Jump to content

Mazda RX-8 de kullanılması gereken yağ

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selman Abi , Merser dediğin gibi Mermerlerin. Oradaki problem şu diye düşünüyorum. Bu yağ olayını bir kenara bırakırsak Merser Mazda konusunda en yetkin servislerden biri idi Istanbul da, değişimden sonra biliyorsun çoğu servisin yetkisi elinden alındı ama Merserler kaldı. Belki de ilk etapta gözden çıkaramadılar bilemiyorum.

İşin komik tarafı Merser Koşuyolu RX-8 lere mineral yağ kullanırken, Merser Maslak'ın sentetik kullanması. Daha önce Doğu nun arabasında da aynı şey yapılmıştı.

Tarz meselesine gelince, benim de başıma gelse ben de sert çıkarım ama kendimi haksız yere düşürmeden yapmaya çalışırdım.

Pikniğe Satış Sonrası Direktörü Cem Bey katılırsa bu konuyu kesin onunla yüzyüze konuşurum. Bülten meselesini de sorar tam bir açıklık getiririz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 115
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

19

• UFK

12

• delta31tr

21

• sermel

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Adapazarı yetkili Mazda servisi Bülbüller'de çalışan servis şefinin dediğine göre Dexelia

2 ay içinde bütün Mazda servislerinde bulundurulacak...

Sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Bu arada bir kaç gün önce Mobil Delvac MX 15w-40 ile yağ değişimi yaptım haliyle yağ filtresi de değişti. Tutan rakamı bilgi olsun diye yazıyorum efenim

7lt Mobil: 49 TL (4.5 lt motora, gerisi bagaja ;)) + yağ filtresi (made in Japan ;)) : 10 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dexelia 2 ay icinde gelecekmis vay anasina sayin seyirciler. ii ii o 0w30 lar kisin cok ii gelecek. Olm ufuk sen 10000 km demisin yagi deysimi yaptin?Bu ara 4.5 lt cok deilmi, bende 4 lt'ye doldu.Bol bulduk dolduruyoruz dimi  :D :D :D.Bu ara 7lt :D yag ya 50TL ucuzmuz ii halletin isi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ filtresinde kalan yağla birlikte yaklaşık 4.5 lt yag aldı diye soylediler. Arta kalanı ise bagaja koydum kötü günler için. Ayrıca Delvac MX'in Delvac XHP'nin yerini aldığını ve bir gömlek üstün olduğunu söylüyor ustalar.

Litresi 7 lira gerçekten çok uygun tabi ama tercih etme sebebim ucuz olması değil, Bayraktar'ın tavsiye etmesi. Yağ eksiltme asgari seviyede ayrıca 15w40 yaz ayları için ideal viskoziteye sahip ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

tamamen mineral yağı olması lazım ama hala tam ne yağ koyulamsı gerek bilemiyorum ama TR de orj. wankel motor için hiç bir yağ olmadığından eminim :)

bir sonuca varabildinizmi bilmiyorum ama merser koşuyolu 20w50 koyuyor galba bizim makinaya bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaslar tam 5 sayfa bu arabaya ne yağ kullanılacağı ıle tartıssmısınız ama anlam veremediğim ney bılıyormusunuz bu arabayı kullanan arkadaslar hıc mı arastırmadı acaba sadece ortada konusulan sozlerle hareket edıyorsunuz. bunu yasayan bır ınsan olarak sunu soleyeyım sıze ben daha once motorda yedım ama yağdan falan değil sadece kendı hatamdan dolayı ve su an ustunde yenı motor var hatta cok buyukte bır turbo var gt30 fakat bı sıkıntı falan yasamıyorum bu arabanın el kıtapçığında yazan castrol marka 5-30 a1 yağ kullanılması tavsıye edılır dıyor fakat ben 10-60 kullanıyorum ve hatta amerıkaya gıttığımde bu konuyu cok buyuk garajlardakı calısan ustalarla bıle konustum herkes aynı goruste ordada. vay su yağ olmazsa su olur vağ bu olmazsa bu olur bunlara takılmayın bunu yasayanlara sorun daha ıyı bılgı verırler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sellom8 kardeşim bizim zaten yapmaya calıstıgımız bu. Aramızda birkac RX8 kullanıcısı zaten var, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz. 5 sayfa okudugun şeyler tartışma değil. Yalnızca mazda servisleri genelde cok bilincsiz ve RX sahiplerini olumsuz yönlendirmeleri mevcut. Düşünün bir kere bu araca Repsol marka motor yagı koyan servis var bizim memlekette. Acı ama gerçek. Yıllardır kullanan RX8 sahiplerinin yorum yazıp bilgilerini tecrübelerini paylaşmasını bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servise ben sorduğumda bir hafta içinde geleceğini söylemişti. antakya/hatay servisi bana bu cevabı verdi ama 5 ağustos günü aradım gelmediğini ve yolda olduğu bilgisini verdi. inşallah gelir. ama mekanik ustasının bulunmaması bence de yağdan sonra gelen en büyük sıkıntı olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Haftasonu Şahsuvaroğlu'ndan Cem Bey ile görüştüm. 1-2 hafta içerisinde Dexelia yağlar servislerde satılmaya başlanacakmış. Yanlış anlamadıysam sadece RX8 değil diğer araçlar için de tercih edilirse bu yağ bulunabilecek. Litre fiyatı da şu andakine çok yakın olacakmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hadi hayırlısı, bu gün az daha rx8 alacaktım, direkten döndüm, ustamı götürdüm motor bitik dedi, yada benim elimde bitermiş, bu makineyi yağ geldikten sonra ve azkm yapmış temiz kullanım bulursam alacam yada kasıp birazdaha 0 km işine gircem delilik rx8 tr şartlarında ama naparsın kanıma girdi bikere hadi hayırlısı Allah sonumuzu hayır getire bu şartlarda, mazda tüm dünyada büyürken burda oturmuş en olması gerekli şeyden bahsediyoruz rx8-ve yağı olmassa olmazı ama bizim sorumsuz beceriksiz mazda yapılanmasının bizi düşürdüğü şu duruma bakın, adım gibi eminim ben bu arabayı alcam yakın çevrem bana ruh hastası muamelesi yapacak, hatta param az daha çok olsa akrabalar akli ehliyeti yok deyip mahkemede hakime şöle diyip servetimi elimden alırlar heralde;;;;;;   

valla hakim----- bey kardeşimizin akli dengesi yerinde değil, parasını kullanacak hayatını idare edecek bilinç ve yetenekte değil artık, velayetini bize vermenizi talep ediyoruz,,,,

Hakim------ ne yaptıda bu fikirdesiniz kardeşiniz için???

valla hakim bey kendileri tr de mazda rx8 aldı yetmezmi,rx 8in ustasını bırak, yağı bilem yok:) :) 

ne diim artık,,,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba hakan kaya,

2. el bir RX8 almak biraz sakincali bir seydir. ozellikle kulnamasini bilmeyen biri aracin motorunu coook hirpalar, omrunu kisaltir. Mumkun oludukca tanidiktan bir rx8 almak onemli, veya arabalardan anlayan biri. Anlayan ile demek istedimde DSC kapatim olmadik yerlerde yanlayan adamlar deil :D. Ama o kadar da korkma mineral yag kullandigin surece sorun olmaz, nitekim avrupada ve US de dexelia dan baska markalar da kullanan adamlar var. youtube da rx8 gir, bak adamlar nasil rx8 yapio

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

avrupada adamlar kendi garajlarında rx8 motorunu, 50000mil yaptı diye yeniliyorlar, almış adam rotoru eline tamir takımı ile içini değişiyor şok oldum izlerken youtupe dan, ahh ahh bi garaj lazım önce bize benim araba bahçede duruyor:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hehe adamlar aracin icini krom yapio, 3 rotor takio, turbo besleme, supercharger, pully tak cikar, klimayi sok tak daha neler neler. bosver sen takma US/EU ile asik atilmaz, japonlaradan uzak duriom adamlar zaten baska bir dunyadan. Avrupada sadece Wankel motor bakan ustalar var (bu konuda yunanistan one cikio biraz) adamlar bilio isi tabiki adamlar rx7 den tecrubeli. bizde maalesef bu sayi cok az. ins zaman ile artar.

temiz bir rx8 bulursan ama al rahat rahat kulan. pisman olmasin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar selam bende bir rx8 kullanıcısı olarak sunları soylemek istiyorum Castrol 5 30 yarı sentesik yag icin ester bazlı bir yagdır avrupada bu yag yarı sentetik diye gecsede aslında mineral yagdır bunu bana castrol müsteri ilişkilerini aradım yolda oldugumu servisin(ismini vermiycem ) sentetik yag kulandıgını sadece castrol yag buldugumu sitede yarı sentetik yazmasına ragmen mineral yag kullanmam gerektirgini söledim ve beni  bas mühendisleri arayıp yaklasık 45 dakika bana bunu anlattı yani 5 30 gonul rahatlıyla kullanabilirsiniz hatta ve hatta ukda bu yagı kullanıyorlar rx8lerde rx8clubda arastırma yaparsanız bulabilrisiniz tabiki ben genede dexelia bulursam onu koyucama yrıca kitapcıgın(manuel) icinde 11-3 de yag sıralamasında herhamngi bir mineral yagın konulabilecegi yazıor sadece aradaki sıcaklık degerlerine dikkat ediniz unutmadan sölim mineral yagı reno 9 veya 12 bakan ustalarda gayet rahatlıkla bulabiliryorsunuz:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkes farklı birşey söylemiş ortalık baya karışmış.Merser gibi bir servis yerin dibine girmiş.(Sadece Mermerlerin değil bu arada servis)Olaya tam bir nokta konmalı Mazda tarafından bence...Babam ile de tartışıp (rx-7lerle az uğraşmamış)en kısa zamanda tam bir cevap ile herkese yardımcı olmaya çalışıcam bu konuda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda cevabını çoktan verdi. Konunu içerisinde var. Tüm servislere bülten göndermişler.. Sentetik kullanılmayacak diye. Zaten Dexelia da geliyor artık onu koyar servisler.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okumaya çalıştım kaçırmışım demekki kesin sonucu.. tmamdır abi..Tüm rx-8 sahiplerine kazasız belasız sürüşler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...