Jump to content

1. Nesil Mazda3 CD Sıkışması ve Check CD Sorunu

Guest Exclusive
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynı Sorun maalesef bendede var. Aracı yeni aldım aldığımdada böyleydi. Check yazıyor içinden vız vız ses geliyor ama içindeki cd yi çıkaramıyor. Evo servisi aradım onlar yapamayacaklarını ve bir oto elektronikçisine götürmemi söylediler. Oto elektronikçisi buldum 250tl istedi bunun tamiri için. Sizce ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı Sorun maalesef bendede var. Aracı yeni aldım aldığımdada böyleydi. Check yazıyor içinden vız vız ses geliyor ama içindeki cd yi çıkaramıyor. Evo servisi aradım onlar yapamayacaklarını ve bir oto elektronikçisine götürmemi söylediler. Oto elektronikçisi buldum 250tl istedi bunun tamiri için. Sizce ne yapmalıyım?

nasıl yapamazlarmış ya böyle saçmalık var mı. servis ya adı üstünde araba onların yapmak zorundalar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oto serviste, fiyatta komik. bence siz diğer arkadaşların yaptığı gibi youtobeden nasıl yapıldğna bir bakın , yapabileceksenez halledin problemi . eli tornavida tutan bir erkek için okadarda zor olmaması gerekir. (tabi doğru vidala söktümüz sürece ) :)

geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Cd changer de cd sikismasinin baslica nedenlerinden biride 1. Cd yi verdikten sonra daha birinci cd yi yerlestirmeden 2. Cd yi sokmaya calismamizdir. İnsert disk demeden diger cd yi vermemeye ozen gostmeliyiz. Bu sorunu ben de yasadim ama teybi kendim sokup cd leri cikarmistim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ah ah...

CD sıkışması bende de oldu, bir Bingöl'e mecburi hizmete gönderdik aracı TIRla, TIRa teslim ederken fark ettim müdahale edemedik.

Öyle ki ilk sıkışmadan sonra bi döngüye girdi alet her açılışta da vız vız ses yapıp bir süre sonra duruyordu.

Servisi aradım sordum git teyp tamircisine ver, biz de öyle yapıyoruz zaten dediler, tamiri yokmuş.

Bingöl'deki teyp tamircisine verir miyim? Vermem :)

Dolayısıyla bir süre öyle gezdi alet. Ben İzmir'deydim eşim kullandı.

En son Bingöl'e gelince Elazığ'a gittim oradaki yetkili servis de ilgilenmedi, bi teyp tamircisine gönderdi tam allahlık... Ona verir miyim teybi, vermem :)

Kendim açtım, neyse sıkışmayı giderdim, iki tane CD çıkardım içinden, makine mühendisi olmanın yararları. Fakat aletin içinden bi yerden bi tane küçük dişli elime geldi. Tabii kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. CD'leri çıkartırken falan kırmadım yani yanlış olmasın, muhtemelen alet sıkıştığı için ileri geri hareket ederken dişliyi zorlayıp kırdı.

CD changer'ın mekanizma çok karışık, açınca toplanacak gibi değil o yüzden mekanizmaları hiç kurcalamadım, denemedim bile.. Dışarıdan dişlinin çıktığı yeri de görmek mümkün değil.

Neyse taktım aleti CD'ler değişiyor, çalıyor da güzel, ama CD ne çıkıyor ne de yenisini alabiliyor. Dişli muhtemelen CD'yi alıp çıkartan mekanizmanın dişlisi.

Aynı CD'leri dinlemekten kusacam artık :)

Bi ara sahibinden.com'dan çıkma bi CD changer buldum, o da CD'leri okumuyordu, neyse satan arkadaş sağlam çıktı da geri aldı aleti, kargo parasıyla yırttık.

Mazda az sattığı için çıkmasını Türkiye'de bulmak zor, yetkili servis yenisinin fiyatını söylemeye tenezzül etmiyo, çok diyip geçiştiriyorlar, sanırım bi 2.500 3.000i var.

Navigasyon alayım diyorum bulması zor, internetten görmeden almak istemiyorum. Böyle kalakaldım çok cansıkıcı bir durum...

Özetle hangi mazda satıcısına gitseniz mazda sorun çıkarmaz der, yalan.

MeB Başayar da kapıyı boyadı rengini tutturamadı zaten.

Bu kadar şeye rağmen ben hala niye yeni mazda 3'ü kesip duruyorum bilmiyorum, mazoşistlikten mi acep?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazoşistlikten değil, aldığınız keyiftendir o :) Sorunlar tüm otomobillerde oluyor, sorunsuz diye bir şey yok otomotiv sektöründe. Mazda, bu sorunlarla en az karşılacağınız firmalardan biridir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhabalar

2006 mazda 3 aracımın cd çaları çalışmıyor.Elinde çıkma cd çaları olan veya ankarada bunun tamirini yapan birileri varmı,yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbrahim merhaba.. Çıkma belki bulunabilir, navigasyon vs. taktıranlar orijinal müzik sistemlerini satabiliyorlar. Tamir için, Ankara'da bir yer öneremem ama Konya'da tamir edebilecek tanıdıklarım var. İletişim bilgilerini verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbrahim bey ilginiz için teşekürler.Konyaya gitme şansım malesef bu aralar yok.Tamir için bi yer buldum ankarada.Eğer olumlu bi sonuç alırsam burdan bilgi veririm.Sonuç alamazsam bende navigasyon vs bişeyler taktıracam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar çok şükür cd çalar sorununu çözdüm.Götürdüğüm usta 3-4 saatte halletti.Konuyla ilgili yardım isteyen olursa yönlendirebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar çok şükür cd çalar sorununu çözdüm.Götürdüğüm usta 3-4 saatte halletti.Konuyla ilgili yardım isteyen olursa yönlendirebilirim.

Kime yaptırdığınızı ve ustanın iletişim bilgilerini buraya yazabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüksel POLAT

Yüksel Elektronik-0 532 272 22 49

Samanyolu Cad. Seçim sokak No:51/B İskitler/ANKARA

0 312 384 5357

Ben memnun kaldım,umarım sizde kalırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

arkadaşlar cd dinlerken teyp birden kapandı ve yeniden açtığımda bir daha cd çalıştırmadı.. radyo ve aux modu çalışıyor ama cd çalışmıyor.. cd modunu hiç görmeden direk radyo moduna veyahut aux moduna geçiyor.. içinde 5 tane cd kaldı çıkartamıyorum da :( .. yaşayan bilen fikri olan arkadaşların ön yardımını bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar cd dinlerken teyp birden kapandı ve yeniden açtığımda bir daha cd çalıştırmadı.. radyo ve aux modu çalışıyor ama cd çalışmıyor.. cd modunu hiç görmeden direk radyo moduna veyahut aux moduna geçiyor.. içinde 5 tane cd kaldı çıkartamıyorum da :( .. yaşayan bilen fikri olan arkadaşların ön yardımını bekliyorum..

Konunuzu önceden de bu sorunla karşılaşılan başka bir konuyla birleştirdim. Umarım yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Arkadaslar 6 cd calar teybinizde check cd yaziyorsa cd sıkıştigindan dolayi yaziyo ve bunu piyasaya gore uygun ve sorunsuz tamir eden birini buldum istanbulda. Ihtiyac duyan olursa irtibat numarasini verebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Geçenlerde akü bitti takviye ile çalıştırdık cd check yazıyor cd takamıyorum, ama garip olan içinde hiç cd yok ne sıkıştı acaba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...