Jump to content

Mazda 3 e RX8 Jantı Olur mu ?

VOLEN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende ilk 19" takmıştım ama çamurluklara sığdığını söyleyemem sürtme olmuştu. konfora etkisi yanak ölçüsünden kaynaklanıyor esneme olmadığı için. performanstada çevirmekte zorlandığından kaynaklanıyor tabi bu yakıt tüketiminide olumsuz yönde etkiliyor. benim son taktıklarım 215*35*18" ölçülerin pek etkilediğini söyleyemem yakıt ve performans olarak ama konfor çok düştü..

Abi düşük konforun sebebi nedir ? Neden konforun düşmesine sebep oluyor ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Abi düşük konforun sebebi nedir ? Neden konforun düşmesine sebep oluyor ?

araca yansıyan titreşim yoldaki ufak engeller vsnin  suspansiyon haricinde bloke edilmesini lastikler sağlar, eh  yanak inceldikçe ki incelmesinin sebebi yüksek performans vermek yüksek süratlarda yanak üzerindeki esnemeyi azaltmaktır bunu sağlamak içinde lastik hamuru serttir dolayısıyla ince yanak lastik fazla esnemeyecegi için yoldaki her türlü engebeyi hissedersin tabiri caizse at arabası gibi olur ( tabi buna uygun özel süspansiyon sistemin varsa ona lafım yok biz sonradan takılan ince yanaklı lastikler ve normalden büyük jantlar için söylüyoruz)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araca yansıyan titreşim yoldaki ufak engeller vsnin  suspansiyon haricinde bloke edilmesini lastikler sağlar, eh  yanak inceldikçe ki incelmesinin sebebi yüksek performans vermek yüksek süratlarda yanak üzerindeki esnemeyi azaltmaktır bunu sağlamak içinde lastik hamuru serttir dolayısıyla ince yanak lastik fazla esnemeyecegi için yoldaki her türlü engebeyi hissedersin tabiri caizse at arabası gibi olur ( tabi buna uygun özel süspansiyon sistemin varsa ona lafım yok biz sonradan takılan ince yanaklı lastikler ve normalden büyük jantlar için söylüyoruz)

Anladım abi.. Peki yol tutuşunu etkilermi ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Anladım abi.. Peki yol tutuşunu etkilermi ?

ince yanaklı lastikler daha az esnediğinden yol tutuşu daha iyi olur ama sadece asfalta uygun bence, asfalt harici arabanı at arabası niyetine kullanırsın tangır tungur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ince yanaklı lastikler daha az esnediğinden yol tutuşu daha iyi olur ama sadece asfalta uygun bence, asfalt harici arabanı at arabası niyetine kullanırsın tangır tungur

Anladım abide, zaten % 98 asfalt üzerinde geziyoruz... Çok teşekgüer ederim benı aydınlardığın için !!
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bülentin dediği gibi ben resmen at arabasında gider gibiyim bozuk yollarda. ama yol tutuşa diyecek bişey yok mersonun yanladığı yerde araba çizgiden bile çıkmıyor benim.. genelde de otoban gibi düzgün yollarda gittiğimden bana bi zararı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

aşağıda lastik ve jantlar namına hertürlü bilgiyi veriyorum...

Bunların dışına pek çıkmamakta fayda var...

pm:Ekleyene kadar canım çıktı... mümkünse mdi tipi dosyalarıda eklenebilir yapalım. dönüştür küçükt falan zor oluyo...

post-1225-141695279962_thumb.jpg

post-1225-141695279965_thumb.jpg

post-1225-141695279967_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

rx8deki jantlar 19 inch değilmiydi?bende jantları değiştirmek istiyorum arabam dizel fakat bozuk yollarda süspansiyondan gelen sesler aşırı fazla.arabama ses yalıtımı yaptıracagım garantiden çıkarmı bilmiyorum ama gerçekten byük ihtiyaç bence. birde şu linkteki jantlar 18 lik bundan vazgeçecegim herhalde konfor düşecek iyice.

http://mazda-3.sgpetch.co.uk/pages/accessories/detail/model=213/category=alloy_wheels/accessory=Alloy+Wheel+18/id=7388

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Carptiktan sonra her jant bozulur. Celik jantlar daha cabuk bozulur diger normal jantlara nazaran.

Celik  Jantlarda zaten her türlü dikkat istiyor, helede lastik yanaklari incelince 18 yada 19inch taktiktan sonra zaten dikkatli olmak lazim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...