Jump to content

Benzin mi Dizel mi ? Artıları, Eksileri, Sebepleri .

toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anlamış bulunmaktayım, fakat bir arkadaşım normal dizel bir yakıt kullanıyor diye biliyorum, yeni nesi dizel motorunda. Onunlada konuşayım, merak ettim çünkü, büyük bir hata yapıyor olabilir. Ben benzinli kullandığım için mazot olayına uzağım, cahilliğimi mazur görün :)

Bu arada teşekkürler bilgileriniz için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlamış bulunmaktayım, fakat bir arkadaşım normal dizel bir yakıt kullanıyor diye biliyorum, yeni nesi dizel motorunda. Onunlada konuşayım, merak ettim çünkü, büyük bir hata yapıyor olabilir. Ben benzinli kullandığım için mazot olayına uzağım, cahilliğimi mazur görün :)

Bu arada teşekkürler bilgileriniz için..

estafurullah..

arkadasinizida uyarin bence..

bunu yapan cok insan var ulkemizde, sonucuda hemen her zaman husran oluyor maalesef..

ondan sonra diesel kotu oluyor :)

buarada benzinli araclar icinde aracinizin yakmasi gereken oktanli benzin ne ise onu kullanmaniz en iyisidir..

cok oktan iyidir mantigida sacma..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

estafurullah..

arkadasinizida uyarin bence..

bunu yapan cok insan var ulkemizde, sonucuda hemen her zaman husran oluyor maalesef..

ondan sonra diesel kotu oluyor :)

buarada benzinli araclar icinde aracinizin yakmasi gereken oktanli benzin ne ise onu kullanmaniz en iyisidir..

cok oktan iyidir mantigida sacma..

Bak bu konuda da haklısın :) benim aracım 95 oktan yakıyor, fakat bir seferinde hata ile 97 oktan almış bulundum ve depo yarılanmadan motor ışığı yanmaya başladı. Kenara çekip servisten yardım çağırdım. Geldiler incelediler. Benzinde ki oktan motorda ki bir sensörü bozmuştu hatırladığım kadarıyla, bu alet bozulnca da araç silkeleme falan yaparmış. Yine teknik bilgim eksik olduğu için kabaca anlattım. Sonuçta 100 küsür liraya mal oldu bana bu hata. Ama hatırlıyorum. çocukluğumda isviçrede 97 oktan benzin çıkmıştı ilk ve herkes kullandı, bütün araçlar servislik olmuştu, büyük olaydı. Sonuçta petrol şirketi bütün masrafları ödemek zorunda kalmıştı. Yüksek oktan her araç için değil bunu bizat yaşadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

enjeksiyonlu yeni tip motorlarda motor şanzuman aklınıza gelicek bi çok yerde sensör var, motor yada egsozdaki sensörlerden biri pislendiğinde arızalandıgında 5dk yol gidip silkeleme yapar ve oldugunuz yerde çakılır kalırsınız hatta practica familia lantis gibi araçların motorlarını rektefe eden ustalar bazı sensörleri gevşek bırakır ve araç 10-20km yaptıktan sonra oldugu yerde kalır ve marş yemez bu da çok karşılaştıgım ve gerzekliğine verdiğim tofaş ustalarıdır genelde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

enjeksiyonlu yeni tip motorlarda motor şanzuman aklınıza gelicek bi çok yerde sensör var, motor yada egzozdaki sensörlerden biri pislendiğinde arızalandıgında 5dk yol gidip silkeleme yapar ve oldugunuz yerde çakılır kalırsınız hatta practica familia lantis gibi araçların motorlarını rektefe eden ustalar bazı sensörleri gevşek bırakır ve araç 10-20km yaptıktan sonra oldugu yerde kalır ve marş yemez bu da çok karşılaştıgım ve gerzekliğine verdiğim tofaş ustalarıdır genelde...

bu yuzden belli markalarda uzmanlasmis ustalara gitmekte fayda var..

universal ustalardan cekinmek lazim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yuzden belli markalarda uzmanlasmis ustalara gitmekte fayda var..

universal ustalardan cekinmek lazim :)

kesinlikle öyle :) ha tamam işini çok iyi yapan kendini geliştirenler de var ama yinede bi bilene gidilmesi daha iyi olur, mesela benim aracım çok karmaşık bi yapıya sahip olmamasına rağmen ısparta da eski mazda bayiliği ve servisliği yapmış ustaya gidiyorum mekanikte bilmediği hiçbirşey yok kitabını yazıp verebilir elime :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle benzinli araba derim araba kullanımında öncelik rahatlıktır dizel arabalar benzinlilere göre daha fazla gürültülüdür daha fazla sorunlu ve bakımları benzinli arabalaragöre daha ağırdır. Maddi açıdan baktığımızda araç alırken 5000 tl fark vereceksin bakımlarıda benzinlilere göre 200-300 tl pahalı bunun yanında benzin ile dizel arasında ücret olarak pek fark kalmadı. çok fazla kilometre yapmayacaksan dizel araç almak daha pahalıya gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzınlı motorda, durduktan sonra kontagı 2-3 dakıka kapatılmamasının sebebı,egzozun omrunu bıraz daha uzatmak ıcındır.motorla alakalı bır olay degıl, hatırlatmak ısterım...dızel yada benzın olayı ıhtıyac meselesıdır.yıllık 50km ve ustu kılometre yapıyorsam dızel yada lpg dusunulur maddı acıdan...ben az km yaptıgım ıcın benzınlı kullanıyorum.benzınlı-dızel kıyaslamasında,benzınlı motor daha uzun omurludur ve daha az bakım gerektırır...bakım olarak daha hesaplı.ama sunuda anlamıyorum.100 bın tl uzerınde para verıp  ,aracına lpg taktıranlar... :o saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bakım fiyatları hakkında kısa bir bilgi vereyim istedim sanıldığının aksine çok fark yok

auris DİZEL                              auris BENZİN 

10000                  240                                            240         

20000                  380                                            320

30000                  240                                            240

40000                  480                                            430

50000                  240                                            240

60000                  380                                            320

70000                  240                                            240

80000                  530                                            480

görüldüğü üzere çift haneli bakım rakamları biraz farklı ancak her ikisi arasında 1980-1990 lı yıllarda olduğu gibi korkunç bir fark yok... bende dizel araç sahibiyim ancak ismini hatırlamadığım üyenin dediği gibi arıza durumunda aradaki fark dağlara taşlara ulu ulu ağaçlara allah dizelin arızasından korusun...

tabi arıza durumunda benzin dizel fark etmez insanı yaralar her ikiside, dizel de ise yerden kalkmak biraz vakit alır...

satış kısmına gelince dizele 80-90 dan sonra pek fazla talep olmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konfor + perfonmans ikiside olsun diyorsanız = benzinli  bundan 5 yıl önce bir hata edip dizel focus aldım.traktörden farkı yoktu 3.cü ayda elden çıkardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaliteli marka ise bence dizel. BMWnin 3.0d motorlarının performansına, yakıtına ve sesine bayılıyorum :) Fiyatı ayrı konu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsinin yeri ayrı.mesela şirkette 2.5 tdı caravelle var,mükemmel bir araç bence,performansı notor sesi,her şeyiyle çok güzel.tabii dizel aracı benzinliymiş gibi kullananlar yüzünden dizelin bi kere adı çıktı,bizim şirkette bi müdür vardı,bana connect hiç iyi değil yolda zor gidiyor derdi,adamı bigün yanıma oturtup trafiğe çıktım,müdüre dedim dizel böyle kullanılır,benzinliymiş gibi hareket etme.sonradan haklı olduğumu oda kabul etti :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...