Jump to content

97 Model 323 Familia 1.8 Gaz Teli Nereden Bulabilirim ?

teccol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle sıkıntımı belirteyim ona göre belki kusur gaz telinde değildir.

Arabamın gaz pedalı biraz sert Gaz pedalı yava yavaş kaymıyor. Biraz sert zorlayınca arabayı ileri doğru atacak şekilde gaz yükleniyor  sebebi ne olabilir acaba Ben gaz telinden diye düşündüm sanki kaymıyor gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ya bende farkettim aracımınz gaz pedalı çok sert, gaz telini mi değiştirmek gerek yoksa gaz teli yağlama denilen kavramı mı uygulamalı sayın adminlerimizden bu konuda destek bekliyorum 91 mazda 323hb

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

-birincisi bu araçlar gaza cok duyarlı anında tepki veriyor.bu güzel bir şey ama kontrolu zor olbiliyo

-ikincisi gaz telini yağlamak istersen gaz telinin gaz kelebeğine bağlı olan yerinden sök teli yukarı doğru kaldır elini huni gibi kullan 10*40 yada 20*50 yagı elinin içine al ve gaz telini yukarı aşağı doğru yaparak yaği içine cekmesini sağla.bu işlemi enaz 4-5 kez yap.gaz telini yumaşadığını kaymayıp sanki kademe kademe ilerleme derdin kurtulduğunu göreceksin.en azından eskisinden iyi olacaktır.

-üçüncüsü kaz kelebeğin kirlenmiş yada problemli olabilir.benzer şekilde kendini hissettirir.gaz kelebeğini temizle yada temizlettir.

'2000 devir altı' diye başlayan konuyu bi incele.benzer sorun seninkindede olabilir ve sen fark etmemiş olabilirsin.yanlış hatırlamıyosam aracını yakın zamanda almıştın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi hallettik onu, ayarı varmış pedal altında: eski sahibi sertleştirmiş ayagımın altından pedal kayıyordu az yaksın diye serte ayarladım demişti bende tekrar ayarladım şimdi yağ gibi kayıyor her hassasiyete tepki veriyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi hallettik onu, ayarı varmış pedal altında: eski sahibi sertleştirmiş ayagımın altından pedal kayıyordu az yaksın diye serte ayarladım demişti bende tekrar ayarladım şimdi yağ gibi kayıyor her hassasiyete tepki veriyor :)

Nerede kardeşim banada bilgi verirmisin. Ben perişan oldum yakındır depriyaj yakacam çünkü :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla abi benimki karbüratörlü gaza bastıgımda bi yay var ordan ayarladı sanırım usta, practica lantis motorlarını mustafa güneş abi daha iyi bilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla abi benimki karbüratörlü gaza bastıgımda bi yay var ordan ayarladı sanırım usta, practica lantis motorlarını mustafa güneş abi daha iyi bilir :)

Gaz pedalının altından mı ayarlardın ?  yoksa motordan gaz telinin bağlı olduğu yerdenmi ayarlardın ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaz pedalının altından mı ayarlardın ?  yoksa motordan gaz telinin bağlı olduğu yerdenmi ayarlardın ?

motorun üstüne doğru gaz teli geliyor ordan, gaza bastıgımda yaylı bi mekanizma hareket ediyor usta oraları parmakladı ama neresi oldugunu söylemedi yav*ak :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok araştırdım ama benim araçda öyle bir ayar geri görmedim. Her halde teli gevşetmiştir. Bir kontrol edeceğim bakim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok araştırdım ama benim araçda öyle bir ayar geri görmedim. Her halde teli gevşetmiştir. Bir kontrol edeceğim bakim :)

Orta halli avrupa araç görmüş deneylimli bir usta yapabilir sanırım çünkü benim tofaşcı ustam bile ilk bakışta hemen elini atıp gaz pedalına bas dedi bastım ayarladı hemen çok zor bi yerde olucagını sanmıyorum :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orta halli avrupa araç görmüş deneylimli bir usta yapabilir sanırım çünkü benim tofaşcı ustam bile ilk bakışta hemen elini atıp gaz pedalına bas dedi bastım ayarladı hemen çok zor bi yerde olucagını sanmıyorum :)

Yalnız benim gaz pedalı kaymıyor. Aynı şeyleri bahsediyoruz değilmi. Yani sanki bir yere sıkışmışda hareket etmiyor gibi oluyor. Anlamadım gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız benim gaz pedalı kaymıyor. Aynı şeyleri bahsediyoruz değilmi. Yani sanki bir yere sıkışmışda hareket etmiyor gibi oluyor. Anlamadım gitti.

kesinlikle, benim gaz pedalımın eski hali dodge kamyon pedalı gibiydi ayagımın altında takoz ittiriyor gibiydim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle, benim gaz pedalımın eski hali dodge kamyon pedalı gibiydi ayagımın altında takoz ittiriyor gibiydim

Yahu gaz pedalına bakıyorum da basarken pedal resmen esniyor ama ne fren nede debriyaj pedalı öyle değil hemencecik akıp gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar sorun çözüldü. :)

Gaz telini balata spreyi ile temizlediler.  Pedal çok güzel oldu. Eğer ilerde yine aynı sorun olursa telini değiştiririz dediler.

Kelebekteki takılma olayına gelince gelebeğin bulunduğu yerde bir ayar var onu biraz açtı rolatni yükselince torna vitayı kelebeğin ordaki bir deliğe sokup düşürdü. O takılmanın sebebi kelebek çok kapandığı için oluyormu.

Bursada eski tamircime gittim. O halletti.  Modifiyeciler bilir adı CEM.  sadece debriyaj yaptırmaya İZMİR den gelenler bile var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...