Jump to content

Mazda 323 Egzozdan Beyaz Duman Çıkması Hakkında

Ozzy_Mazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gaza dikkatli bastığımda çekiş problemi yaşamadım.Araç 86000'de,rölantide gezinmenin ne olduğunu bilmiyorum;ama öğreneceğim :) ilginiz için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

5

• domestos

8

• olgunnn

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yağ yakması motorla ilgili bir durum sorunsuz hiç bir motor 10000 km de 1 lt ye yakın yağ yakmaz acaba motor yağmı yakıyor yoksa bir yerlerden keçelerden olabilir genellikle vede karter contasından  yağmı kaçırıyor iyice incelemek gerek biri gaza bassın sen egsozdan ne renk duman çıktığına bak beyaz cıkabilir havalar soğuk çünkü eğer farklı renkse genellikle mavi veya koyu motor problemli demek oluyor, ama rölanti problemi farklı araç lpg demi böle yapıyor eğer lpg de yapıyosa bir benzinde deneyin ona göre yorum yapalım çünkü lpg işin içine girince bilinmeyenler vede kapsam çoğalıyor. yoo benzinde böle bişey yoksa lpg kitinden olabilir ayarsızlık olabilir bozuk olabilir v.s. ama benzinde yapıyosa motoru kontrol et ibre inip çıktığında rölanti etkileniyormu yok etkilenmiyosa ibreden veya halattan kaynaklanıyor olabilir ama eğer olurda bir gösteriyim ustaya diyosan servisten başkasına gitme mazdadan kolay kolay kimse anlamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bence de normal değil benim aracım 360binde daha az önce kontrol ettim hiç eksilmemiş. Yağı değiştileri 3000km falan oldu. 10w40 kullanıyorum. Daha önceki araçlarımda da babamın abimin aracında da 10binde 1L yağ eksiltmesi görmedim. Üstten egzantrikli araçlar 4000 devirden sonra subap keçelerinden pistona yağ alır negatif basınçtan ötürü. Eğer devirli kullanıyorsanız uzun yolda 160ın altına düşmüyorsanız aracınız yağ eksiltir fakat bunun dışında yağ eksiltme normal bir durum değildir bilginize.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakmayın da insanları yanlış bilgilendirmede üstünüze yok..

Ben kendimi bildim bileli otomobillerin içinde büyüdüm,buna ek olarak Otomotiv Mühendisliği okudum,yani bu işin eğitimini,ilmini,bilimini aldım.. Şu an da Mercedes-Benz Türkiye'de çalışıyorum umarım birşeyler anlatabiliyorumdur..

İçten yanmalı motorlar yapıları gereği muazzam yüksek sıcaklıklarda çalışırlar..Her bir parça tahminlerin ve internette dolaşan safsataların ötesinde sıcaklık,basınç,burulma vb. farklı yüklere maruz kalırlar.. Ve yağ gibi maddeler doğal olarak fizik kanunları gereği belirli sıcaklık,basınç altında belirli bir müddet çalıştıktan sonra bazı kayıplara uğrarlar.. Bu güne dek periyodik bakımı gelmiş hiçbir motorda 0 eksiltmeye rastlamadım bu rakam değişir yıpranmışlığına göre az ya da çok ama mutlaka kayıplar olur.. Örnekler güzel,benim Lantis'im de 3000 km de yağ eksiltmiyor ama ön görülen yağ servisi periyodu zaten 10.000 km. ve Allahın emri 10.000 km'ye geldiğinde bir miktar eksiltme yapacak.. Bunu her bir markanın her bir modelin kataloğunda da okuyabilirsiniz 1000 km/ lt cinsinden normal yağ tüketim skalalası hepsinde mevcuttur..

İçten yanmalı motorlar kapalı sistemler değillerdir ki sürekli yağ eksiltmeden çalışsın.. Az eksiltir,çok eksiltir o motorun durumu,kullanım tarzı,kullanılan yağ vb 10 larca faktöre göre değişkenlik gösterir ama sonuç ve gerçek olan illaki bir miktar eksiltme olacağıdır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Ben kendimi bildim bileli otomobillerin içinde büyüdüm,buna ek olarak Otomotiv Mühendisliği okudum,yani bu işin eğitimini,ilmini,bilimini aldım.. Şu an da Mercedes-Benz Türkiye'de çalışıyorum umarım birşeyler anlatabiliyorumdur..

Adanalı hemşerim, işin ilmini okuyan senin gibi arkadaşlarımızın buraya katkısı önemli olacaktır. Sık sık bekleriz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Kusura bakmayın da insanları yanlış bilgilendirmede üstünüze yok..

İçten yanmalı motorlar yapıları gereği muazzam yüksek sıcaklıklarda çalışırlar..Her bir parça tahminlerin ve internette dolaşan safsataların ötesinde sıcaklık,basınç,burulma vb. farklı yüklere maruz kalırlar.. Ve yağ gibi maddeler doğal olarak fizik kanunları gereği belirli sıcaklık,basınç altında belirli bir müddet çalıştıktan sonra bazı kayıplara uğrarlar.. Bu güne dek periyodik bakımı gelmiş hiçbir motorda 0 eksiltmeye rastlamadım bu rakam değişir yıpranmışlığına göre az ya da çok ama mutlaka kayıplar olur.. Örnekler güzel,benim Lantis'im de 3000 km de yağ eksiltmiyor ama ön görülen yağ servisi periyodu zaten 10.000 km. ve Allahın emri 10.000 km'ye geldiğinde bir miktar eksiltme yapacak.. Bunu her bir markanın her bir modelin kataloğunda da okuyabilirsiniz 1000 km/ lt cinsinden normal yağ tüketim skalalası hepsinde mevcuttur..

İçten yanmalı motorlar kapalı sistemler değillerdir ki sürekli yağ eksiltmeden çalışsın.. Az eksiltir,çok eksiltir o motorun durumu,kullanım tarzı,kullanılan yağ vb 10 larca faktöre göre değişkenlik gösterir ama sonuç ve gerçek olan illaki bir miktar eksiltme olacağıdır..

Arkadaşa sonsuz teşekkürler...

Benim motor yağ yakmıyor diyenler neye göre hangi ölçüye göre diyor onu anlayamıyorum... Hele hele üstten egzantirikli motorlara sahiplerse sadece gülüyorum.

yağ yakması motorla ilgili bir durum sorunsuz hiç bir motor 10000 km de 1 lt ye yakın yağ yakmaz acaba motor yağmı yakıyor yoksa bir yerlerden keçelerden olabilir genellikle vede karter contasından  yağmı kaçırıyor iyice incelemek gerek biri gaza bassın sen egzozdan ne renk duman çıktığına bak beyaz cıkabilir havalar soğuk çünkü eğer farklı renkse genellikle mavi veya koyu motor problemli demek oluyor, ama rölanti problemi farklı araç lpg demi böle yapıyor eğer lpg de yapıyosa bir benzinde deneyin ona göre yorum yapalım çünkü lpg işin içine girince bilinmeyenler vede kapsam çoğalıyor. yoo benzinde böle bişey yoksa lpg kitinden olabilir ayarsızlık olabilir bozuk olabilir v.s. ama benzinde yapıyosa motoru kontrol et ibre inip çıktığında rölanti etkileniyormu yok etkilenmiyosa ibreden veya halattan kaynaklanıyor olabilir ama eğer olurda bir gösteriyim ustaya diyosan servisten başkasına gitme mazdadan kolay kolay kimse anlamaz.

Ama az ama çok yakar...

:P

10.000 de 1 lt normal değil mi? Daha neler..

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu yorumları görmemişim malesef, şimdi cevaplamaya çalışayım;

sezar arkadaşımıza şöle bir soru yönelteyim 10.000 km de 1 llt yağ tüketen bir araca normal bir tüketim diyosanız vede mercedes gibi bir kurumda çalışıyosanız vede motor mühendisiyseniz şunu söyleyin benim 1991 model mazdam niye 200 - 250 gram anca eksilterek 10.000 km yağ değişimini görebiliyor, samimiyetimle sölüyorum o kadarınıda üst blok kapağının oradan hafif sızdırdığından eksiltmiştir. vede geçen gün gene yağımı yeniledim daha önceki yağım 10-40 idi bu kez 5-30 koydum vede 3,4 ltr den bir gıdım fazla bırakmam tatvan oto sanayisi deniz oto çalışanları şahittir. az yakar çok yakar diye bişey yok biz motorun durumunu konuşmadık 10.000 km de bir araç 1ltr yağ yakıyosa malesef o motordan şüpe ederim bu kesindir eğer mercedesin araçaları için bu tüketim normalse ki problemsiz motorlar için ben mercedese mazdanın motor teknolojisi konusunda ders alması gerektiği düşüncesindeyim vede 1900 lü yıllardaki teknolojisinden ??? veya arabamı mercedese satayım 1. milyon auro ya bu motor teknoplojisine değeceğine inanıyorum. :D içten yanmalı motorların çalışma prensibibi bende biliyorum herkes te bilir az çok ısınmadan sağdan soldan sızmadan aracın yağ kaybedeceği malum ama 1 ltr normal diyen bir ibareye hiçbir yerde raslamadım vede hiçbir usta buna katılmaz bu değerde bir eksiltme yani motor 4 ltr yağ alıyosa 1ltr %25 kayıp demektir bu oranda bir kayba problemsiz bir motor iiçin normal diyen mühendise de pek itibar etmem doğrusu üzgünüm. :( ama benim dediğim gibi bu oranda bir kayıp kesinlikle sorunlu bir motor sonucudur. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

:hi: Arkadaşlar aracımın egzozundan çıkan duman arabayı değil ama beni acayip hararetlendiriyor? ne hikmettir bu beyaz ve baca gibi duman? teşekkür ederim arkadaşlar?

Not: Bir arkadaş yağ yakardır dedi.doğru - yanlış... :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:krrsz:araç su eksiltiyor, ama takipteyim boşlamıyorum hiç.

Conta yanmış muhtemelen. Ustana götür kontrol etsin dostum.

Conta yanmış olması çok muhtemel lakin bazen kış ayalarında lpg de iken egsozdan çıkan buhar yoğunlaşıp beyaz gibi bir görüntü oluşturur, genleşme kabında basın oluşuyormu?  radyatörden herhangi bir su fişkırması oluyomu ?  eğer su eksiltme fazla ise kesin contadır. 
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:hi: Arkadaşlar aracımın egzozundan çıkan duman arabayı değil ama beni acayip hararetlendiriyor? ne hikmettir bu beyaz ve baca gibi duman? teşekkür ederim arkadaşlar?

Not: Bir arkadaş yağ yakardır dedi.doğru - yanlış... :hi:

Yağ yakıyor olsaydı mavi duman olurdu, beyaz duman su yaktığına delâlet... Geçmiş olsun kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak burda... oklarla işaretledim.

unpvf.png

anlatım süper olmuş hocam sağol...

peki arkadaşlar haftasonu 600 km yol katedeceğim inşallah... sıkıntı olacak bir durummu bu bana... ? ciddi bir sorun mudur? :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anlatım süper olmuş hocam sağol...

peki arkadaşlar haftasonu 600 km yol katedeceğim inşallah... sıkıntı olacak bir durummu bu bana... ? ciddi bir sorun mudur? :hi:

Tavsiye etmem, su eksilten bi motorla yola çıkma derim... Sonra gelir burada aracım hararet yaptı yolda kaldım vs vs. diye konu açmak durumunda kalırsın, üzülürüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavsiye etmem, su eksilten bi motorla yola çıkma derim... Sonra gelir burada aracım hararet yaptı yolda kaldım vs vs. diye konu açmak durumunda kalırsın, üzülürüm.

Allah göstermesin hocam.. :(  Abi o zaman bir motor ustasına bununla ilgili danışayım ben de, en kısa zamanda fazla bir fiyat çekmezse yaptırayım... cana gelen mala gelsin :dua: ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...