Jump to content

Motor Kulakçığı (Ya da Bu Ne İşe Yarar?)

CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi o zaman ya ankara mazda servisi takım olarak söledi bana (3 tane var diye biliyorum bizde) ya da bizim arabalar üretilmiyo diye biraz tuzlu veriyolar :)

benim ki de kendi artisliiğimden patladı zaten,düğünden gelirken eski kasa leon,megane 2 ve poloyla kapıştım.mazdanın merm gibi olduğunu anladılar ama bizim kulakçık vites aralarında sert geçişler olduğundan dolayı patladı herale  :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

..

Sabah araç soğukken D ye aldığım zaman oluşan ses halâ duruyor ama en azından onu ararken başka bir problemi gidermiş olduk :)

o da güzel  :)

bu arada off-topic olacak ama 2-3 gündür şirketin kiralık scoda fabia dizel ini kullanıyorum..

araba dandik ötesi ama gaza basınca öyle bir fırlıyor ki şaştım kaldım..ondan inip bizim mazda3e binince şok geçirdim inip arabayı itesim geldi yürüsün diye o derece..

böyle bir hissiyatı bizim guzularda anca 2.0 motorda yaşanır heralde..onun dışında kulakçık ta taksak elmacık kemiğide taksak işe yaramaz gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fabia dizel?ilginç yolda çok kapıştım ama hiç fabia denk gelmedi öle dişli.demekki oturaklı insanlar kullanıyo daha çok :)

okulda bahar şenlikleri sırasında yaklaşık olarak 3 km kullanma fırsatım oldu gerçekten tdi çok farkettiriyor özellikle 1500 devirden sonra araba arkadan darbe almış gibi ivleniyordu

bundan sonra alacağım araba mutlaka turbolu olacak :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
Guest mechanicker

mazdalarda motor kulakçığı yani motor kulağı motorun çalışma ve hareket anında titreşiminin en aza indirilmesi için bir parça.eski mazda modellerinden bu parça aslında sadece motoru şasiye tutturmak için kullanılırdı.fakat biraz geliştirilerek hem motoru tutturmaya yarayan hemde titreşimini aza indirgeyen bir parça haline getirildi.mazda6 ların zayıf olduğu bir noktada bu parçadır.2004-2005 bir6da  bu parçanın deforme olduğunu görebilir.o yüzden 6 kullanıcıları dikkat.parçanın deforme olması sonucu düzensiz devirle çalışan motor,sarsıntı ve kulaşçığın kopması kötü sonuçlar doğurabilir.bu parçanını zarar görmesi için motora destekli bir darbede yetebilir.önden vurmalarda,motora alttan gelen derbelerde vsvs...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

ben ne yapabilirim ki :) bilinç altımda öyle kalmış ne olur yani moderatör desem moderatörlüğü beğenmiyormusunuz onlarda insan onlarda ekmek parası için çalışıyorlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Umarım mevcut konuyu tekrar açmamışımdır. Öyle bir durum söz konusu ise kusura bakmayın.

Yoğun bir titreme ve aşırı boğuk bir motor sesi şikayeti ile servise gittim, sağ motor kulağının patladığını tespit ettiler. Ankara Şaşmazda 1/3 ü kadar ucuzuna yan sanayi ürünler mevcut. Yan sanayi bir kulakçık alsak acaba sıkıntı yaratırmı. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi acaba. Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde 2 ay önce başıma geldi dizel araclardan daha fazla ses cıkmaya baslamıstı net ten buldum aldım paracayı bı degıstırıdımkı dunya varmıs arabada cıt ses kalmadı parca 138tl işçilik 30tl 170ty ye halletım bu rahatsızlık veren sesıı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Bende de 2004 otomatik Mazda 6 var servis motor kulağı değişicek dedi. Serviste 496tl dısarda tayvan malı 140 tl önerirmisiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş yan sanayi motor kulakları sert olduğundan  bazen motorun titreşimini ememiyor , araçta titreme sorunu olabilir ama bayağı fiyat farkı var denemeye değer, araç manuel vites ise problem olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal parça internette bulunabiliyormu?

Benimde aracımın sağ motor kulağında küçük bir yırtık vardı. Değiştirecektim ama ustanın elinde kaliteli malzeme yokmuş ucuzu vardı tavsiye etmedi. Birdahaki bakıma geldiğinde değiştiririz dedi.

Aracımda titreme, ses vs gibi anormal bir ses yok, manuel olduğundan olsa gerek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...