-3 kere sert bir şekilde vurdu. Ve tüm cd'ler dışarı çıktı teker teker. Hatta 2 taneside kırılmıştı. Artık tek cd olarak kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Servise götür bence yardımcı olucaklardır.Bu sıkıntıyı yaşayan çok kullanıcı var çünkü. Aynı sıkıntı bende de olmuştu. Bir elektronikçi cd giriş hizasından konsola 2-3 kere sert bir şekilde vurdu. Ve tüm cd'ler dışarı çıktı teker teker. Hatta 2 taneside kırılmıştı. Artık tek cd olarak kullanıyorum.

Hocam servisin çok para isteyeceğini tahmin ediyorum. Konsolun çeşitli yerlerine defalarca vurdum çıkmadı. Resimli gösterebilir misiniz tam olarak nereye vurmam gerekiyor? Olmazsa servisten fiyat alacağım. Çeşitli elektronikçilere sordum ama yapabileceklerini tahmin etmiyorum. Youtubeda bir video var. Elim bu işlere gayet yatkın olmazsa o videoyu izleyip teybi komple sökeceğim.

Bir de teybin kodu nerde yazıyor acaba aracı 2. el aldım. Kod nerede bulamadım. Teybi söküp takınca kod isterse sıkıntıya girmeyelim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resim 1 deki belirttiğim kısıma, elinizin ayasıyla (resim 2) tek darbeleme ile sert darbeler yapın. Muhtemelen cd çıkacaktır. Olmadı sonuç alamadınız ise youtube´daki videoyu izleyip sökebilirsiniz hiçte zor değil sökmesi.

post-6174-14169529801_thumb.jpg

post-6174-141695298025_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resim 1 deki belirttiğim kısıma, elinizin ayasıyla (resim 2) tek darbeleme ile sert darbeler yapın. Muhtemelen cd çıkacaktır. Olmadı sonuç alamadınız ise youtube´daki videoyu izleyip sökebilirsiniz hiçte zor değil sökmesi.

Hocam sağolasın deneyip sonucu yazacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Darbeler ile çıkmadı malesef. Zaten gerek de kalmadı forumdan USB aux çevirici aldım. Teybe taktım çok Da iyi oldu Teybin arka kısmını sökmeye vaktim yoktu geniş bir zamanda onu da söküp cdleri çıkaracağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Problemi çözmüşsün zaten. Söküp cd´leri çıkartmak darbelemekten daha basit diyebilirim sana :) Darbeleme bazen sinir katsayısını arttırabiliyor. Sökme-takma işlemi ise toplam 15 dakika.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Darbeler ile çıkmadı malesef. Zaten gerek de kalmadı forumdan USB aux çevirici aldım. Teybe taktım çok Da iyi oldu Teybin arka kısmını sökmeye vaktim yoktu geniş bir zamanda onu da söküp cdleri çıkaracağım

Emre merhaba, umarım işini görmüştür. Dönüş yapmadın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre merhaba, umarım işini görmüştür. Dönüş yapmadın.

Sağolasın abi pm attım sana. Cihaz saat gibi çalışıyor teşekkürler.  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Problemi çözmüşsün zaten. Söküp cd´leri çıkartmak darbelemekten daha basit diyebilirim sana :) Darbeleme bazen sinir katsayısını arttırabiliyor. Sökme-takma işlemi ise toplam 15 dakika.

Hocam teybi yuvasınan çıkardınktan sonra cdleri çıkarmak için arkayı komple mi sökeceğiz ve tam olarak nereyi sökeceğiz.

Alttaki videoda sadece teybin nasıl söküleceği var. CD lerin bulunduğu kısma nasıl ulaşacağıma dair bir video bulamadım. Pm ile ulaşırsan sevinirim hocam. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar, ben şu ( http://www.jupoco.com.cn/product_458.html ) adresteki parçayı alıp değiştirmeyi düşünüyorum da, özellikle oğzuhan beye soruyorum, aşağıda

"Suzuki 6 CD-indash-changer 39101-65JS0

Mazda 6 CD-indash-changer BP6L-66-ARX" yazmasına rağmen birini seçebileceğimiz bir seçenek falan yok acaba siz nasıl aldınız hatırlıyor musunuz?

iyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar. taze bir mazda kullanıcısı olarak acemice sorularımdan ilkini soruyorum;

cd çalardaki "load" tuşu için kitapçığı karıştırdığımda bunun cd "yükleme" işine yaradığını gördüm. mazda 2'lerde böyle bir özellik var mı?

cd 1, cd 2, cd 3,... diye devam ettiğime başka başka şarkılar çalıyor. önceki sahibi tekno dinlediği için tam da ayırt edemiyorum:) ama başka albümler çalıyor (gibi).  cd(leri) çıkarmak istediğimde sadece bir tane çıkıyor. kitapçıkta diğerleri için eject tuşuna 2 sn basın diyor ama bu sefer de "no disc" uyarısı veriyor? cd çalar normal çalışıyor. istediğim cdyi dinleybiliyor takıp çıkarabiliyorum. taktığım cd'yi çıkardığımda ise diğer cd'lere geçmiyor. eğer başka cd varsa nasıl oluyor da geçmiyor. ya da neden sadece ben bir tane cd takınca diğerlerine geçiyor? anlamadım tuhaf bir durum değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar 10 gün önce 7 yıldır kullandığım 2007 model Honda City aracımı satıp 2006 Mazda 3 Sport Dynamic AT arabayı aldım.Araç çok temiz ve bende arabayı hem sezdim hem alıştım.Ama CD çaların içinde ben aldığımda 1 cd sıkışmış durumdaydı.Nasıl çıkarttırabilirim yada kime gösterebilirim tecrübeli Mazdadaş lardan yardım ve öneri rica ediyorum.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar 10 gün önce 7 yıldır kullandığım 2007 model Honda City aracımı satıp 2006 Mazda 3 Sport Dynamic AT arabayı aldım.Araç çok temiz ve bende arabayı hem sezdim hem alıştım.Ama CD çaların içinde ben aldığımda 1 cd sıkışmış durumdaydı.Nasıl çıkarttırabilirim yada kime gösterebilirim tecrübeli Mazdadaş lardan yardım ve öneri rica ediyorum.....

Hocam bu konuyu incelerseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

merhabalar,

ben cd değiştiriciyi aldım elimde şu an. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Yalnız şunu soracağım. Konsolu söktük radyoyu çıkarttık, peki bu cd çaları nasıl söküp takacağız?

selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tekrar merhabalar, cd changerı bugün takmaya çalıştım fakat esas cihaza bağlayan konnektör biraz daha dar ve dikey; halbuki orjinalinde yatay. sanıyorum bu sebeple de cd ile ilgili tuşlar çalışmadı. yapılabilecek bir şey var mı sizce?

selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

cd sıkıştıysa cd changeri deiştirmenize gerek yok arkadaşlar  sıkışan cd çıkartabilirsiniz. benimde başıma geldi biraz cd changeri dışından bazı parçaları söktünüzde sıkışan cd ortaya çıkıyor. kesinlikle tornavidayla zorlamayın :) ben zorladım ve yenisini almak zorunda kaldım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selam , bende 2 ay önce mazda 3 2006 1.6 dynmic model aldım. cd sorunu oldu benimde.''check cd'' yazıyor sürekli. edirne de olduğum için burada yapacak kişi bulamadım istanbul'a net 1 e yolladım. hala tamir aşamasında .300-400 tl masraf diyorlar 6lı cd olduğun için gerçeklik payı varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 300 tl forumdan arkadışın birinden 2 el ve temizini aldım. yani anlıcan abartılı rakam. keşke bi açıp baksaydın 3-5 vidası var sökünce sıkışan cd görünüyor ve ufak bir mudaheleyle belki haledebilirdin. amma o rakamlar çok fazla bence. tabi karar sizin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o işi çoktan hallettim. youtube dan iki video izledim açtım için. 6 cd vardı 4 ünü zar zor çıkardım  :D baktım olmadı yine bu kez garantiye yolladım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...