Jump to content

2.Nesil Mazda 3 İçin Hangi Motor Yağını Kullanmalıyız ?

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet işte benim araca castrol magnatec doldurduktan sonra başladı ses ve yakıt.

ben bugün ya da yarın şu temizleyicilerden bulup eski yağı değiştirim hemen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Altun :

2007 eski aracım mutlu bey. şu an ki 2012 impressive 37bin km

yağ seviyesi normal. yağ yakma/eksiltme yok

yağ değişiminde servis haliyle filtreyi de değişti : )

Kafa karışıklığı yaratmaması için, profil ayarlarınızdan araç bilgilerinizi güncelledim. Her ne kadar siz 2012 Model İmpressive aldım diye belirtsenizde. İster istemeden insanın gözü profile-avatara gidiyor çünkü... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu kardeş senin problemin yağdan kaynaklıdır. Öncelikle siz yağ değiştirmeden önce aracın motorunda hangi viskosite yağ varmış onu servisten veya size veriken bakım kartından, notlarından öğreniniz, bana kalırsa aracınızda hiçbir sorun yok sadece yağ viskosite uyumsuzluğundan dolayı lifter sesi yapmaya başlamış zaten bu ses özellikle motor soğuk iken ve ilk çalıştırmada oluyosa kesin gibi bişeydir. En son koyulan yağdan önceki yağın viskosite değeri ne ise gene o viskositede yağ ile değiştir , bu kez yağı sana petronas syntium önerecem lakin piyasada merdiven altı üretim yağ olmamasına dikkat et yani kutusu açık olmasın bizzat kapağını siz açın aracın yanına açık gelirse kabul etmeyiniz, genelde bitmiş kutuya basarlar uyuduk yağı o markaymış gibi doldururlar dikkat ediniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, NoooFearrrr :

Mutlu kardeş senin problemin yağdan kaynaklıdır. Öncelikle siz yağ değiştirmeden önce aracın motorunda hangi viskosite yağ varmış onu servisten veya size veriken bakım kartından, notlarından öğreniniz, bana kalırsa aracınızda hiçbir sorun yok sadece yağ viskosite uyumsuzluğundan dolayı lifter sesi yapmaya başlamış zaten bu ses özellikle motor soğuk iken ve ilk çalıştırmada oluyosa kesin gibi bişeydir. En son koyulan yağdan önceki yağın viskosite değeri ne ise gene o viskositede yağ ile değiştir , bu kez yağı sana petronas syntium önerecem lakin piyasada merdiven altı üretim yağ olmamasına dikkat et yani kutusu açık olmasın bizzat kapağını siz açın aracın yanına açık gelirse kabul etmeyiniz, genelde bitmiş kutuya basarlar uyuduk yağı o markaymış gibi doldururlar dikkat ediniz.

@Mutlu Tekir'in problemi yok, sıkıntı yaşayan arkadaşımız @Altun O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana subaplar gitmiş de yağ değişimine denk gelmiş gibi geldi. Subaplar önce ses değiştiriyor, sonra sabah zor calışmaya başlıyor, en son senfoni orkestrasına dönüp ölüyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar merhaba. bugün eni i-sint 5 30 yağ ile değişimi yaptım. filtreyi servisten almıştım. çıkan yağın rengi koyu kahverengiydi ve yağ akışkandı. toplamda 7bin km kullanmış oldum yağı. değişimden sonra çok bir faaliyet gösteremedim. şehir içi yaklaşık 40km kullandım. o yüzden şu an için herhangi bir gelişme olup olmadığını söyleyemeyeceğim : )

bu arada söylemeyi unuttuğum bir şey daha var. egzozdan çok beyaz duman çıkıyor. bunun anlamı nedir? özellikle soğuk havalarda yoğun ve beyaz bir sis kütlesi yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı''Silindir kapak contası yanık olursa egzozdan beyaz duman veya su atar''. eğer motor sıcak ve herşey normalse beyaz duman silindir kapak contası yanık olması durumunda soğutma suyu motor içine girdiği için böyle bir sorun olabilir. koyu kahve rengi atık yağda can sıkıcı. bunlar varsayım, başka sebeplerde olabilir, silindir kapak contası kontrolu, soğutma suyu radyotör kapağı dikkatlice açılır, kapaktan buhar basınçlı bir şekilde çıkıyorsa şüphelenmek gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi ara servise uğramak gerek anlaşılan : )

dün ve bugün yaklaşık 200km dolaştık, yakıt 10.2lt gösteriyordu, sevindik : ) normal seyrine döndü şükür. gerçi bunu sadece yağa bağlamak istemiyorum çünkü bu yağ konusunu açmadan önce bujileri de değiştirmiştik. belki ikisi birden etkilemiştir. her ne kadar bilindik bir marka yağ olmasa da şimdilik bi sıkıntı çıkarmadı. ses sorununu da öyle çok kafaya takmicam çünkü yağ değişimi için gittiğim yerde daha beterleri vardı. 

bu arada cevap verip ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. profilimi düzelten ilhan beye de teşekkür ederim : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn Altun siz başta sanki yağınızı yeni değişmiş ve ses yapmış gibi bahsetmişsiniz, 7000 km aynı yağ ile kullandığınızı neden söylemediniz, zaten arabalar 7000 km yağ değişimine ihtiyaç duyarlar . Yağ firmalarının 10 bin ,15 bin reklamlarına bakmayınız heleki şehir içi kullanımda yağ çok daha çabuk bozulur. 

Buradan anladığım kadarıyla sizin aracınızın sorunu yağla ilgili değil, öncelikle beyaz duman diyorsunuz , beyaz duman soğuk havalarda tüm araçların egsozusndan çıkar , özellikle lpg li lerden. lakin 7000 km de koyu kahverengi bir yağ pek sağlıklı değil. Yağ çok aşırı eskime durumunda böle olur , eğer berrak değil ise malesef yağa su karışmış ve özelliğini bozmuş olabilir.  Motor sesi öyle hemen düzlemez biraz km yaparsan düzelecektir.

Yağ değişimini 7000-8000 aralığında yaptırmayı ihmal etme.

Motor yağının rengini ve berraklığını kontrol et matlaşma , bulanıklaşma olursa bir baktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, NoooFearrrr :

Sn Altun siz başta sanki yağınızı yeni değişmiş ve ses yapmış gibi bahsetmişsiniz, 7000 km aynı yağ ile kullandığınızı neden söylemediniz, zaten arabalar 7000 km yağ değişimine ihtiyaç duyarlar . Yağ firmalarının 10 bin ,15 bin reklamlarına bakmayınız heleki şehir içi kullanımda yağ çok daha çabuk bozulur. 

Buradan anladığım kadarıyla sizin aracınızın sorunu yağla ilgili değil, öncelikle beyaz duman diyorsunuz , beyaz duman soğuk havalarda tüm araçların egsozusndan çıkar , özellikle lpg li lerden. lakin 7000 km de koyu kahverengi bir yağ pek sağlıklı değil. Yağ çok aşırı eskime durumunda böle olur , eğer berrak değil ise malesef yağa su karışmış ve özelliğini bozmuş olabilir.  Motor sesi öyle hemen düzlemez biraz km yaparsan düzelecektir.

Yağ değişimini 7000-8000 aralığında yaptırmayı ihmal etme.

Motor yağının rengini ve berraklığını kontrol et matlaşma , bulanıklaşma olursa bir baktır.

Gürhan abiye katılıyorum. Ben 8000 km de değiştiriyorum en geç yağı. 10000 e kadar beklememek gerekir. Malum Türkiye şartları araçlarımızı zorluyor. Çukur, hava kirliliği, havada ki azot miktarı vs gibi etkenler ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Yağ firmalarının 10000 garantisine güvenmek elde değil malesef. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet yazdıklarımı tekrar okuyunca 7000 km kullandığımı belirtmediğimi gördüm, pardon : )
30binde Castrol Magnatec 5 30, 37500de eni i-sint 5 30. yani aradaki fark tavsiye ettiğiniz gibi. yağın rengi ve beyaz duman işi başka bir zamana kaldı artık. bundan sonra 2-3 günde bir yağın durumunu kontrol edicem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir müddet kullan havalar soğuk olduğu için beyaz duman atıyor olabilir, yağın rengi çok önemli, yağ eskise bile berrak olmalı, hafiften pembe ve kırmızıya çalmaya başladığında değişim zamanı gelmiş demektir. yağınız tam sentetik te olsa yarı sentetikte olsa 7 bin-8 bin aralığında değişilmelidir. yağın değişmesi gecikirse lifter sesine sebep olabilir ve bu durum uzun sürerse bu ses kalıcı olmaya başlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. Nesil Mazda 3 de  Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30 kullanan var mı arkadaşlar, fiyatının uygun olma sebebi ne ola ki?

Parlama noktasının düşük olması sorun yaratır mı?

Edit: Aracım tüplü ve öfkeli :D 

mazda.png

Adsız.png

xx.png

xxxx.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

x3000 5w-30 mobil 1 yağını yaris aracımda kullandım. esp 5w-30 a göre çok ince bir yağdır. yakıt ekonomisi yağıdır. esp serisine 1. kalite dersek x3000 serisi 2. kalitedir, fiyatı bu nedenle ucuzdur.

İnce yağ olduğundan agresif kullanımda eksiltme olabilir. 70bin km.deki yarisimde şehiriçi agresif kullanımında 1 parmak eksiltmişti, esp ye geçince sorun kalmamıştı. 

En az mobil 1 esp 5w-30 tavsiye ederim. Eğer tırnak kadar da olsa eksiltme varsa esp 0w-40 ı öneririm. Onda da eksiltme varsa 5w-50 > 10w-60 diye gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mutlu Tekir :

x3000 5w-30 mobil 1 yağını yaris aracımda kullandım. esp 5w-30 a göre çok ince bir yağdır. yakıt ekonomisi yağıdır. esp serisine 1. kalite dersek x3000 serisi 2. kalitedir, fiyatı bu nedenle ucuzdur.

İnce yağ olduğundan agresif kullanımda eksiltme olabilir. 70bin km.deki yarisimde şehiriçi agresif kullanımında 1 parmak eksiltmişti, esp ye geçince sorun kalmamıştı. 

En az mobil 1 esp 5w-30 tavsiye ederim. Eğer tırnak kadar da olsa eksiltme varsa esp 0w-40 ı öneririm. Onda da eksiltme varsa 5w-50 > 10w-60 diye gider.

Bu ara motor içi temizliği yapacagim, bu yağı bi denemek istiyorum. Lpgden sonra her 5000 km de esp 5w-30 ile yağı degistiriyorum zaten. LPG ile 15000 km dolmak üzere. Şu ana kadar herhangi bir yağ eksiltme de gozlemlemedim. 

Araca fabrika çıkışından bu yana 5-30 dan başka yağ konulmamış. 40.000 kmdir bende. 2 yilda bu 6. yağ degisimimiz olacak. 

Performans olarak + bir beklentim yok şu an 2. vites 110, 3. vites 160. 

Tek sıkıntı sabah ilk çalıştırma da lifterlerden gelen ses, umarım keser yoksa önce ki mesajlarda bir arkadaşın tavsiye ettiği yağ var, onu deneyecegim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, quiteguide :

Bu ara motor içi temizliği yapacagim, bu yağı bi denemek istiyorum. Lpgden sonra her 5000 km de esp 5w-30 ile yağı degistiriyorum zaten. LPG ile 15000 km dolmak üzere. Şu ana kadar herhangi bir yağ eksiltme de gozlemlemedim. 

Araca fabrika çıkışından bu yana 5-30 dan başka yağ konulmamış. 40.000 kmdir bende. 2 yilda bu 6. yağ degisimimiz olacak. 

Performans olarak + bir beklentim yok şu an 2. vites 110, 3. vites 160. 

Tek sıkıntı sabah ilk çalıştırma da lifterlerden gelen ses, umarım keser yoksa önce ki mesajlarda bir arkadaşın tavsiye ettiği yağ var, onu deneyecegim.

Aşırı ince bir yağ olduğunu tekrar hatırlatayım. esp x3000 ile yağ eskiltebilir. Lifter sesi için de yağ temizleyici ve ilk rakamı oldukça düşük bir yağ kullanmanızı öneririm. Fakat 8bin km. sonra bende sorun tekrardan baş gösteriyor, sanırım yağ değişimi istiyorum demesinin bir yolu bu, ben kendi aracımda öyle algılıyorum.

Bu arada yarisimde esp ye göre bu x3000 serisi yağ çok daha erken ses çıkartmaya başlamıştı. Yarisimde mazdalarımızdaki gibi traktör sesi olmuyordu, ama yağ değişim zamanı geldiğinde motorun sesi değişiyordu, esp ile 13bin km gidebilirken, x3000 e 7000 km dayanabilmişti. Ve çok erken kararmıştı.

Şu anda yeri geldiğinde agresif kullandığımdan 0w-40 mobil 1 esp kullanıyorum. Aşırı soğuk havalarda biraz geliyor o kadar. 1-2 dakikaya geçiyor. Bu aralar hava güzel traktör gibi aşırı sesli çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Mutlu Tekir :

Aşırı ince bir yağ olduğunu tekrar hatırlatayım. esp x3000 ile yağ eskiltebilir. Lifter sesi için de yağ temizleyici ve ilk rakamı oldukça düşük bir yağ kullanmanızı öneririm. Fakat 8bin km. sonra bende sorun tekrardan baş gösteriyor, sanırım yağ değişimi istiyorum demesinin bir yolu bu, ben kendi aracımda öyle algılıyorum.

Bu arada yarisimde esp ye göre bu x3000 serisi yağ çok daha erken ses çıkartmaya başlamıştı. Yarisimde mazdalarımızdaki gibi traktör sesi olmuyordu, ama yağ değişim zamanı geldiğinde motorun sesi değişiyordu, esp ile 13bin km gidebilirken, x3000 e 7000 km dayanabilmişti. Ve çok erken kararmıştı.

Şu anda yeri geldiğinde agresif kullandığımdan 0w-40 mobil 1 esp kullanıyorum. Aşırı soğuk havalarda biraz geliyor o kadar. 1-2 dakikaya geçiyor. Bu aralar hava güzel traktör gibi aşırı sesli çalışmıyor.

8000 km sonra sesin tekrar meydana gelmesi subaplarin alarm vermeye başlaması olabilir mi diyeceğim ama çekişte bir sorun olmasa gerek, değil mi?

Bizim araclarda maalesef kronik bu sesli çalışma. Sorun diyemeyeceğim çünkü yağ isindiktan sonra, gün boyu sesten eser yok taş ki ertesi günün sabahına kadar.

Tavsiyene uyacagim ustad, 0-40 i bir deneyelim bakalım nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

subap olsa sorun hep olur. ayrıca subap sesini algılayabilecek kulağa sahip olduğumu düşünüyorum. ayrıca öyle olsa motor iç temizleyici ve yağ değişimi sonra kesilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...