Jump to content

Motor Kulakçığı (Ya da Bu Ne İşe Yarar?)

CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende de 2004 otomatik Mazda 6 var servis motor kulağı değişicek dedi. Serviste 496tl dısarda tayvan malı 140 tl önerirmisiniz...

Orijinal tak desem o kadar parayı vermeye gönlün razı mı? ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracın motorunda da 2000-3000 devir arası boğuk bir ses geliyor. bazen rahatsız oluyorum. ama 3000-3500 devir sonrasında kesiliyor. gaza basınca daha çok hissediliyor. acaba motor kulaklarında mı bir sıkıntı var. tabi bi servise,ustaya göstermek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de 2004 otomatik Mazda 6 var servis motor kulağı değişicek dedi. Serviste 496tl dısarda tayvan malı 140 tl önerirmisiniz...

o paraya 3 tane yan sanayi motor kulağı alır, canım sıkıldıkça değiştiririm >:D

şahsen mazda 6 da hiç bu kulak, burç işlerine girmedim daha. arabam 103.000 km'ye geldi ama hala fabrikasyon yürüyeni mevcut. uzun zamanda mevcut olacağa benziyor 8) inşallah, maşallah :nazar:

ama eski volvo s60'larımda çok değiştirdim bu aksamları yan sanayisi ile. bir sıkıntısını görmedim. gayette güzel oluyordu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1haftadir gecici olarak icinde kaucuk olan butun parcalarin paketlemelerini fransiz gruplarinin yansayi olarak ozellikle motor takozlari uretimini yapmis olduklarimiz turkiyede uretilmekde ama ic piyasaya surulmemekde parcalari bi gorseniz bu kadar adi bu kadar dandikmi olur paketlerken bile elimde kaliyo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1haftadir gecici olarak icinde kaucuk olan butun parcalarin paketlemelerini fransiz gruplarinin yansayi olarak ozellikle motor takozlari uretimini yapmis olduklarimiz turkiyede uretilmekde ama ic piyasaya surulmemekde parcalari bi gorseniz bu kadar adi bu kadar dandikmi olur paketlerken bile elimde kaliyo

Boşuna Fransız'lardan uzak durun demiyoruz... Anlaşıldı.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orijinal tak desem o kadar parayı vermeye gönlün razı mı? ;)

:) Razı değil valla çok yüksek, Geliyor ama yan sanayi işe yaramıyor yada tam randuman vermiyorsa mecbur takarım. Yan sanayi motor sağ kulakçığı takan arkadaş varsa ve yorum yaparsa sevinirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakın arkadaşlar tabi ki orijinal kullanmak en güzeli ama her şey bütçe durumuna bakar, kulaklar çok pahalı, bakınız yan sanayi deyip te geçmemek gerek, kaliteli üretim yapanlar var , yapmayanlar var, bu kaliteyi de anca deneyerek veya referans kabul ederek anlayabiliriz, eğer oguzhan ın kullandığı parçalar iyiyse o marka, yan sanayi alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Kesinlikle okunmalı : Arkadaşlar 2013 de motor kulağını değiştirdim ve 250 tl ye yan sanayi bir motor kulağı taktırdım. İnanın 1 sene traktör gibi kullanmışım arabayı. 2014 5. ay da orjinalini taktırdım eskisi hasarlanmamasına rağmen çıkarttırdım. İnanılmaz bir keyifle arabama biniyorum. değil 300 -500 birdaha olsa 1000 tl verip orjinalini taktırırım... inanılmaz derecede fark var arada. arabama binenler bile bu aracın konforunda değişme var - ne yaptırdın diyorlar. orjinal kulağı normal fiyatının yaklaşık 200 tl altına 450 tl ye aldım. dileyenlere yol gösterici olabilirim.

teşekkürler, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Lantisimde kabin içinde çukurlarda ve tümseklerde epey bir sarsıntı oluyor ,

Epeyde rahatsız edici olmaya başladı açıkcası .Arka koltuklarda sarsıntıyı çok az hissediyorum.Ama sürücü ve ön yolcu koltuğunda sarsıntı belirgin şekilde artıyor.

Engebe ve çukurlarda sağ ve ya sol ön lastiğin engelle karşılaştığı duruma göre tok tok diye bir ses geliyor. Normal bir yolda inanın yeni bir araçtan farkı yok.

Bu durum lantise özel bir durummudur yoksa aracın yorgunluğu ile ilgilimidir sizce ?

Aynı soruyu İzmir Yetkili servisine sordum. Ustamız ile test sürüşü yaptık ve aracı  sonrasında  lifte kaldırdı.

Sizin motor kullakçıklarınızın ve yanlış hatırlamıyorsam viraj demirinin değişmesi lazım dedi.

Ben hep amortisör diye düşündüm ama usta farklı bir bakış açısı sundu.

Size mantıklı geliyor mu?

Orjinal parçaların siparişlerini verdiler japonyadan geleceğini söylediler. Yinede sizilerin fikrini almak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Lantisimde kabin içinde çukurlarda ve tümseklerde epey bir sarsıntı oluyor ,

Epeyde rahatsız edici olmaya başladı açıkcası .Arka koltuklarda sarsıntıyı çok az hissediyorum.Ama sürücü ve ön yolcu koltuğunda sarsıntı belirgin şekilde artıyor.

Engebe ve çukurlarda sağ ve ya sol ön lastiğin engelle karşılaştığı duruma göre tok tok diye bir ses geliyor. Normal bir yolda inanın yeni bir araçtan farkı yok.

Bu durum lantise özel bir durummudur yoksa aracın yorgunluğu ile ilgilimidir sizce ?

Aynı soruyu İzmir Yetkili servisine sordum. Ustamız ile test sürüşü yaptık ve aracı  sonrasında  lifte kaldırdı.

Sizin motor kullakçıklarınızın ve yanlış hatırlamıyorsam viraj demirinin değişmesi lazım dedi.

Orjinal parçaların siparişlerini verdiler japonyadan geleceğini söylediler. Yinede sizilerin fikrini almak istedim.

Yazınızı okurken benimde ilk aklıma gelen amortisör oldu ama yazınızı okumya devam edince ve usta test sürüşü yapıp sorunu söyleyince ustanın söylediklerinden şüphe edilmez diye düşünmüşken ve yazınızı okumaya devam edince parçalar Japonya'dan gelecek deyince o nasıl bir servis ve ustaymış dedim.

Aracınız çok özel ve ülkemizde az bulunan bir araç değilki parçalar ta Japonya'dan gelsin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O 'tok tok' sesi %90 ihtimalle viraj demir lastiklerinden kaynaklanıyor. Çürüyen lastik demiri boşa çıkarıyor o da A arm esnedikçe tak tak şasiye vuruyor benim başıma da geldi aracın önünde her bir civataya kadar herşeyi değiştirdiğimden tecrübe ile sabittir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor kulaklarının fiyatlarını söylediler mi Abi ? Mazda 3 e göre yolu daha çok hissettirir çukurlara daha sert düşer ama tabi aşırı bir durumsa incelenmeli.

Tek tek fiyatları hatırlamıyorum , elektronikposta ile göndericekler ,

gelince burdan paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O 'tok tok' sesi %90 ihtimalle viraj demir lastiklerinden kaynaklanıyor. Çürüyen lastik demiri boşa çıkarıyor o da A arm esnedikçe tak tak şasiye vuruyor benim başıma da geldi aracın önünde her bir civataya kadar herşeyi değiştirdiğimden tecrübe ile sabittir.

Ustamızda bire bir aynı tanımı yaptı. Sizde onaylamış oldunuz.

Bu arada parça fiyatları

VİRAJ DEMİR LASTİKLERİ                                  41,00tl

MOTOR KULAKLARI                                          260,00 + 311,00tl

Kritik parçalarda orjinal malzeme kullanmak istiyorum. Birde malesef çok fazla vaktim yok .

Sanayide usta arayıp dermanımı anlatmaktan ve gidip gelmekten yoruldum.

Kritik olmayan parçalarda yan sanayi , kritik parçalarda orjinal kullanıp uzun süre kullanmak istiyorum .Çünkü 96 model olan bu araç benim beklentilerimi aştı açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parça fiyatları yetkili servis fiyatları ise çok iyi.

Benim aracımın motor takozu galiba kulakçıkta deniyor; fiyatları 550-600 TL deniliyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parça fiyatları yetkili servis fiyatları ise çok iyi.

Benim aracımın motor takozu galiba kulakçıkta deniyor; fiyatları 550-600 TL deniliyordu.

İzmir Yeni Otomotivden aldığım fiyatlar ,

Ama dediğim gibi japonya stok olduğu için 3-4 hafta bekleme süresi belirtildi.

Bende kabul ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En pahalısı ön sağ kulak abi. Bunların içinde yok sanırım o. Zaten 4 tane kulak var ikisinin fiyatını vermişler. Aslına bakarsan kritik parçalar değiller. Ama uğraşamam orijinal takar geçerim diyorsan tercih meselesi tabi :) orijinal her zaman iyidir. Ben 3 tanesini 250 gibi bir rakama değiştirdim yan sanayi hepsi gayet memnunum.

Oğuzhan malesef mesele sanayideki ustaların doğru teşhisi koyamaması , Bende doğru fiyatla doğru iş yapmak istiyorum ama malesef olmuyor.

Daha önce lantisimin benzinde çalışmama probleminden bahsetmiştim belki görmüşsündür.

Defalarca sanayiye gittim geldim , farklı ustalar çözüm bulmaya çalıştı ama hem zamnımdan hem paramdan oldum. Ben otomobilden anlamam , ben bilgi teknolojilerinden anlarım .  Şirkete karşı , aileme karşı harcadığım zamanın bir sorumluluğu var.

Malesef şu anki bakış açım 2 lira fazla olsun ve  karşımda muhattap bulayım.En azından İzmir Yeni Otomotiv yaptığı işin arkasında durup , doğru teşhis koyabiliyor.

Ayrıca işin faturalı oluşuda beni psikolojik rahatlatıyor. 50 tl + 50 tl ler sanayide cebimden uçup gidiyor ama ortada bir şey yok.

Umarım ilerde beni yanıltmazlar :) .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustamızda bire bir aynı tanımı yaptı. Sizde onaylamış oldunuz.

Bu arada parça fiyatları

VİRAJ DEMİR LASTİKLERİ                                  41,00tl

MOTOR KULAKLARI                                          260,00 + 311,00tl

Kritik parçalarda orjinal malzeme kullanmak istiyorum. Birde malesef çok fazla vaktim yok .

Sanayide usta arayıp dermanımı anlatmaktan ve gidip gelmekten yoruldum.

Kritik olmayan parçalarda yan sanayi , kritik parçalarda orjinal kullanıp uzun süre kullanmak istiyorum .Çünkü 96 model olan bu araç benim beklentilerimi aştı açıkcası.

Motor kulağı servis fiyatı mazda 6 için mi ? ben geçen İzmir yeni mazda sevisinde sormuştum sağ kulakçığı 400 ile 500 arasıydı. Eğer 260 tl olursa orjinal hemen taktırırım.

Bu arada mazda sevis kampanyası yapıyormuş bu sene ne zaman başlar tahmin eden var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...