Jump to content

Mazda3'ün artı ve eksileri

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar ben corolla kullanıcısıyım. ama mazda 3 e bayılıyorum. bana 3 ün artı ve eksi yönlerinden bahsedebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

arkadaşlar ben corolla kullanıcısıyım. ama mazda 3 e bayılıyorum. bana 3 ün artı ve eksi yönlerinden bahsedebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.teşekkürler

daha önce birden fazla konuda bahsedildi bunlardan forumu bi aratırsan merak ettiklerini  kolayca bulabilirsin
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

corrola kullanıcısıyım derken hangi kasa kullanıcısın ona göre karşılaştırma yaparak konuşa bilirim artıları bütün corrollardan bence tip olarak üstün iç mekana gelince toyota son kasanın içi haricinde bana çekici gelmiyor mazda3 yol tutuşu konusunda seni üzmez fren mesafesi olarakta çok iyi bir mesafeye sahib rahatça güven duyacağın bir araç performans olarakta seni üzmez tek eksiği kağıt üzerinde geri kalması yoksa sınıfında hiç bir araçtan geride kalmaz emin olabilirsin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimki 2003 corolla sol. kağıt üzerinde derken neyi kastettiğini anlayamadım ama. toyotanın acaba mazda dan fazla tutulmasının sebebi nedir? piyasada fazla mazda yok. araba alırken bu da dikkate alınması gereken bişey aslında dimi. servis yedek parça falan da önemli tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kağıt üzerinde geri kalması derken 1.6 105bg olmasını kast ettim rakibleri 125 ,115 bg vs ondan toyatanın mazdadan daha çok tutmasının sebebi avrupa açısından mı konuşayım yoksa türkiyemi ?? sence piyasada çok tutulan araçlar herzaman kalitelimi o düşünceyle gitseydim şimdi reno megane binerdim servis yedek parça elbete önemli fakat mazdanın çoğu parçası zaten bulunuyor mazdanın tutulmamasının sebebi eski distribütörü yüzünden türk pazarında yeteri kadar ilgi görmedi reklam vs yapmadı markayı iyi tanıtmaması yüzünden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyota sadece Türkiyede değil, dünyadada çok tutuluyor.Japonyanın en büyük araba üreticisi.Türkiyede ayrıca distribütör farkıda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 model mazda3 sahibiyim. Aracım 52000 km ve aldığım günden beri sadece 10000 km bakımları için servise gittim. Bugüne kadar herhangi bir parça, motor arızası olmadı, ampul bile değişmedi. Bir taraflara toslayıp yada birileri sana toslamadığı sürece pek yedek parçaya ihtiyacın olmuyor zaten..  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer servis, yaygınlık, ikinci el değerlerini vb. katmayıp sadece araçların kendilerini karşılaştıracak olursak:

-corollayı siz kullanıyor olsanız bile sanki başkası kullanıyor gibi bir his veriyor, sanki bir otobüs gibi. direksiyonu hissiz ve sorunlu olduğunu duyuyorum. özellikle bu son kasasında iç malzeme kalitesinin çok düştüğü söyleniyor, zaten heyecan veren bir yanı da yok. mazda3 ten daha geniş ve ferah. arka süspansiyonu torsion beam-burulma kirişli yani bağımsız değil. satılan bişeyi değiştirmeyi pek düşünmüyorlar galiba. yabancı bir sitede okuduğuma göre a noktasından b noktasına gitmekten başka beklentisi olmayanlar alsın diyordu. 

-mazda3 ise bmw gibi ayrı bir sürüş zevki veriyor. kağıt üstündeki az beygirine rağmen daha iyi gidiyor hissi veriyor. donanımı daha yüksek, iç mekan corolla kadar geniş ve ferah değil. yeni kasada iç malzemenin daha kaliteli olacağını düşünüyorum.

sonuç olarak ikisininde birbirinden eksiği yok bence, ama hangisinin corolla, hangisinin mazda 3 olduğunu bilmeden kulllansanız (bütün önyargıları bir kenara bırakarak) kesinlikle mazdayı satın alırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...