Jump to content

Yeni (0 - Sıfır) araba alınırken dikkat edilmesi gerekenler ve masraflar..

Guest eversince
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1.6 Sedan Mazda 3 Touring Otomatik Vites alacağım.

1- Bayiiden arabayı teslim alırken neler dikkat etmeliyim? Arabayı gözle kontrol ederek çizik filan var mı inceleme dışında nelere dikkat edilmeli? Bakılması, kontrol edilmesi gereken bir şeyler var mı acaba? Başka söylemek istedikleriniz veya tavsiyeleriniz varsa alayım lütfen.

2- Bir de arabayı alırken ne gibi masraflar çıkıyor ve bu masraflar ne kadar tutuyor?

Yani aracın belirlenen piyasa fiyatını ödedik diyelim. Sonra pul, vergi (hangi vergiler)

, vs. nelerin ödenmesi gerekiyor ve ne kadar tutuyor acaba?

Bu vergilerin bayii hangilerini ödüyor? Hangileri bize kalıyor?

3- Bu arabayı kasko yaptırmak istesek ne kadar tutar ortalama kasko ücreti? Bir de bu kasko ücretleirni taksitlendirme filan yapıyorlar mı acaba peşin fiyatına filan?

4- Alınca ilk iş şunu yaptırsan iyi olur dediğiniz bir şeyler var mı acaba?

Yeni arabanın heyecanıyla çok soru sordum galiba. Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla bayıyle bır nebze ılıskıde bulunduysanız ole cızıge falan bakmaya gerek yok yanı ztn o araba sızın ustunuze gecıcek o anda cızık gorsenızde bı sey yapamassınız kı ben sahıdım tırdan ınen her bır araba en azından 20 ser dakıka dıdık dıdık kontrol edıyolar bu arada dıger masraflar ne tutar onu bılmem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdiden hayırlı olsun, güzel seçim yapmışsınız, ben kasko kısmına cevap yazayım:

ilk olarak iyi bir araştırma yapın çünkü kasko fiyatı detaylara bağlı tamamen, tanıdıkta her zaman iyidir:)

sanırım ortalama 1000-1200 arası yaptırabilirsiniz

not: sıfır araba alırken başka bir ödeme yapmazsınız, ( anahtar teslim )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anahtar teslim olarak anlaştıysanız,plaka işlemlerinizin yürütülmesi için notere ödiceğiniz vekalet ücreti ve kendi isteğinize kalmış kasko dışında ek bir ödeme olmaması gerekiyor..yetkili servisin anlaşmalı oluğu kasko şirketlerinden yana tercihinizi kullanırsanız sizin açınızdan sonrası için rahatlık olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anahtar teslim olarak anlaştıysanız,plaka işlemlerinizin yürütülmesi için notere ödiceğiniz vekalet ücreti ve kendi isteğinize kalmış kasko dışında ek bir ödeme olmaması gerekiyor..yetkili servisin anlaşmalı oluğu kasko şirketlerinden yana tercihinizi kullanırsanız sizin açınızdan sonrası için rahatlık olur :)

evet kesınlıkle bence en onemlısı bu cunku allah korusun bı darbe de experın ve sırketın servısle olan ılıskısı cok onemlıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun şimdiden. bende 2 hafta önce aldım aracımı. modele karar vermişsiniz herhalde bence otomatik vites 4 ileri olduğu için tercih etmeyin çok yakar. ben hb düz vites aldım. sorulara gelince

noter vekalet ücreti var 25 ytl onun dışında mtv plaka trafik siğortası satıcı tarafından ödeniyor.

arabaya bak işlemlere başlamadan önce ben çizik boyalı olacağını sanmıyorum ve satıcıyada bu durumu belirt. aldıktan sonra boyalı çıkarda iade edebilirisn yada bir miktar fiyattan indirtirsin tüketici hakları gereği çok sorun değil onlar. ama aklında soru kalacaksa teslim aldığın gün götür bir ustaya göstre bişey çıkarsa hemen tüketici heyetine başvurursun

pazarlığı yapmışsındır herhalde park sensörü alabilrisin eğer yoksa birde boya koruma yaptırbailirsin ilk eteapta.

kaskoya gelince yıl sonuna kadar oldukça uygun ben 860 a yaptırdım. kasko değerini 35 göstererek. anadolu siğortadan. ilk etapta 1200-1300 istiyolar ama yıl sonu olduğundan iyi indiirm yapıyolar pazarlık et.

aracı teslim alırkan ruhsatlar-trafik siğortası faturası- kullanım kitapçığı 2 adet anahtar alacaksın.

bağajını kontrol edebilirsin yedek lastik-kriko ve tekme aletleri varmı dşiye.

başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. hayırlı olsun tekrar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...