Jump to content

Mazda 3 AT Şanzıman Yağ Değişimi (AT)

twistr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ayrıca castrolun dexron 2 yağının diğer ismi multivehic yani bu M/V anlamına geliyor sanırım bu açıklamalara göre.

Alakası bile yok Gürhan, dexron 2 ile M-V in hiç alakası yok. Oradaki "V" bildiğimiz harf olarak "ve" değil; roma rakamı ile 5 dir. Yani okunuşu atf m5 dir anlayacağın. ayrıca dediğim gibi dexron 2 nere, atf m5 nere...Yağların özelliklerine bakarsanız bunu çok net görebiliyorsunuz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bugün kitapciga baktim benim kitapcikta direksiyon hidroliginin karsisinda atf mlll ,atf m-v yada eşdeğer dexron 2 diyor ama sanziman yagi karsisinda sadece atf m-v diyor ATf m- v dexron 2 ye gore daha ince, sentetik ve dayanakli bir yagmis simdi benim araba araç sogukken isinana kadar geçişleri biraz hissettiriyor isininca hic bir sorun yok ben bunu dexron 2 nin kalinligina bagliyorum isininca daha inceliyor ve sorun kalkiyor gibi geliyor bana o yüzden yagi tamamen degistireyim diyorum ama nasil 2 defa tapadan değişim yapilsa yetermi acaba...bu arada antalya servisi aradim bugün hangi yagi kullaniyorsunuz diye oda castrolun başka bir yagini dedi lt si 21 tl dedi ve Yuh dedim artik ... Bu kadar bilinçsiz yağ degisimlerine mazda otomatik sanziman arizasi yok denecek kadar az helal olsun mazdaya iyi sanziman yapmis..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alakası bile yok Gürhan, dexron 2 ile M-V in hiç alakası yok. Oradaki "V" bildiğimiz harf olarak "ve" değil; roma rakamı ile 5 dir. Yani okunuşu atf m5 dir anlayacağın. ayrıca dediğim gibi dexron 2 nere, atf m5 nere...Yağların özelliklerine bakarsanız bunu çok net görebiliyorsunuz zaten.

Anladım, o halda yağ değişimi yapacak arkadaşların kullanım kitapçığın bakmadan veya kaputtaki, yağ çizelgesine bakamadan yağ değişmemesi gerekir.

Abi bugün kitapciga baktim benim kitapcikta direksiyon hidroliginin karsisinda atf mlll ,atf m-v yada eşdeğer dexron 2 diyor ama sanziman yagi karsisinda sadece atf m-v diyor ATf m- v dexron 2 ye gore daha ince, sentetik ve dayanakli bir yagmis simdi benim araba araç sogukken isinana kadar geçişleri biraz hissettiriyor isininca hic bir sorun yok ben bunu dexron 2 nin kalinligina bagliyorum isininca daha inceliyor ve sorun kalkiyor gibi geliyor bana o yüzden yagi tamamen degistireyim diyorum ama nasil 2 defa tapadan değişim yapilsa yetermi acaba...bu arada antalya servisi aradim bugün hangi yagi kullaniyorsunuz diye oda castrolun başka bir yagini dedi lt si 21 tl dedi ve Yuh dedim artik ... Bu kadar bilinçsiz yağ degisimlerine mazda otomatik sanziman arizasi yok denecek kadar az helal olsun mazdaya iyi sanziman yapmis..

Benim arabamın bakımını antalya Mepaz da yaptık, sanırım onlar DEX 2 kullanıyorlar, benim arabada o yağı kullanıyordu, onu bıraktık, demekki o yağı sölemişler size.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dex 2 demedi özellikle benim araca dex 2 konuldu diye oda adini simdi hatirlamiyorum ama biz castrol ...... Yagini kullanıyoruz dedi ....zaten castrol dex 2 bin 21 TL olması zor ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda, Dexelia motor yağlarını ve şanzıman yağlarını Total'e ürettiriyor. Geçen hafta Total'in Ceo'su da Rusya'da geçirdiği uçak kazasında öldü, hem orjinal yağları kullanalım hem de bu acılı günlerinde Total'e destek olalım.  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar servisle tekrar görüştüm ve yagi değiştirmeyi kabul ettiler orijinal yagini sipariş verdiklerini hafta sonu ugramami söylediler yaptiklari hatanin farkina vardilar... Umarim bir sorun cikmadan hallolur..durumu bildiririm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dikkat edilecek husus şuki , iki kez 3,5ltr, 3,5 ltr olmak üzere iki sefer yağı değişmeleri gerekir, sadece bir kez değişirlerse, yarı yarıya farklı yağ kullanılmış olur.

Sonuçta sadece bir defada 3,5 litre değiştirlebiliyor, makina olmayınca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ÖZELLİKLE SORDUM HEPSİNİ DEĞİŞTİREBİLECEKMİSİNİZ DİYE EVET DEĞİŞTİRECEĞİZ DEDİ BAKALIM NASIL BİR İŞLEM UYGULANACAK CUMARTESİ GÜNÜ GÖTÜRECEĞİM ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ÖZELLİKLE SORDUM HEPSİNİ DEĞİŞTİREBİLECEKMİSİNİZ DİYE EVET DEĞİŞTİRECEĞİZ DEDİ BAKALIM NASIL BİR İŞLEM UYGULANACAK CUMARTESİ GÜNÜ GÖTÜRECEĞİM ....

Aracın başında durmanı ve gözlemlemeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sabah servise gittim.ve gelen yagin yanlis olduğunu gördük dexelia ama yeni mazda ya uyumlu olani gelmiş İzmir de bulamadik yagi ve tekrar fabrikadan istenecekmis . dedim benim yol masrafim ne olacak 120 km uzaktan geliyorum dediler karsilayalim birde direksiyon ve vites top uzunsa hafifden deforme vardi dediler iyi niyet garentisine sokmaya calisalim onay gelirse onlarida değiştirelim.bakalim pazartesi tekrar gorusecegiz ..ama suna dikkat edelim orijinal sanziman yagini kullanan servis yok gibi bisey yanimda 3 tane servis aradi hepsi başka yağ kullanıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sabah servise gittim.ve gelen yagin yanlis olduğunu gördük dexelia ama yeni mazda ya uyumlu olani gelmiş İzmir de bulamadik yagi ve tekrar fabrikadan istenecekmis . dedim benim yol masrafim ne olacak 120 km uzaktan geliyorum dediler karsilayalim birde direksiyon ve vites top uzunsa hafifden deforme vardi dediler iyi niyet garentisine sokmaya calisalim onay gelirse onlarida değiştirelim.bakalim pazartesi tekrar gorusecegiz ..ama suna dikkat edelim orijinal sanziman yagini kullanan servis yok gibi bisey yanimda 3 tane servis aradi hepsi başka yağ kullanıyor..

Muğla Gören, Mazdanın tavsiye ettiği Dexelia ATF M-V i kullanıyor diye daha önce söylemiştim sana. Hatta şuan bende yedek 1 lt hiç açılmamış Dexelia ATF M-V var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yağda ne bulunmaz bir yağ oldu, yokmu bu yağın bayisi mayisi, kendin al götür servise, versinler sana parasını ,olsun bitisn, memlekette yağ kıtlığımı var anlamadım gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Evet arkadaşlar sonunda yağ geldi ve değiştirdik 4 lt yağ degisebildi 3 lt de yanima aldim 200-300 km sonra bir bir daha değişim yapacagim ..bu arada artik İzmir yeni otomativde sayemde bundan sonra orjina sanzimanl yaği bulunacak 300 lt. Depolarina indi ve lt si 22 TL ihtiyacı olan temin edebilir . her şerde bir hayir var derler ya benim direksiyon simidi ve vites topuzu biraz deforme gibiydi onlarida iyi niyet garantisi diye biseyle degisim yaptilar on numara oldu ..bu kadar gel git yaptik boşuna, su silcekler ve polen filtresini de degistirirsiniz artik dedim hic iki bir etmediler sagolsunlar...gerçi ilk yag degisiminde fazla para almislar ama neyse telafi ettiler artik ..bu arada tarik beye teşekkürler çok ilgilendi gidecek olanlara tarik beyle gorusmeleri ni tavsiye ederim..bu arada forumdaki arkadaşlar sikinti yasanan servislere gittiğinde arkadasim bu serviste şöyle bir sikinti yasamis gibi söylenirse servisler mazdacilarin birbirinden haberleri olduğunu düşünerek daha dikkatli olur kanaatindeyim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar sonunda yağ geldi ve değiştirdik 4 lt yağ degisebildi 3 lt de yanima aldim 200-300 km sonra bir bir daha değişim yapacagim ..bu arada artik İzmir yeni otomativde sayemde bundan sonra orjina sanzimanl yaği bulunacak 300 lt. Depolarina indi ve lt si 22 TL ihtiyacı olan temin edebilir . her şerde bir hayir var derler ya benim direksiyon simidi ve vites topuzu biraz deforme gibiydi onlarida iyi niyet garantisi diye biseyle degisim yaptilar on numara oldu ..bu kadar gel git yaptik boşuna, su silcekler ve polen filtresini de degistirirsiniz artik dedim hic iki bir etmediler sagolsunlar...gerçi ilk yag degisiminde fazla para almislar ama neyse telafi ettiler artik ..bu arada tarik beye teşekkürler çok ilgilendi gidecek olanlara tarik beyle gorusmeleri ni tavsiye ederim..bu arada forumdaki arkadaşlar sikinti yasanan servislere gittiğinde arkadasim bu serviste şöyle bir sikinti yasamis gibi söylenirse servisler mazdacilarin birbirinden haberleri olduğunu düşünerek daha dikkatli olur kanaatindeyim..

Hayırlı uğurlu olsun...Allah ağız tadı ile binmek nasip etsin. Ancak ATF M_V'nin litresinin 22 TL olması mümkün değil , bir yanlışlık olmalı. O yağın litresi 45 TL hadi kampanya dönemi %30 indirim yapsalar 30 TL olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben 22 tlden 3 lt re daha yanıma aldım..kutunun üzerinde mazda dexelia m-v yazıyor yani orjinal fiyat konusunda karışıklık olabilir ama servis 300 lt  getirtti..hatta bu fiyat kampanyadan mı böyle dedim hayır normal fiyatı dediler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...