Jump to content

Kontrolde Zorlanıyorum Ne Yapmalıyım?

Guest izmitlii
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

4

• orcunkil

6

• barisdascan

6

Yani arkada

Şöyle ifade etsem daha da güzel olacak hatta;

araba herhangi bir fırsatını bulunca yoldaki bozukluktan bir bakıyorum direksiyon az da olsa sola meyillenip, hafifçe açı alıyor ... sizinki de buna benzer mi ?

Acaba diyorum direksiyon ile ilgili bir problem olabilir mi ? Şimdi bunu denemek için de yeni lastik alamam ki :)

ewet aynen dediğiniz gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyonu tam merkezde sabitlemezseniz sağa veya sola gidiyor.Araca alıştıkça sorununuz kalmaz.

Söylediğiniz durum da geçerli olabilir ama bariz bir şekilde araç sola gitmeye meyilli sağa değil bir de bu var malesef.

Acaba direksiyon sistemi ile alakalı bir durum olma olasılığı var mı ya da bir boşluk ya da ne biliyim direksiyonu tekerlere bağlayan bir kayış var ise eğer onda bir boşluk eskime aşınma ?

Ya da lastikler sertleştiği için mi diyeceğim ? Ama niye sol :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi bir rot-balanscıya götürürseniz size ne gibi sorunu olduğunu söyler.Ben 6 ayda bir rot-balans yaptırıyorum bu şekilde hem lastiklerin ömrü uzuyor, hem direksiyon sistemi yorulmuyor hem de ben yorulmuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi bir rot-balanscıya götürürseniz size ne gibi sorunu olduğunu söyler.Ben 6 ayda bir rot-balans yaptırıyorum bu şekilde hem lastiklerin ömrü uzuyor, hem direksiyon sistemi yorulmuyor hem de ben yorulmuyorum :)

Kesinlikle bende ilçede oldugumdan 3-4 ayda bir rot balansıya gidip bi oynama varmı kontrol ediyorum artık akraba olduk o araba tamir ederken ben bilgisayarda kendim kontrol ediyorum :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle bende ilçede oldugumdan 3-4 ayda bir rot balansıya gidip bi oynama varmı kontrol ediyorum artık akraba olduk o araba tamir ederken ben bilgisayarda kendim kontrol ediyorum :)

arkadaşlar sonuçta araca 2 gün önce yetkili serviste rot ayarı yapıldı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende servise girdiğimde özellikle dedim rot balansına bakın diye. içerde naptılar bilmiyorum ama hiç bakmamışlar kanımca. yarım milyar para veriyoz 2 saatte çıkıyor araba ee noldu yağ değişti buji değişti e bunları bende değiştiririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım mazdaların sol sorunu var  :)  Bende merkezi hafif sağ yapmayı öğrendim ama bozuk yollarda denildiği gibi bu durum biraz can sıkıyor. Hatta bu gece bir kaç ani fren denemesi yaptım, sola eğilimde arttı. Rot balans yolu bana da gözükmüş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım mazdaların sol sorunu var  :)  Bende merkezi hafif sağ yapmayı öğrendim ama bozuk yollarda denildiği gibi bu durum biraz can sıkıyor. Hatta bu gece bir kaç ani fren denemesi yaptım, sola eğilimde arttı. Rot balans yolu bana da gözükmüş..

aman dikkat yollarda, bazen eğri amortisör de yapabiliyor...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acaba bu sol problemini yaşayan arkadaşlar lastiklerini nasıl ? benimkiler 2006 üretim orijinal lastik üzerindeki ...

Yani neden olabilir bir türlü anlayamadım ? Acaba rot makinasındaki mazda yazılımındamı sorun var rotçulardaki :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tekrar aracımı yetkili servise götürdüm. Rot ayarını kontrol ettiler. Ön iki lastiği kendi aralarında yer değiştirdiler. Lastikler muhtemelen sertleşmiş ve kullanıldığı zaman içinde "Balık Sırtı" denilen durum meydana gelmiş tek taraflı aşınmış sonucu çıktı. Şimdi bir problem yok çok şükür :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her lastık degısımınde,mutlak rot-balans ayarının yaptırılması gerekıyor.kucuk bır not olarak ılave etmıs olayım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Arkadaslar sola cekme sorunun bende yasadım fakat sanırsam bu bır sorun degıl kullanım kaynaklı.

Malum mazdalarımızın dıreksyonu 3 kollu ve alt kolu tam ortaya denk gelıyor

Bu yuzden arabayı sol elıyle kullananların arabası sola ,sag elıyle kullananlarınıkı de saga cekıyor.Alt kolundan tutucunda dıreksyonu farkında olmadan dıreksyonu cevırmıs oluyoruz.

Dikkat edın dıger araclarda 4 kollu dıreksyon kullanılıo ve dıreksyonun tam alt kosesı de bos duruyor ;)

Fazla kafaya takmayın dıreksyona da yuklenmeyın farkında olmadan ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direksiyonun yoldaki eğime engebeye uyması konusunda dert yanan arkadaşlar için honda civic'e bir kere binmelerini tavsiye ederim. tekrar mazda'ya bindiklerinde direksiyonlarını öpüp koklayacak okşayacak minik bi kedi gibi davranacaklar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

bende bu konuyu arıyordum, yoldaki eğimlere hızlı girdiğimde direksiyon dönmeye çalışıyor, toledo kullanan abim benim guzunun bu huyundan rahatsız oldu. bide elektrik destekli direksiyonun bu konforsuzluğu ve güvensizliği vermesi normal midir? bilgisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 Mazda6 da ilk mesajdakine benzer hislerim varken 2010 Mazda3 te hiç bu tarz bir hissim olmadı. Aksine oldukça keyifli geldi bana. Hatta bugün bir hayli zorladım, tepkileri oldukça iyiydi aracın. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak Abicim benim direksiyonu biri döndürmeye çalışıyor gibi oluyorum. eski traktörlerin ön tekeri çukurdan yada tümsekten geçerken direksiyonun dönmesine karşı koyan çiftçi amcalar gibi oluyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...