Jump to content

karbüratör'ün temizlenmesi yakıt tasarrufu sağlarmı..

mecazim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

MErhaba,,

Bende 91 model 323 sedan 1.6 glx var..lpg'li.son ölçmeme göre lpg'de kilometrede 25 kuruş yakıyor..öncelikle bu normal mi ?..Diğer bir konu ,, aracım çok nadir olmakla birlkt ehem gazda hemde benzindeyken stop ediyor..Son olarak sibopları sıfırladım..tamircim karbüratörü temizletmekte fayda var dedi...Karbüratörün temizlenmesinde dikkat etmem gereken nedenler yada karbüratörcüyü uyarmam gereken konular var mı:?..KArbüratörün temiizlenecek olması ,yakıt tüketiminde tasarruf sağlarmı.Ve bu tasarrufu sağlarken performansta azalma olurmu..

Şİmdiden teşekkürler.Bu arada motor konusunda sıfır bilgim olduğunu sanırım sizlerde anlamışsınızdır... 

not: göztepe sanayide tanıdığı tavsiye edebileceği bir karbüratörcü olan varsa,,belirtliirse sevinirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 kuruş bence biraz fazla 20 kuruşu geçmemesi gerekiyor. karbrüratör temizliği elbetteki önemli sonuçta aracınız 91 model yıllar içerisinde karbüratörde biriken pislik ve kurumlar yakıtın motora doğru bir şekilde iletilmesine engel olur dolayısıyla normale göre daha çok gaza basarak gitmeniz gerekir ve bununla beraber yakıtınızda doğru orantılı olarak artar. ancak yakıtınızın normale göre fazla olmasının doğrudan bununla alakasıda olmayabilir bunun için birçok etken var mesela baskı balatalarınız, avans ayarı ateşleme sisteminiz, hava filitresi vs vs

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu aracı 4 ay önce aldım.Ve yavaş yavaş hem aracı tanımak hemde daha sağlıklı kullanmak için biryerlerini yaptırmak istiyorum...Ancak bu durumda benim gibi motordan anlamayan bir sürücü her çıtta tamirciye gitmesinin olası olduğunu kabul edrek öncelikle bilgi sahibi olmak istiyorum..

Bugün ekadar aracın hem motor yağını hemde şanzıman yağını yeniledim.yağ ve hava filtrelerini değiştirdim.frenleri kontrolden geçirdim,,sibopları sıfırladım,,ga zayarlarını yaptım..Ancak tüm bu işlemlerden sonra araç yağ yakmaya başladı özellikle sabah ilk çalıştırdığım zaman ve motorun zorlandığı yerlerde mavi duman atıyor..Eski model sonuçta ama bunlar insanın canını sıkıyor..segman attırmam gerektiğini söylediler..vakit ve nakit olunca yaptırım tabi..Ama öncelikle bu karbüratör temizliği konusunu halledip ,,, tüketimi düşürürmü onu görmek istiyorum..

cevap verdiğin için teşekkürler bu arada dostum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Segman zamanı gelmiş motor fazla yakıt tüketir. fazla yakıt tüketiminin birçok nedeni olabilir, yukarıda zaten belirtilmiş. forum içerisinde birkaç yerde bahsediliyor. gözatmanızı tevsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...