Jump to content

Seyir Halindeyken Yanlışlıkla Geri Vitese Geçti (Lantis Otomatik)

Guest sinan53
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...

bu bir forumda bir arkadaşa otomatik şansumandan vuruntulu bir şekilde geçerden bahsedilmiş ben arabamı yaklaşık 1.5 sene önce aldım aldığımdan beri hafif bir şekilde vuruntulu viteslere geçiyor ama kısa mesafeli seyirlerde uzun yolda sorun yok buda benim şansumanda problem olduğunumu gösterir yada satın aldığım kişi bakımlarını yaptırdığını söylemişti ve ben hala daha şansuman yağına bakmadım acaba yağı değiştirsemmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçensene benim kızımın tasmasını ''adı(zeytin), şımardı arabada rahat durmuyor diye sinirle seyir halinde iken vites koluna dolayıverdim:) ...

bu arada bilen bilir çok zekiidirler oda 2 dakka sonra bağlandığına sinirlendi, sinirle vitese göt atıverdi, onun vites kolunu ileri R ye attırması ile (benimkide otomatik) can havli ile; o vites geçişi 1.5 sn den az olur ya... işte o tampon sürede frene asılmam bir oldu, bu arada hangi elim bilmiyorum boşa atıyorum bu arada kazasız şanzuman hasarsız atlattık, yalnız sonradan aynı hızda hafiften merak işte vitesi geriye zorladım geçecek gibi oluyomu diye olmuyor, bayabi kastırmak lazım, iyi kasarsan sağa sola bile geçer bırak geri vitesi aman dikkat, şimdilerde bizimki rahat durmadımı emniyet kemerine bağlıyorum, oda akıllandı ama o günden sonra kendinin neden olduğu bi spinden dolayı hemen arabaya saldı orda çişi, gülerrmisin ağlarmısın keratayı genede çok seviyorum, neticede öz kızımdan ayırmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görünmez kaza geçmiş olsun

sağolasın insanız işte yapacağız böle hatalarda nasıl düşünemedim diye kendime sormadanda edemiyorum, inşallah takrarı olmaz böyle bi aptallığımın... verilmiş sadakam varmış...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olay bana cok ilginc geldi bende 91 mazda vardı ot onda bile kilit vardı basmadan viteslere geçmiyodu sendede eminim kilit vardır belki geçmemistir size öle gelmiştir yinede geçmiş olsun bişey olmadığına göre sanslısın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya aslında o klit mevcut, ama vites koluna ani bir kuvvetle acımadan kastırdınmı vallaha geçiyor istediğin yere, yani aynı kuvveti sağa sola uygulasan elinde kalma pahasına bi 10cm oynar yerinden:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bu geri vitese alma olayının peki imkanı yok. eğer varsa senin vites alt üst kutularını bir kontrol ettirmen lazım. bende 90 model 323 otomatik var P ye almadan hayatta R ye geçmez.kilit butona bassan dahi... araba duracakp ye alacan sonra r yapacan geçecek. canının kıymetini biliyor namussuz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...