Jump to content

Şanzıman Yağı Hakkında (Practica)

olker444
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bilen varsa aydınlatsın.Malatyada benim otomatik practicanın yağını İlyas ustanın değiş demesi üzerine değiştirdik.4 litre yağ aldım ve değiştiren ustaya çıkan yağı kulllanma kaç litre yağ giderse gitsin değişelim dedim.usta aracın alt  şanzıman tıpasını açmasına rağmen araba 2-3 litre civarı yağ geri verdi ve onları usta gözümün önünde döktü.her defasında yeni yağ ekledi ve 4 litre yağla her defasında araç daha az alarak yağı değiştik abi dedi.bana çok mantıksız geldi,gerçi içerde tribün yağı alıyo falan dedi ama bana sorarsanız  ki sadece mantık yürütüyorum ben yağın sağlıklı bir değişime uğradığını düşünmüyorum.forum sitelerinde otomatik vites şanzıman yağı değişimlerinde 6-12 litre arası yağ kullanılmasından bahsediliyor çünkü.ve goodles arabamla ilgili epey yorum yaptı ona bu durumuda sormak isterim.bilmeden arabamı mahvediyor olabilirmiyim?aracı zorlamadn şehir içi kullanıyorum çünkü....bakan ustaların hepsi yağ çubuğuna bakıp yağı tamam diyorlar ama içimde ciddi şüpheler var.ayın 24 ünü iple çekiyorum.son umut istanbul:(((

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer practicanın şanzımanı  komple sökülüp dağılmadıysa ortalama 3,5 veya 4 litre otomatik şanzıman yağı alır .Otomatik şanzıman yağını kontrol etmek için şanzıman çalışma sıcaklığına getirilir, sırayla 2 saniye bekleme yapılarak tüm viteslere alınıp en sonunda park konumu veya n (boş) konumuna alınıp yağ çubuğu çekilir yağ seviyesi çubuk üzerindeki hot yazan kısımdaki en üst seviye çizgisinde olmalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...