Jump to content

Mazda 323 Motor Yağ Kapağından Üfleme

teccol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

işin tuhaf tarafı araç yağda eksiltmiyor , egzost sisteminden kaynaklanabilirmi acaba diye düşünüyorum,çünkü sanki son susturucun dolmuş demişti egzostçu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün şaşmaz oto sanayisine gittim,son susturucum ömrünü bitirmiş,ustamızla beraber krom kaplamalı bir son susturucu beğendik ve birlikte taktık,sonuç mükemmel,araçta farkedilir bir rahatlama oldu,o bogazını sıkıyormuşcasına gidişinden eser kalmadı ,daha sonrada motora yag koyduğumuz kapagı açtık ve egzost üflemesi kesilmiş,hafiften hava üflüyor ama belli belirsiz,o da normalmiş zaten... herkese selamlar kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

:)

Motor istemiyor oluşu çok sevindirici.

Şazmaz kelimesi geçince mesajın içerisinde, doğduğum şehir geldi aklıma. Özlemişim Ankara'yı.

Benim de egzost kaçağı var. Araç rölentide çalışırken egzostu kapatınca hava kaçağının sesini duyabiliyorum. Buradaki bir ustaya gösterdim. Susturucuların olduğu kısmın komple değişmesi gerektiğini söyledi. Fiyat 150 tl:;(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün şaşmaz oto sanayisine gittim,son susturucum ömrünü bitirmiş,ustamızla beraber krom kaplamalı bir son susturucu beğendik ve birlikte taktık,sonuç mükemmel,araçta farkedilir bir rahatlama oldu,o bogazını sıkıyormuşcasına gidişinden eser kalmadı ,daha sonrada motora yag koyduğumuz kapagı açtık ve egzost üflemesi kesilmiş,hafiften hava üflüyor ama belli belirsiz,o da normalmiş zaten... herkese selamlar kolay gelsin..

yalnız ilk mesajda çekiş süper derken sonraki mesajında boğazı sıkıyormuşçasına gidişten eser kalmadı demişsin.

o zaman kötü olan çekiş sana iyi geliyormuş :D

hayırlı olsun bu arada,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Benim Lantistede 7 senedir var bu.Sadece kışın ilk çalışmada yoğun beyaz duman atıyor.20 sn gibi bir zamanda kesiyor.Birdahada duman atmıyor.Hatta gün içerisinde birdaha hiç duman atmıyor. Duman beyaz ama ustalar yağ yakıyor dediler.Yağımda zaten eksiliyor epeyce.Ayrıca hararet hiç yükselmedi bugüne kadar ve performans sıkıntısı yok.Suyumda eksilmiyor , şimdi bu ilk dumanın sebebi tam olarak ne olaki :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız yağ yaksaydı mavi duman atardı, sizin kış aylarında gördüğünüz yoğunlaşmış buhar olabilir, yağ yakan araba gaza yüklenildiği anda masmavi duman atar, aracınızın bir kaç noktadan yağ kaçırma ihtimali var, sübap kapak contası, krank keçesi, distribütör orini v.s. iyice aracı lifte kaldırıp bakınız kaçak olup olmadığına, üfleme mevzusuna gelince , halk arasında üfleme denilen mevzunun zaten olması gerek yani motorda oluşan basınçtır bu, hatta mazdalarda bu basıncı emen bir ekipman vardır, hava filtresine bağlı , ama üflemeyle baraber duman varsa veya üfleme fazlaysa , malesef segmanlar aşınmış demektir vede basıncı kaçırdığını gösterir, zaten aşınmış segman yağ yakmaya sebebiyet verir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız yağ yaksaydı mavi duman atardı, sizin kış aylarında gördüğünüz yoğunlaşmış buhar olabilir, yağ yakan araba gaza yüklenildiği anda masmavi duman atar, aracınızın bir kaç noktadan yağ kaçırma ihtimali var, sübap kapak contası, krank keçesi, distribütör orini v.s. iyice aracı lifte kaldırıp bakınız kaçak olup olmadığına, üfleme mevzusuna gelince , halk arasında üfleme denilen mevzunun zaten olması gerek yani motorda oluşan basınçtır bu, hatta mazdalarda bu basıncı emen bir ekipman vardır, hava filtresine bağlı , ama üflemeyle baraber duman varsa veya üfleme fazlaysa , malesef segmanlar aşınmış demektir vede basıncı kaçırdığını gösterir, zaten aşınmış segman yağ yakmaya sebebiyet verir.

Evet ufak tefek kaçakaları mevcut fakat sanayiye girince nasıl çıkarım bilmediğimden özellikle işlem yaptırmıyorum , bi tek distürübütördeki kaçağı kestirdim.Bilirsiniz usta ne derse ona inanıyoruz , o yüzden başka bi yerini açtırıpta boş yere sağlam olan motoru elletmek istemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böle uzakten diyebileceğim bunlardı, mazdadan anlayan bir usta bulduysan göster, onun dışında kimseye kurcalattırma aracını, kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

selam arkadaşlar aracım 99 model 1.5 122 binde ve motor yağı düzenli olarak değişti fakat geçenlerde bi kaç tartışma sonucunda motor çalışırken bende farkettim ki motordan yağ kapağını açınca üfleme var bu sorun mu teşkil ediyor üstten eksantirikli motorlarda üfleme olur diye duydum geçenlerde  sahibinden.com ilanda aracına 150000 km civarında ve motorda en ufak üfleme yok diye yazmış kafama takıldı  :ohmy: ayrıca lifter sesi var motorda tek sorun bu yapılacak bir olay felan varmıdır motor çekişi olsun yakıt olsun su eksiltme felan hiç bir problemle karşılarmadım çok şükür... ama kafama takıldı bilgisi olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn Burhan üfleme olmayan pistonlu motormu olur, sırf bu basıncı ve üflemeyi emmek için üst kapakla hava filtresine bağlantı bile vardır, arıza olduğunu kastettikleri üfleme çok fazladır ve bu tip üfleme pistonlardaki segmanların aşınmasından dolayı basınç kaçırmasından oluşur, sizin aracınızda oluşan normal motor çalışırken oluşan basınç ve buhardır, demem oki normal motorun çalışırken basınç oluşturmasını bahsi geçen üflemeyle karıştırmayınız, kim diyosa benim arabamın yağ kapagını açtığımda hiç bir hava çıkışı olmuyor, malesef yalan sölüyor, illa kafanıza takıldıysa bütün pitonların ölçümünü yaptırın emin olun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...