Jump to content

2010 Mazda3'e Turbo Takılabilir mi ?

hakanbirol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Hayırlı olsun. En kısa zamanda görmek nasip olur inşallah :)

daha farlar takılacak,tampon vs vs valvebody takılacak akabinde ya edirne ya da kocaeli ye  rodaj için sabit hızda az boostla yolculuk yapılacak akabinde bağlantılar kontrol ve ince ayarlarlar yapılacak vs vs ama iyi çufluyordu namussuz :D :D :D

video var ama eklemeye üşeniyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

hatta binip turlamam lazım :D:2funny:

şöförlükteki tek tecrübesi at arabası kullanmak olanlara araç teslim etmiyoz birader :D :D :D

var daha işi acele etmeyin, video var ama plaka falan göründüğü için pekte koymak istemiyorum üşenmek bahanesine sığınaraktan kaytarıyorum :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Bülent abi, denek senin guzu mu?

denek demeyelimde, gönüllü olsun adı :D :D

2 gündür geziyorum rodaj için daha tam bitmedi ama şu haliyle bile gayet iyi gaza sadece parmak ucuyla dokunuyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin guzu çook gelişecek bir trendin öncüsü olacak desene. Eğer bir süre sorun olmadığını görsünler seyret sen talep patlamasını. :D

Kadirle ortak olup turbomu stoklasak ne! :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

denek demeyelimde, gönüllü olsun adı :D :D

2 gündür geziyorum rodaj için daha tam bitmedi ama şu haliyle bile gayet iyi gaza sadece parmak ucuyla dokunuyorum :D

Neden gençlere yardımcı olmuyorsun Bülent abi :D Videonun kıyısından köşesinden birşeyler ekle de izleyelim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Neden gençlere yardımcı olmuyorsun Bülent abi :D Videonun kıyısından köşesinden birşeyler ekle de izleyelim :D

yok arkadaş ben bu işe başlarken ağzı olan konuştu, dolayısıyla görmeselerde olur diyorum :D :D

daha ince ayarları falan var tamamlanmamış haliyle göstermenin bi mantıgı yok zaten ;)

ama kaputu açınca sizinkilerden bir farkı yok görünüşte blowoff hariç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok arkadaş ben bu işe başlarken ağzı olan konuştu, dolayısıyla görmeselerde olur diyorum :D :D

daha ince ayarları falan var tamamlanmamış haliyle göstermenin bi mantıgı yok zaten ;)

ama kaputu açınca sizinkilerden bir farkı yok görünüşte blowoff hariç

Benim ağzım varda ben şahsen konuşmadım abi :D Hatta hatırlamıyorum ama destek bile olmuşumdur karanti :D :D

toplam kaç bg oldu abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent abi, hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz, iyi günlerde kullanırsın.

Benim de niyetim var ama Hakan abi bu işi ticarete dönüştürmeyeceğini söylemişti.

Benim asıl sormak istediklerim senin izlenimlerin. Müsait olunca cevaplarsan sevinirim. Hatta müsait olduğun bir zaman ziyaret etmek isterim.

0-100 ölçme şansınız oldu mu?

HP'de nasıl bir değişim oldu?

Yakıt tüketimi nasıl etkilendi?

Yaklaşık bir maliyet verebilir misin? (Hanım okuyabilir bu cevabı özelden atabilirsin :D)

Uygulanması ne kadar sürdü?

Hakan abi ikna edilebilir mi?

Açıkcası Hakan abi'nin bu işin sorumluluğunu almaktan çekindiğini düşünüyorum. Yani bir şekilde bu işi ticari bir sıfatla yapmaya başlarsa, alakalı alakasız her arızada herkes ona gelecektir, bu da gerçekten düşünülmesi gereken bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Bülent abi, hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz, iyi günlerde kullanırsın.

Benim de niyetim var ama Hakan abi bu işi ticarete dönüştürmeyeceğini söylemişti.

Benim asıl sormak istediklerim senin izlenimlerin. Müsait olunca cevaplarsan sevinirim. Hatta müsait olduğun bir zaman ziyaret etmek isterim.

0-100 ölçme şansınız oldu mu?

HP'de nasıl bir değişim oldu?

Yakıt tüketimi nasıl etkilendi?

Yaklaşık bir maliyet verebilir misin? (Hanım okuyabilir bu cevabı özelden atabilirsin :D)

Uygulanması ne kadar sürdü?

Hakan abi ikna edilebilir mi?

Açıkcası Hakan abi'nin bu işin sorumluluğunu almaktan çekindiğini düşünüyorum. Yani bir şekilde bu işi ticari bir sıfatla yapmaya başlarsa, alakalı alakasız her arızada herkes ona gelecektir, bu da gerçekten düşünülmesi gereken bir durum.

herzaman beklerim

sırasıyla cevaplar :)))

daha tam bitip ince ayarı yapılmadığından 0-100 ölçmedik kaldıki şanzımanda kuvvetlendiriliyor normal otomatik şanzıman kaldırmaz bu gücü hele 0-100 olayını

2-180 civarı hp  240 civarı tork bekliyoruz

3-2 gündür kullanıyorum şu an için çok yakıyor görünmekte lakin herşey bitince normal halinden az bile yakabilir(insan gibi kullanımda) :D

4- maaliyet şu aşamada veremem zira benim kaprislerim gereği çok farklı masraflar çıkarttım :D

5-ilk araç oldugundan 1 ay kadar kaldı bundan sonrakiler sanırım daha rahat halledilir

6-Hakan abi bu işi sadece hatır için yaptı ama ciddi ciddi niyetliysen yardımcı olur zira ne o ne de ben güzin abla olmak istemiyoruz daha  doğrusu benim yüzümden gerekli gereksiz bi ton adamı musallat etmek istemiyorum Hakan Abiye,ama dediğim gibi iş hele tam anlamıyla bitsin birçok şeyi paylaşırız sizinle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bir ekleme daha yapayım ,

olayı sadece turbo, manifold,ekzoz vs olarak görmeyin yan ürün ve yan masraflarıda göze alın

mesela düzde olsa otomatikte olsa kuvvetlenmesi gereken bir şanzıman mevcut(düz viteste özel baskı balata otomatikte valvebody gerek) gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herzaman beklerim

sırasıyla cevaplar :)))

daha tam bitip ince ayarı yapılmadığından 0-100 ölçmedik kaldıki şanzımanda kuvvetlendiriliyor normal otomatik şanzıman kaldırmaz bu gücü hele 0-100 olayını

2-180 civarı hp  240 civarı tork bekliyoruz

3-2 gündür kullanıyorum şu an için çok yakıyor görünmekte lakin herşey bitince normal halinden az bile yakabilir(insan gibi kullanımda) :D

4- maaliyet şu aşamada veremem zira benim kaprislerim gereği çok farklı masraflar çıkarttım :D

5-ilk araç oldugundan 1 ay kadar kaldı bundan sonrakiler sanırım daha rahat halledilir

6-Hakan abi bu işi sadece hatır için yaptı ama ciddi ciddi niyetliysen yardımcı olur zira ne o ne de ben güzin abla olmak istemiyoruz daha  doğrusu benim yüzümden gerekli gereksiz bi ton adamı musallat etmek istemiyorum Hakan Abiye,ama dediğim gibi iş hele tam anlamıyla bitsin birçok şeyi paylaşırız sizinle

Bülent Abi,

Cevapların için teşekkürler. Kısmetse, gerçekten ziyaret etmek isterim. Tabi önce ince ayarlarınızı bitirmenizi bekleyeceğim. Tekrar tekrar rahatsız etmek istemem.

Ben de cevaplarını değerlendireyim :)

1-) 0 - 100 ölçümüne gerek kalmamış. 2. sorunun cevabı fikir veriyor ama yine de merak etmiyor değilim. Beraber ölçelim :)

2-) Harika değerler

3-) Açıkcası genellikle insan gibi, zaman zaman ....... gibi  kullanmayı planlıyorum. Konunun bir bölümünde %20'lik su püskürtme gibi birşeyler okuduğumu hatırlıyorum. Hakan abi bunun %20 tasarruf sağladığını yazmıştı sanıyorum. Tabi toplamda bir tasarruf beklemiyorum ama en azından aynı seviyede kalması iyi olur.

4-) Senin kaprislerine güvenim sonsuz. Hepsine katılıyorum :)

5-) İkinci aracın ne kadar süreceğini görmek için gönüllü olabilirim :)

6-) Benim için en önemli soru bu idi.  Ben Hakan Abi'nin bu işi ücret karşılığı  profesyonel bir şekilde her isteyene yapıp yapmayacağını merak ediyorum. Görüldüğü üzere müthiş bir birikimi ve becerisi var. Asıl işini bilmiyorum ama bunu kendisine fazladan gelir sağlayacak şekilde kullanabileceğini umuyorum. Öte yandan benim böyle bir birikimim olsaydı, bir sürü abuk subuk adamla uğraşmak istemezdim (mesleğim gereği uğraştığım için söylüyorum).

Senin verdiğin cevap tam ise ikisinin ortası. Ne evet, ne hayır. Elbette Hakan abi, başına lüzumsuz iş almak istemeyecektir, ne kadar gelir getirirse getirsin. Ama yardım amacıyla elini taşın altına koyarsa, ben de elbette  hakettiğinin kat kat fazlasını ödemeye razıyım. Tek sorun, kısmet olur da işlem biterse, ileride meydana gelebilecek arızalarda Hakan Abi'yi rahatsız etmek istememem, ama ortada kalmak da istememem. Sonuçta kendisini tanımadığım için herhangi bir samimiyetim de yok, nazım da geçmez. Bu sebeple bu işe girmek için detaylı ve etraflıca düşünmek gerekir.

Benim Guzu ilk aracım. İçine ilk ben bindim, ilk ben kullandım. Seviyorum keratayı, büyük konuşmayayım ama benim de onun da ömrü yettikçe kullanmayı istiyorum. Satmak gibi bir niyetim hiç yok. 4 yıldır her bindiğimde ne iyi yapmışım da almışım diyorum. Bu yüzden daha iyi hale getirmek için elimden geleni yapmak isterim.

Bülent abi,

Ben bu konuda ciddiyim, ama senin düşüncelerini ve daha ziyade hissettiklerini çok merak ediyorum. Dediğim gibi, kısmetse yakın zamanda ziyaret etmek isterim. KM ile cep numaranı gönderirsen en kısa zamanda  sen müsaitken geleyim.  Ardından Hakan Abi ile tanışıp konuşmak, onun fikrini almak isterim. Sonrasında maliyet ve süre hesabı yapar, ona göre hareket ederiz.

Süre özellikle önemli, zira hanım işe gidip gelecek guzuyla bir süre. 1 ay kalacaksa, ona geçici bir araç ayarlamam gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

6 ay olmuş :D Bülent ve Hakan abi ( alfabetik sıra ile :P ) ellerinize sağlık, araç ne durumda askere gitmeden son halini merak ediyorum, aklımda kalır yoksa :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...