Jump to content

6 ay veya 10.000 Km Bakımı Ortak Konu


toronaga77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba.geçen gün aracımı aldığım bayiiden mektup geldi.servis bakımınız geldi diye.digital kayıdınız tutulacak bu  da aracınızın değerini arttıracak diye.şimdi aracım daha 5000 de.ama 6 ay oldu alalı.ne yapmak lazım beyler.illa 6 ay oldu diye götürmek mi lazım?yorumlarınız bekliyorum.saygılarrrrrr....

 

 

En başta arkadaş yazmış. 5000 km bakıma çağırıyorlar diye. Sanırım gözünden kaçtı

Benim servis akyıldız. ben 5000 km aracımı 6 ay bile olsa servise götürmezdim. Diğer firmaların kontrol için çağırması farklı bir konu ama bu durum biraz garip ve gereksiz

 

5 Bin km'de bakıma çağırmıyorlar, 6 ay dolduğu için bakıma çağırıyorlar. Bu 6 aylık süreçte aracınızı hiç kullanmayıp 150-200 km olsun bu 6 aylık bakım çağırısı yine gelirdi. 6 ayda bir gereksiz bulup götürmemeniz tamamen sizin kişisel fikriniz. Aracınızı götürüp götürmemekte bu konuda özgürsünüz.

 

Ben size Mazda Türkiye'de ki geçerli yasal bakım periyotu bilgisini veriyorum. Bu sürecin dışına çıktığında aracınızın garantiden çıktığını söylüyor Mazda.

 

 

Yazdığımı dikkatli okursanız ne demek istediğimi anlarsınız ama okumazsanız ben ne yazsam boş demektir

 

Yazılanları mümkün mertebe dikkatli okurum. Bakınız bir önce ki mesajımda ki sizden alıntıya !!

 

"Benim servis akyıldız. ben 5000 km aracımı 6 ay bile olsa servise götürmezdim. Diğer firmaların kontrol için çağırması farklı bir konu ama bu durum biraz garip ve gereksiz "

 

Bu mesaj metnini ben yazarkan/yada yazdıktan sonra ilave etmişsiniz. Haliyle yanıtı da o şekilde vermişim size.

 

Dediğim gibi 6 ay 1 yıl göreceli bir durum. Kimine göre gerekli- kimine göre gereksiz. Ben kullanma kılavuzunda ki bilgileri paylaşıyorum sizinle. Uyup uymamak size kalmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Arkadaslar lutfen yanlis bilgilendirme yapmayin. 3. nesil Mazda 3 kullanim kilavuzundan kitabindan alinti:

Yine kilavuzda yeni Mazda 3 icin servis araliklari da 6 ay (veya 10 bin km) olarak belirtilmis.  
 
Bakim_2_zpsq18ujr3f.png

Eveeet. İlhan Bey demiş ya "daha çooook konuşuruz" diye. Haklı. :D

Sn. Canuk kitabın 6'ncı bölümünden alıntı yapmış. Ben de yaptım fotoğraflarla. Not: "Hangisi önce dolarsa" ifadesi hep geçerlidir - belirtmek isterim.

Kitapta;
6-4'te Avrupa demiş. Biz Avrupa ülkesiyiz. Yani öyle kabul ediliriz. 12 ay ya da 20.000 km.
6-7'de Avrupa Dışı Ülkeler İçin: İsrail demiş. 12 ay ya da 15.000 km.
6-9'da Avrupa Dışı Ülkeler İçin: Rusya, Belarus, Azerbaycan demiş.Yine 12 ay ya da 15.000 km.
6-12'de Avrupa Dışı Ülkeler İçin: İsrail, Rusya, Beyaz Rusya, Azerbaycan hariç demiş. 6 ay ya da 10.000 km.

1) Yani Mazda'nın bana verdiği kitapta, bir Avrupa ülkesi vatandaşı olarak 6 ayda ya da 10.000 km.'de servise gitmemi belirten bir ibare yok.
2) "İsrail, Rusya falan falan hariç" ifadesi Türkiye'yi işaret etmiyor.
3) Bilgi Kitapçığı'nın (Garanti & Servis) 16'ncı sayfasında ekteki paragrafı var. İyi okursak oradaki kasıt başka. Burada tartıştığımız illâ 6 ayda servise gelin ifadesi olmadığını düşünüyorum. "Yıllık kilometresi düşük bir aracın da her 6 ayda bir servise götürülmesi gereklidir." Bence üzerinde durulmaya bile gerek yok bu maddenin.

Eğer tüm bunlara rağmen Mazda Türkiye, "Hayıır canım. Geleceksiniz!" diyorsa bence kitaptaki yanlış anlaşılmayı kullanıyorlar. Şu vaziyete göre ben yılda bir veya 20bin'de bir gidersem, ve yeri-zamanı geldiğinde bu sebepten garanti dışı kaldığımı söylerlerse yanlış yapmış olurlar. Kaldı ki aracı aldığım yerde de kimse bana "6 ay zorunluluğu var ha, ona göre" demedi. Dese de dikkate almam, çünkü kitapta öyle yazmıyor - kusura bakmayın - kusura bakmasınlar. Dememeli zaten. Bu konu bu kadar önemliyse kağıt imzalatmalılar, ya da zahmete girmeyip kitapçığa açıkça yazmalılar.

Yanlış anlaşılmasın, burada 3-5 kuruş hesabı değil benimki. Avrupa için 12 ay ya da 20.000 kilometre yazması neyi ifade ediyor? Önce Mazda Servislerinin bana bunu açıklaması lazım...

 

servis-1.jpg

servis-2.jpg

servis-3.jpg

servis-4.jpg

servis-5.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

El kitabindaki Avrupa ibaresi Turkiye'yi de kapsiyorsa zaten tartisma bitmistir :) Ama yine de bir teyit etmekte fayda var....

Mesela 3-61 no'lu sayfada cekici bilgilerinden bahsederken baslikta Avrupa/Rusya/Turkiye/Israil/Guney Afrika ibaresi var. Avrupa Turkiye'yi kapsiyorsa ise neden boyle ayrima gerek gormusler? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

El kitabindaki Avrupa ibaresi Turkiye'yi de kapsiyorsa zaten tartisma bitmistir :) Ama yine de bir teyit etmekte fayda var....

Mesela 3-61 no'lu sayfada cekici bilgilerinden bahsederken baslikta Avrupa/Rusya/Turkiye/Israil/Guney Afrika ibaresi var. Avrupa Turkiye'yi kapsiyorsa ise neden boyle ayrima gerek gormusler? 

İşin belirsiz tarafı, Türkiye'nin %100 Avrupa içinde sayıldığından emin olamıyorum kitapta. Bu biraz benim var sayımım, ama her zaman Turkiye Avrupa kıtası olarak varsayılıyor. Her ne kadar Avrupa Birliği resmi üyesi olmasak da. Öte yandan enteresandır ki bahssettiğiniz yerde Turkiye'yi Asya'ya da sokmamış. Gerçekten ilginç. :)

bu nu mazda Türkiye ile görüşen oldu mu ?

Ben gecenin yarısı, yukarıdaki iletimi yazdıktan sonra kısa ama net bir mesaj gönderdim Mazda Türkiye'ye (kendi sitesinden). "Mesajınızın mutlaka ilgili bir kişi tarafından okunacağına ve (yanıta gerek bir durum varsa) size dönüleceğinden kuşkunuz olmasın!" gibi bir ifade çıktı sonraki sayfada. Şu dakika itibariyle bir yanıt yok. İstemediğim (?!) bir yanıt gelirse bu kez Japonya'ya yazarım, sıkıntı yok. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Devrim Babacan @Balkan

Devrim ben de senin gibi Mazda TR'ye yazip sormustum ancak yanit vermediler. Bunun uzerine merak ettim Mazda Avrupa merkezine yazdim. Yanit geldi ve maalesef Turkiye'nin Avrupa grubunda olmadigini soylediler. Yani 6 ay veya 10 bin km. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asagida bana gelen mesaji kopyaladim. Neden Turkiye boyle bir kategoride diye sordum yanit olarak. Bakalim cevap verecekler mi? :) 

 

From: Customer_Relations <Customer_Relations@mazdaeur.com>
Date: Fri, Oct 23, 2015 at 2:21 AM
Subject: AW: Question Re: Mazda 3 Scheduled Maintenance Intervals per Owner’s Manual
To: Ugur___

 

Dear Ugur,

Thank you for your email of 22nd October 2015.

Regarding your question, we have contacted our warranty department. Turkey is considered in Group 4:

Except Israel/Russia/Belarus/Azerbaijan/Kazakhstan, so for the Mazda3 the maintenance intervals stated in this group are valid.

We hope this information will be helpful to you.

With kind regards,

Mazda Motor Europe GmbH

Customer Assistance Center

_____________________________
Mazda Motor Europe GmbH

Hitdorfer Str. 73, 51371 Leverkusen

Phone: +49 2173 943 121   Fax: +49 2173 943 388
E-mail: 
Customer_Relations@mazdaeur.com   Web: www.mazda-stories.eu

 
 
Von: Ugur [mailto:     ] 

Gesendet: Donnerstag, 22. Oktober 2015 20:00
An: Customer_Relations
Betreff: Question Re: Mazda 3 Scheduled Maintenance Intervals per Owner´s Manual

Dear sir-madame,

I am writing to clarify a question regarding the maintenance intervals of Mazda 3. The scheduled maintenance intervals are described in Section 6 of the Mazda 3 Owner´s Manual. In this section, there are 4 geographic segments described as follows:

Group 1: Europe

Group 2: Israel

Group 3: Russia/Belarus/Azerbaijan/Kazakhstan

Group 4: Except Israel/Russia/Belarus/Azerbaijan/Kazakhstan

My question is; Is Turkey considered within Group 1 (Europe) above when determining maintenance schedule? Or  should it be considered in Group 4? Could you please clarify this as I couldn´t get a response from the local company here in Turkey, and its not clear which countries are covered by Europe region in the owner´s manual.

Thank you very much for your help, 

Kind regards,

Ugur

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde adam yerine koyup yazmamışlar bile, Beyaz Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan ekonomik olarak daha mı iyi ki bizden!!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
22 Ekim tarihinde hem Mazda Turkiye’ye hem de Mazda Avrupa’ya servis konusuyla ilgili mesaj atmistim. Mazda Avrupa ertesi gun yanit verdi (daha once yukarida kopyaladigim mesaj). 
 
Mazda Turkiye’nin cevabi da biraz gecikmeli olsa da geldi. Bu arada mesaji yazan kisinin Turkce’si iyi degil sanirim.  Asagidaki mesajda yazdiklari “Avrupa dışındaki ülkeler dışındadır ibaresi bana gore “Avrupa icindedir” anlamina gelir :) Ama sonrasinda 6 ay/10,000 km yazarak ile isi saglama almis :) 
 
From: Mazda İletişim Hattı <mazdacrm@mondial-assistance.com.tr>
Sent: November 9, 2015 3:42 AM
Subject: Mazda İletişim Hattı 44 44 693
 
Sayın Uğur,

Aşağıda göndermiş olduğunuz maile istinaden, ülkemiz, kullanım kitapçığındaki bakım aralıkları ile ilgili Avrupa dışındaki ülkeler dışındadır. Bakım aralıklarımız 6 ay / 10.000 km (hangisi önce dolarsa)'dir.

Bilgilerinize sunarız.

Ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Mazda İletişim Hattı
44 44 693
 

Merhaba. Mazda 3 servis bakim araligiyla ilgili bir sorum olacakti. Kullanim kilavuzunun 6. kisminda ulkelere gore servis araliklari belirtilmis. Ancak Turkiye Avrupa kismina mi yoksa Avrupa disi ulkeler kismina mi dahil tam anlasilmiyor. Bu konuyu netlestirmek icin yardimci olabilir misiniz? 
 
Tesekkurler 
 
Ugur
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'yi ortadoğu sınıfına soktukları için bu tür bir sınıflandırma var bence. Ve ortadoğudaki yakıt kalitesi de ortada, yol kalitesi ve trafik de ortada. 

E haliyle Avrupa'dan ayırıyorlar haklı olarak bakım konusunda. Ama niye grup 3'de değiliz de 4'deyiz ben de anlamadım. Opelde de durum aynen bu şekilde.

"Avrupa dışındaki ülkeler" dışında derken de, hem Avrupa hem de listede grup 3 olarak belirtilen ülkelerin dışındadır anlamında cevap verilmiş. Grup 4 dikkat ederseniz, Avrupa, İsrail, Rusya, Belarus, Azerbaycan, Kazakistan dışındaki ülkeler kategorisine dahiliz.

 

Group 1: Europe

Group 2: Israel

Group 3: Russia/Belarus/Azerbaijan/Kazakhstan

Group 4: Except Israel/Russia/Belarus/Azerbaijan/Kazakhstan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah, Japonya dolaylarından bir e-posta adresi ele geçirebilsem... Bence bu işten Japonya'nın falan haberi yok. :P

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

türkiyeyi 4.  grupa sokmalarının sebebi bence : yol, benzin, dere,tepe  kalitesin değil..   insan kalitesinden kaynaklanıyor.    cahil'iz. 

 

arkadaşlar şöyle bir ufkunuzu açıp düşünsenize ;

bir araba alırken en az 20 bin tl peşin vergi veriyoruz. 

 bir arabaya sadece sahip olduğumuz için , hiç binmesek bile yıllık en az 600 tl, veya binlerce tl vergi veriyoruz

arabaya bindiğiniz süredede km başına en az 15krş   yani 10.bin km de 1500 tl  vergi veriyoruz.  

o avrupa israil azerbaycan kazakistan ve rusyada durum böyle değil.

kendilerinden 10kat fazla masraf ederek bindiğiniz aracın,   sadece yağını 2 kat çabuk değiştirmek mi ağırınıza gidiyor.  yapmayın etmeyin. 

tüm dünya ile kıyaslandığında zaten kat ve kat kazıklanıyoruz. 200-300 liranın lafını yapmayın..  2 haftalık benzin verginiz o.  

ille de düzen e karşı çıkacaksanız, mazdayı deil devleti şikayet edin. ben bakımlarınızı yaptırırm. siz diğer masrafları dünya standartlarına çektirin. 

saygılar

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah, Japonya dolaylarından bir e-posta adresi ele geçirebilsem... Bence bu işten Japonya'nın falan haberi yok. :P

Yok yav. O kadar da degil :) Bu arada bence siz orada sikayet etmeyin. Burada bakim araligi 4 ay. 6 ay bile degil :) 

Canuck tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl yani? Siz şimdi Kanada'da 4 ayda bir mi götürüyorsunuz bakıma? Şaşırdım, ama eminim haklı gerekçeler vardır, iklim açısından falan. Ya da kişi başına düşen gelir ile sarf malzemelerin ve işçiliğin ücretleri falan ne bileyim ona göredir diye düşünüyorum. Hiç bir bilgim yok tabii öte yandan...

Sayın @zealot, yazdıklarınız doğru, katılmıyor değilim, fakat bizim mızlanmamız biraz belki, "diğer araçlar 20binde (ya da 1 senede) gidiyor, biz niye..." şeklindeki düşünceden ileri geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

November 11, 2015 at 3:44:58 PM, Devrim Babacan :

Nasıl yani? Siz şimdi Kanada'da 4 ayda bir mi götürüyorsunuz bakıma? Şaşırdım, ama eminim haklı gerekçeler vardır, iklim açısından falan. Ya da kişi başına düşen gelir ile sarf malzemelerin ve işçiliğin ücretleri falan ne bileyim ona göredir diye düşünüyorum. Hiç bir bilgim yok tabii öte yandan...

 
Evet maalesef 4 ay. Kanada’da olmanin faturasi. Ornek vermek gerekirse, Mazda ABD’de satilan araclar icin 3 farkli servis takvimi vermis:
 
Esnek (flexible) bakim araligi: 12 ay / 16 bin km
Sabit (fixed) bakim araligi: 6 ay / 12 bin km
Cok asiri zorlu surus kosullari icin (severe driving conditions) bakim araligi: 4 ay / 8 bin km
 
Ote yandan, Kanada’nin tamami icin kafadan tek bir bakim araligi vermis Mazda. O da 4 ay / 8 bin km. Yani ABD’de ki ucuncu kategorinin aynisi. Halbuki benim bulundugum yerin iklim ve yol kosullari ABD’deki pek cok sehirden daha yumusak. Soyle soyleyebilirim, Istanbul’a buradan daha fazla kar yagiyor :) Son 3 senedir sadece 2 gun kar yagisi gordum. 
 
Isin daha komigi bulundugum yer ABD sinirina sadece 50 km.  Yani Meksika’da ayni uretim hattindan cikan arac Kanada’da satilinca servis suresi 4 ay. Ayni arac 50 km guneyde satilinca servis suresi 6 ay (veya hatta 12 ay). Kanada’da kis mevsiminin ve yollarin cok zor oldugu yerler var gercekten. Ama yuzolcumu olarak dunyanin en buyuk 2. ulkesinin tamamini ayni kategoriye sokmak bence adil degil.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım valla, üzüldüm. Böyle zorlatmalar üzücü ve mantık dışı. Öte yandan özellikle siz "sadece 2 gün kar yağışı gördüm" deyince, aklıma "Kanada'da yaşayan Türk'ün Günlüğü" hikayesi geldi. Yıllardır döner durur internette. Kanada'yı komple karla kaplı bir yer olarak canlandırmıştık çok uzun zaman. :)

Bu arada, Mazda Türkiye'den bana gelen basma kalıp cevap. :\ Türkiye'nin neden Avrupa dışı sayıldığını sordum üzerinde durarak. Bakalım cevap gelecek mi...

Alıntı

Sayın Devrim Babacan,

Bakım aralıklarımız 6 ay / 10.000 km dir. Kitapçıkta Avrupa dışındaki ülkeler kısmını kontrol edebilirsiniz.
Bilgilerinize sunarız.

Ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,

Mazda İletişim Hattı
44 44 693

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

10000 km' den daha düşük km' de 6 ay dolduğu için bakım yaptıran var mı acaba? Varsa neler değişti? Ne kadara değişti ? Bu bilgileri paylaşan olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...