Jump to content

İzolasyon Bitti Fotoğraflar Yüklendi....

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Böyle birşeyin olmasına imkan ihtimal yok sonuçta fabrika ona göre orayı yapıyor bende hiç bir problem yok bence iyice bir kontrol ettir arka tarafı ve o berbat görüntüyü düzelt gerçekten kötü duruyor yaa.

valla olacağını sanmıyorum çünkü hoparlör 13 cm ama arkasıgeriye doğru normal hoparlörlere göre daha uzun . zaten bi kere kesmiş bulundum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 57
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Ilgaz-p

6

• S.Halilduru

5

• Srkn

14

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

valla olacağını sanmıyorum çünkü hoparlör 13 cm ama arkasıgeriye doğru normal hoparlörlere göre daha uzun . zaten bi kere kesmiş bulundum .

o zaman yapacak birşey yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkan ellerinize sağlık, görünüşe göre harika iş çıkarmışsınız. Umarım gerçekten istediğinizi elde etmişsinizdir.

Benim birkaç sorum olacak. Fırsat bulduğunuzda cevaplarsanız hepimiz için faydası olur.

Acaba kullandığınız malzemeleri kendiniz mi hazırladınız?

Benim sizin gibi aracı sökecek ne garajım, ne de bilgim var. Bu hizmeti verebilecek profesyonel bir kurum var mıdır?

Kapı aralarından ve camlardan ses geliyor mu? Bunu özellikle soruyorum. Çünkü bizim araçlar (eski kasa 3) malumunuz çok ses alıyor, dolayısı ile çözüm için ne gibi bir müdahelede bulunmam gerektiğini bilemiyorum.

Aklıma gelen problemli kısımlar şu şekilde :

1-) Motor

2-) Davlumbazlar (aslında lastikler)

3-) Camlar

4-) Kapı fitilleri

5-) Taban

6-) Kapılar

7-) Bagaj (Egzos sesi)

Gördüğünüz gibi heryeri yazdım. Şimdi ben yalıtım yapacaksam neye öncelik vermeliyim bilemiyorum. Bu sebeple soruyorum. Benim listeme bakıldığında listemin sadece son iki sırasındaki kapı içleri ve bagaja işlem uygulamışsınız ve gerçekten harika iş çıkarmışsınız.

Gerçekten ne kadar sesi kesti  bu uygulamalar?

Madde madde gitmek istiyorum:

1-) Motor için ne yapılabilir? Motor sökülüp, kabin tarafına bir uygulama yapılabilir mi? Çok fantezi oldu sanırım. Bu çok zahmetli bir iş olacaktır, üstelik bunu yapmaya değecek bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Belki iç taraftan direksiyon falan sökülüp oralara birşeyler yapılabilir.

2-) Davlumbazlar: Özellikle lastik sesini kesmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle müdahele edilmesi gerekiyor.

3-) Camlara yapacak birşey yok sanırım. Evlerdeki çift cam gibi bir cam üretilirse o başka tabi..

4-) Kapı fitilleri ne kadar önemli bilemiyorum. Bence oldukça şüpheli bir bölge :)

5-) Taban yol sesini içeri alınmasında etkili diye düşünüyorum. Ziebart aracın dışından zift benzeri bir madde püskürtüyormuş. Pek etkili olacağını zannetmiyorum. Sanki araç içinde birşeyler yapmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Kapılar ve bagaj ile ilgili işlemleri siz zaten halletmişsiniz.

Aklıma takılan noktaları yazdım. Yanlış veya saçma düşüncelerim olabilir. Önerileriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkan ellerinize sağlık, görünüşe göre harika iş çıkarmışsınız. Umarım gerçekten istediğinizi elde etmişsinizdir.

Benim birkaç sorum olacak. Fırsat bulduğunuzda cevaplarsanız hepimiz için faydası olur.

Acaba kullandığınız malzemeleri kendiniz mi hazırladınız?

Benim sizin gibi aracı sökecek ne garajım, ne de bilgim var. Bu hizmeti verebilecek profesyonel bir kurum var mıdır?

Kapı aralarından ve camlardan ses geliyor mu? Bunu özellikle soruyorum. Çünkü bizim araçlar (eski kasa 3) malumunuz çok ses alıyor, dolayısı ile çözüm için ne gibi bir müdahelede bulunmam gerektiğini bilemiyorum.

Aklıma gelen problemli kısımlar şu şekilde :

1-) Motor

2-) Davlumbazlar (aslında lastikler)

3-) Camlar

4-) Kapı fitilleri

5-) Taban

6-) Kapılar

7-) Bagaj (Egzos sesi)

Gördüğünüz gibi heryeri yazdım. Şimdi ben yalıtım yapacaksam neye öncelik vermeliyim bilemiyorum. Bu sebeple soruyorum. Benim listeme bakıldığında listemin sadece son iki sırasındaki kapı içleri ve bagaja işlem uygulamışsınız ve gerçekten harika iş çıkarmışsınız.

Gerçekten ne kadar sesi kesti  bu uygulamalar?

Madde madde gitmek istiyorum:

1-) Motor için ne yapılabilir? Motor sökülüp, kabin tarafına bir uygulama yapılabilir mi? Çok fantezi oldu sanırım. Bu çok zahmetli bir iş olacaktır, üstelik bunu yapmaya değecek bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Belki iç taraftan direksiyon falan sökülüp oralara birşeyler yapılabilir.

2-) Davlumbazlar: Özellikle lastik sesini kesmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle müdahele edilmesi gerekiyor.

3-) Camlara yapacak birşey yok sanırım. Evlerdeki çift cam gibi bir cam üretilirse o başka tabi..

4-) Kapı fitilleri ne kadar önemli bilemiyorum. Bence oldukça şüpheli bir bölge :)

5-) Taban yol sesini içeri alınmasında etkili diye düşünüyorum. Ziebart aracın dışından zift benzeri bir madde püskürtüyormuş. Pek etkili olacağını zannetmiyorum. Sanki araç içinde birşeyler yapmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Kapılar ve bagaj ile ilgili işlemleri siz zaten halletmişsiniz.

Aklıma takılan noktaları yazdım. Yanlış veya saçma düşüncelerim olabilir. Önerileriniz nelerdir?

Merhaba öncelikle araç fabrika çıkışı gibi oldu desem zerre kadar abartmış sayılmam.

Önceleri camlardan ve kapılardan sürekli zırıltılar geliyordu ne yaptıysam engelleyemedim şu an eser yok sesten.Asfalt ve motor sesinde yüzde 70 azaldı diyebilirim.

Sadece ve sadece motor sesinden başka tek ses gelmiyor o bile yarı yarıya kesildi.Sanki 2010 bmw ile gidiyorum.

Japon arabalarını bilirsiniz yol sesi ve motor gürültüsü çoktur ve aşırı ses alırlar içeriye yalıtımları çok zayıftır bence mutlaka izolasyon yaptırmalısınız bittikten sonra aradaki dağlar kadar farkı anlayacaksınız.

Bu izolasyon işi müzik sistemleri işinin bir parçası.Her oto müzik sistemci bunu yapar fakat iş bittiğinde araçta sesler kesilmediği görülür.Bu iş kolon ve teyp montajı yapmaya benzemez ciddi şekilde el hüneri,becerisi,ve bilgi gerektirir.Yapan ustanın çok büyük etkisi var.

Ben deniz dünyanın en titiz insanı olduğum için yapan kişi zaten benim arkadaşım ve benim 10 katım daha titiz dolayısı ile sonuç perfect.

Yani işin açıkcası mazda bu aracın 2010 modelini üretse benim arabayla test yapsak benim araç daha test ten daha sessiz çıkacağına yüzde yüz eminim.

Bu tarz bir uygulamayı yapmayı düşünürseniz tabiki yardımcı olurum istanbuldaysanız buluşup aracımı görebilirsiniz,yapan arkadaşımın yerine gider onunla detaylıca konuşuruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla böyle kaliteli çalışıpta bu işleri yapan pek yer yok.

Siteden biri karar verirse artık size yaptırır :)

Ellerine sağlık arkadaşım.Yaptığın emek herkezin harcı değil walla :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba ben de 2010 mazda 3 var aracın rahatsız eden tek sesi yokuşlardaki motor sesi. düz yolda değil ama yokuşlarda. bunun için nasıl bir izolasyon yaptırmam gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba ben de 2010 mazda 3 var aracın rahatsız eden tek sesi yokuşlardaki motor sesi. düz yolda değil ama yokuşlarda. bunun için nasıl bir izolasyon yaptırmam gerekir.

2010 mazda3 yapılan testlerde sınıfının en sessiz motorlarından biri seçildi.

İç gürültü seviyeleri:

50  km/h      59dB

100 km/h      68dB

130 km/h      72dB

Motor sesini duymak iyidir.Külliyen sessiz bir araçta zevk vermez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor sesini duymak iyidir.Külliyen sessiz bir araçta zevk vermez :)

örnek 2001 ford focus fazla sessiz ne olup bittiği hakkında hiçbi fikrin yok bi bakmışsın motor elinde kalmış >:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın herşeyinden memnunum motor sesi ve yerden gelen ses iyi ama yokuşlardaki motor sesi tırmalıyor. yoksa arabanın ses izolasyonu iyi.  yokuş olayını da halletsem arabadan hiç çıkmıcam içinde yatacam valla. bir de şu servisler marşbiyel krom kaplamaları getirse harika olacak :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle demeyin arkadaşlar,

Motor sesi iyi tamam da, benim gibi Guzuyu sadece uzun yolda 160 km ortalama hızla kullananlar için, motor sesi lastik sesiyle birlikte dayanılmaz hale gelebiliyor.

Uçaktan farkı yok, ne zaman havalanacak diye bekliyorum. Ben işe yarayacağını bilsem, ciddi bir yalıtım yaptırmayı istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

marşbiyel ve ve bazı krom kaplamaları getiriyorlar zaten,

aksesuar kataloğuna bak

:)

aracın herşeyinden memnunum motor sesi ve yerden gelen ses iyi ama yokuşlardaki motor sesi tırmalıyor. yoksa arabanın ses izolasyonu iyi.  yokuş olayını da halletsem arabadan hiç çıkmıcam içinde yatacam valla. bir de şu servisler marşbiyel krom kaplamaları getirse harika olacak :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mebbaşayara mail attım elimizdekiler bunlar dedi. bana şunlar şunlar lazım dedim ilgilenmediler bile:( oyüzden öyle yazdım

marşbiyel ve ve bazı krom kaplamaları getiriyorlar zaten,

aksesuar kataloğuna bak

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ellerinde olanları belki söylemiş olabilir. Mazda resmi web sitesinden aksesuarlara bakabilirsin. Eğer servisin elinde yoksa ortalama 1 hafta içinde getirtiyorlar bilgin olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben durumu yanlış anlamıştım, başkalarının da yanlış anlamasına engel olmak amacıyla açıklama gereği duydum. Serkan arkadaşımla yaptık demiş. Ben de kendi garajlarında zaman bolluğundan böyle bir işe giriştiler diye düşünmüştüm.

Serkan'la telefonda konuştuk, meğer arkadaşı zaten bu işi yapan bir firmada (belki de firma sahibi) imiş. Anladığım kadarı ile daha çok araç içi ses-müzik düzenekleri ile ilgili çalışıyorlar.

Kısmetse önümüzdeki hafta birlikte gidip konuşacağız. Serkanın guzuyu test edeceğiz. İnşallah anlaşırız ve inşallah güzel bir netice alırım diye umuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu işin maliyeti nedir acaba? :) gerçekten bende izolasyona taktım daha almadan arabayı!  :D Gerçekten fiyat hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim ben konyadayım ama sırf bu konu için istanbula gelirim!! teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konyada da bildiğim kadarıyla iyi döşeme işçiliği yapanlar var, bende ilerleyen aylarda döşeme için ıspartadan konyaya gelmeyi düşünüyordum aslında :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konyada da bildiğim kadarıyla iyi döşeme işçiliği yapanlar var, bende ilerleyen aylarda döşeme için ıspartadan konyaya gelmeyi düşünüyordum aslında :D

Evet aslında bizim sanayide baya iyi :) ama bilmem ki! Geldiğinde beklerim görüşürüz bi araba üzerine sohbet ederiz bi etliekmeğimi yersin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvllah sağolasın, bakalım bu ay amortisörleri değiştiriyorum biraz da yaza yakın bırakmak istiyorum kışın yol çekmek zor oluyor, en kısa zamanda görüşür mini bi toplantı yaparız inş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...