Jump to content

Mazda 323 Practica Motor yapılması sonrası başımıza gelenler.....

olker444
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Arabanın ilk sıkıntılı günlerinden başlayıp bugüne kadar olan hemen hemen tüm gelişmeleri az çok biliyorum. Konunun başında söylenildiği gibi "konuyla ilgisiz" de değilim.

Daha önce yaşanan problemli dönemde, arabanın dolaşmadığı usta-servis kalmamıştı nerdeyse. Konuları da %80 doktordan, %20 Adem'den dinlemiştim hep. Hatta bu en son olaydan önce yine Adem'le ilgili bir konu açtığında direkt Adem'i arayıp konuyu yanıtlamasını rica etmiştim. Ben veya Burak veya Kadir, hiçkimsenin avukatı da değiliz savcı da değiliz. Fakat şu var ki bu iş artık iyice çığrından çıkmış durumda.

"Konuyla ilgilenmeyen biri olarak" ben, bir ay kadar önce Adem'den yeniden motor yapmak için doktoru çağırdığını öğrendim. Aynen söylediğini aktarmam lazım burada, çünkü kimsenin günahının alınmasını istemiyorum. Abi ben kendimi kurtaramıyorum. Artık son çare herşeyi benden olacak şekilde tekrar motor yapacağım o arabaya. Demişti. Yani Adem zaten arabayı tekrar görmeden, motor yapmaya karar vermişti.

Dünkü görüşmelerimizde de "Doktor'la birlikte adım adım, anlata anlata, göstere göstere beraber yaptık sente ayarını. Şimdi nasıl oluyor da benim sente ayarını yanlış yaptığımı iddia edebiliyor. diyor.

Bunları neden yazdığımı da söyleyeyim; Adem'in kendisi doğru düzgün bir cevap verememiş. Direkt kendisini imha etme yolunu seçmiş. Fakat ben şunu çok net şekilde söyleyebilirim ki; Adem'in o motorun sente ayarını yanlış yapma ihtimali %0 dır.  Adem'in avukatı değilim fakat bu adamın neler yapabileceğini de sanırım bu sitede en iyi bilen kişilerden biriyim. Bu şekilde kendisini harcamasına da kızgınım açıkçası.

Konu doktor açısından da çok can sıkıcı olabilir. Fakat:

1- Kendisinin de yazdığı şekilde, Edirne'den Malatya'ya kadar arabaya parmak atmayan usta kalmamışken. Üstelik o parmak atanların içinde Taber usta bile varken. Bütün ihalenin tek kişi üstüne kalmasını...

2- Adem'i buradan bana siz tavsiye etmiştiniz, şimdi siz de sorumlusunuz tarzı yaklaşımı...

3- Ortada bir sorun var ama adminler, moderatörler ilgi göstermiyor tarzı yaklaşımı doğru bulmadığımı söyleme gereği duyuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 79
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• olker444

32

• mcnr6155

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

adem ustayla pek fazla iş yapabilme fırsatım olmadı ama telefonda elinden gelen yardımı yaptı bana ne diyelim herkes için hayırlısı olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kim kimin neyi, burda herkes görüyor savcı avukat sıfatları istenmesede belirleniyor ve rahatsızım...Yazılanlar okunduğunda arabaya parmak atmak mı yoksa görüşmeler veya Elektronik aletlerle teşhis mi konmaya çalışılmış anlaşılacaktır. Öncelikle Site yöneticilerinin olaya olan duruşunu ben değil başka biri sürekli gündemde tutmuştur, Usta tavsiyesini burdan aldım ibareside konu iyi taranırsa yorum yapan bir arkadaşın küçük çaplı sitemine binayen nüktadan şekilde belirtilmiştir...Motoru 2. defa evet altını çiziyorum 2. defa yapmaya karar verme aşamasında ise sanırım kimsenin motoru açtırayım aracımı iyice bayrak edeyim gibi bir düşüncesi olamayacağından ve araç açıldığında gerçekten yağ yaktığının anlaşılmasından görmek isteyen her göz;sorunu ,kaynağı ,sonucu hiç bir yoruma gerek kalmadan anlayacaktır. Burda yukarda olduğu gibi bir mahkeme falan kurulmuş biri yargılanıyor edası yaratmakta bence herkese zarar veriyor, keza ben sadece kendimle ilgili konu hakkında başıma gelenler safhasında yazıyorum, gerisini bilmem ilgilenmiyorumda...Sente atmasının nedenini ve sorumluluk aşamasında ortaya çıkan zaafı soruyorum,,, profesyonel bir arkadaş makul bir cevap yazarsa yeterli olacaktır sanırım,,,konunun cevap hakkı doğuracak şekilde budaklanması can sıkıcı olmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...konunun cevap hakkı doğuracak şekilde budaklanması can sıkıcı olmaya başladı.

Ben daha önce söylemiştim bu şekilde olacağını.

...Site üzerinden yazılacak şeylerin polemik yaratmaktan başka bir işe yaramayacağını tahmin ediyorum. Sen yazacaksın, belki o cevap verecek konu uzayıp gidecek. Belki kimse birşey anlamayacak, belki de herkes yanlış birşey anlayacak. ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Kim kimin neyi, burda herkes görüyor savcı avukat sıfatları istenmesede belirleniyor ve rahatsızım...

Bu kısma ne yazacağıma karar veremedim bir türlü. Ters birşey yazıp da işi daha kötü bir duruma sokmak istemiyorum. İyi kötü bir tanışıklığımız, sohbetimiz var.

Yazılanlar okunduğunda arabaya parmak atmak mı yoksa görüşmeler veya Elektronik aletlerle teşhis mi konmaya çalışılmış anlaşılacaktır.

Parmak atmak derken bu saydıklarının hepsi bir yerlerinden parmaklamak eyleminin içerisine giriyor. Kelime oyunu yapıp da milletin kafasını bulandırma. Kurcalandı mı? Kurcalandı. Bitti. Bu kadar.

Motoru 2. defa evet altını çiziyorum 2. defa yapmaya karar verme aşamasında ise sanırım kimsenin motoru açtırayım aracımı iyice bayrak edeyim gibi bir düşüncesi olamayacağından ve araç açıldığında gerçekten yağ yaktığının anlaşılmasından görmek isteyen her göz;sorunu ,kaynağı ,sonucu hiç bir yoruma gerek kalmadan anlayacaktır.

Öyle ya da böyle, bu adam senin arabanın motorunu "hiçbir ücret almadan" tekrar yaptı mı? Motorun yapım aşamalarında ve özellikle "sente ayarı" kısmında seninle beraber, sana anlatıp tarif ederek yaptı mı? İkinci defa açılması kısmında bilgin olsun diye söylüyorum, benim arabamın da motoru 2 kez açıldı ama ben arabamı bayrak ettim, öyle ettim falan diye düşünmedim.

"Burda yukarda olduğu gibi bir mahkeme falan kurulmuş biri yargılanıyor edası yaratmakta bence herkese zarar veriyor, keza ben sadece kendimle ilgili konu hakkında başıma gelenler safhasında yazıyorum, gerisini bilmem ilgilenmiyorumda..."

Şu yazdıklarına bir bak önce, ondan sonra bir de şu yazdıklarını tekrar gözden geçir. Ben dahil herkesi suçlayıp suçlayıp ondan sonra da kenara çekilmek kolay oluyor öyle değil mi? Yok arkadaş öyle. Senin canın ne kadar sıkılıyorsa benim de o kadar canım sıkılıyor. Üstelik konuyu "sente ayarını yanlış yapmış" dan alıp "sente atlaması" na taşımışsın. Sente atlamasının sebebini söyleyeyim ben sana. Manuel viteste yüksek hızla giderken 5. vitesten 2. vitese veya 3. vitese çekersen motor sente atlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın aracı diyelim evet tanışıklığımız var sizi sayarım ancak bu araba düz vites değildir,, orasını es geçmişsiniz araç otomatiktir hangi ustaya sorduysam ıkınsan yapamazsın dedi, araştırıp yazdım  buraya,,,Sente atlarsa ayar bozulur heralde asıl kelime oyununa kim başvuruyor görüyoruz burdan...iyi malumat almışınız  ;sente aşamasında kendisiyle beraber olduğum hakkında ve ne varki o sente bu dedi adınıda 2. kez duyuyordum; bana göstere göstere  yaptığı konusunda ..... ve cevaplarını sizin aracılığıyla verdiğine göre, sadece ve sadece adının geçmediğine en iyi kanıt bu sanırım....ben size msn den son halinin çektiğim fotograflarını göstereyim isterseniz ,nasıl resim ekleyeceğimi bilmediğimden ben atayım siz ekleyin siteye madem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Sayın aracı mı? Hakikaten helal olsun.

Yahu arkadaş. Sen değil misin bana mail atan, msn den "ne yapacağız bu Adem'i" diyen. Taaaaa en başından beri, nerdeyse 2 senedir beni arabanla ilgili problemlerin tam orta noktasında oturtan? Sen değil misin bu mevcut konuda da "ustayı tanıyan yöneticiye mail attım" diyen. Nedir yani, Adem'le konuşup konuyu onun ağzından dinleyip bu kez senin istediğin gibi konuşmadım diye mi bu yakıştırma? Şimdi  kalkmış ne diyorsun sen. Harbiden hastasın sen. Mesleğin doktorluk ama önce kendini bi tedavi ettir bence sen. Ayrıca bana resim falan da yollama. Sorununuzu nasıl çözerseniz çözün, beni ilgilendirmiyor. Allah Allah yaaaa....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben benim yada onun ağzıyla konuş demedim zaten,,,taraf olmanıda istemedim,,,sitede yorum yazan biriydin sana herkes gibi yazdım evet sorunlarımı öncelikle diyalogla halletmek adına sanada başvurdum. Evet konuyu Ademden dinleyip onun anlatımını buraya taşımışsın; bu işte Aracılıktır. Hastalık buysa tedavisi sandığından da kolaydır.Ben zaten taraf olun sorunu çözün gibi yaklaşımda olmadım,,, yaşadıklarımı yazdım burada,,,, bence bi ara sakin kafayla sende yazdıklarını bi oku...Olaya dahil olma şekline bak...Seni yada başkasını muhatap alan ben değilim ,senide suçlamıyorum ama birilerine bişeyler oldu teker teker yazıyorsunuz bende cevap veriyorum.Herjkesin işi zor ,kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Konuya son mesajımdır.

1- Adem seninle birlikte tarif ederek sente ayarını yapmadı mı? derken: Sente ayarını baştan savma yapmamış, senin yanında işi titiz şekilde yapmış demek istemiştim.

2- Sente ayarı denilen şey mekanik bir durumdur. Sonradan kirlenme ihtimali olan sensör v.b. (sensör sadece örneklemek için söylenmiştir) aksamlar gibi belirli bir süre sonra arıza yapacak bir ayar değildir. Yanlış sente ayarı yapılmış bir araba daha ilk günden saçma sapan çalışır, çekmez v.s. Dolayısıyla, bir arabanın sente ayarı bozuk yapıldıysa siz bunu 800km sonra anlamazsınız. Sente ayarı düzgün yapılmış arabanın ayarı da ancak zorlamayla bozulur.

3. Bir tarafını yırtsan bunu yapamazsın diye ustalara sorar mısın, 120-130 la giderken vitesi ağır devir vitesine çekersen ne olur? Açıkçası bunun cevabını ben de tam olarak bilmiyorum. Birlikte öğrenmiş oluruz.

4- "Aracı" yakıştırmasını ilk kullandığında ne demek istediğini anlayabilecek kadar kafam çalışıyor çok şükür. Sonradan kıvırmana hiç gerek yoktu.

5- "Sitede yorum yazan biriydin" demene de güldüm açıkçası. Allah da seni güldürsün :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben iki defa motor yapılma sonrası sente ile ilgli sıkıntı yaşamış bir araba kullanıcısıyım. Avukat kelimesini kullanmadım çünkü Aracı daha iyi oturuyordu,,, Avukatın menfaati vardır, işinide daha profesyonel yapar,,,,Kıvırtmak konusunda takdiri daha tarafsız kişilere bırakıyorum. Sente ayarı konusunda profesyonel şeyler yazamam size anlatıldığı gibi,,,, banada öyle dendi, bozulmaması gerekirdi dendi onu taşıdım buraya...araba o rampada değil 120 km 50 km ile bile yoktu hızı......yada her hangi vitesteyse ölümüme susayıp vitesi geri çekmedim kolu....Sitede yorum yazan birine yanıtım sandığından kolay çünkü bu siteyi okumaya başladığım zamanlardan bahsediyordum, kimin neci olduğunu tabiki zamanla anladım....yazıp duralım sahaba kadar:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Semavi ben bu ustaya kimse gitmesin diye buraya yazmadım....Araba ne yaptıysa hangi sırayla yaptıysa onu yazdım,,,herkes değil bir kaç kişi yorum yapmak zorunda hissetti kendini,,, Amca oğlu polistitir ondan örnek vereyim size; yolda giderken bir balon patlama sesine ben ve yanımdaki kuzen irkilerek cevap verirken amca oğlu elini direkt beline atıp silahını kapmaya çalışarak yanıt vermişti:))),,,ne anlatmaya çalıştığımın bence en kısa özeti budur,,, Benim tek istediğim bu olayda birincil muhatabımın telefonda; burdaki ustayı ve beni töhmet  altında bırakacak ibareler yerine daha sorumlu davranmasıydı o kadar,,,yoksa para pul ego tatminini aşalı epey oldu...zaten çok anlamadığım bir mecrada bu kadar ahkam kesmeyide doğru bulmam....Arabadan da soğudum zaten, her bindiğimde ne olacak korkusu çok sıkıntı yaşatıyor, ben yaşamasam da yanımdakiler her arabaya bindiğimizde hatırlatıyorlar sağolsunlar  ve bunu ben yaşıyorum....çatışma ve barışma felsefesi için bu bir önyargıdır önermesi bence yanlış bir saptama...iş yapılıyorsa tek yargı olmalı sanırım; ''teşekkür ederim, buda ücretiniz usta ;yeterli''.Atışan olmazsa bende sıkıldım, kafamı daha fazla bu işe yorasım yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eve geldim ve elim yine siteye kaydı haala devam,,, iimiş..

Evet sevgili Semavi bu siteye çok girmişliğim,çok cevap yazmışlığım vardır ; burayı şikayet sitesi olarak kullanmıyorum...aksi takdirde sikayetvar.com vs gibi sitelere yazardım....Siteden bi yerede gitmiyorum ters psikolji yaratmaya gerek yok, burda devam edicem:))....2005 ten beri kullandığım bir arac hakkında yazdım benden öncede GATA da bir doktor arkadaşımındı ve ilk sahibidir. 2007 de Lpg taktırdım ek bir masrafım olmamıştır....4 yıl boyunca daha öncede yazdığım gibi rutin bakımla hiç sorun yaşamadan ilerledim, evveliyatını iyi bildiğim söylenebilir,,,,hedef ve sonuç gösteren ibareler baymaya başladı; hayır arabayı bilmem kaç kişi ellemedi yok kaç kişi yansıtıldığı gibi bozup yapmadı; ki bunlar doğru bile olsa asıl sorun [sente ayar-atma artık ne karın ağrısıysa]

yerine nedense kısır döngüde duruma bir kılıf bulunmaya çalışıldı....

hı hı siz başınıza geldiğinde farklı davranırsınız, sesinizi çıkarmaz, kaza yapmaya ramat kalmasını geçiştirisiniz olur biter,,,,yaşadıklarımı yazdım, yazacağımı ilgili şahsada söylemiştim, gerekirse arabayı saksı yapar ağaç dikerim ama benim bu konuya yaklaşımım bunlardan ibarettir. Herkese ağız tadı, afiyet diliyorum akşam akşam....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siteye problemin dışında girdiğine pek rastlamadım, eğer giriyorsanda kusura bakma dikkatsizliğime ver ama arabayı satarsan falan kesinlikle uğra, iki kelam yaz ki beraber bir okuyup üfleyelim, lokma falan dağıtalım :2funny:

bu aslında bir çok üyenin hatta ilk zamanlar benmde yaptıgım birşeydi ve artık fazla oldugumun farkına vardım ki bildiğim konulardada (artık arabamın sorunlarını kendim yapabilir hale gelmiştim) üşenmeden konuyu açıp dikkatlice okuyup cevapladım hatta hiç mazda 3 üm yada koltuguna oturmuşlugum olmamasına rağmen ufak tefek sorunlarını çok nadir ama çözümlerinide biliyorum yada bir rx-8 konusunu merak edip okuyup aracım çalışmıyor diyen bir üyenin arızanın araba sogukken yüksek devirlere çıkması sonucundada bujiyi bitirmesi yüzünden çalışmadıgını öğrendim

genel olarak siteyi artık muhabbet amaçlı kullanıp eğleniyorum online süreden de bellidir zaten, herkezin yardıma ihtiyacı oluyor ama o üşenir bu üşenirse kim bildiğini paylaşır yada ihtiyacları için girilip çıkılsa diğer üyelerde bunun farkına varsa size ne kadar yardımcı olmak ister bir düşünün derim (genel konusuyorum lafı alınmak isteyen çekinmesin)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beyler bana düşmez ama bu konunun bitirilmesinden yanayım.tarafsız söylüyorum, bence herşey tadında kalsın :)

gönüller kırılmaya başlıyor çünkü.konu sahibi ve diğer yazan arkadaşlarında onayı varsa admin tarafından konunun kilitlenmesi yada silinmesinden yanayım...tamamen iyi yönde söylüyorum bunu.başka konularla keyif yapalım biraz ;):dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bencede bitirilsin bende 4000 tllik arabaya salak bir usta yüzünden 2000 tl masraf ettim ve arabanın düzeni bozuldu artık oluruna bıraktım olan olmuş birbirimizi kırmanın ne anlamı var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar konu baya uzadı zati beklenen birşeydi.kimin haklı yada kimin haksız olduğuyla alakalı ne konuyu tam olarak biliyorum nede o kadar teknik bilgiye sahibim.adem usta iyi bir usta ve bu iyi kelimesini hak etmek için ciddi bir çaba sarfetmiştir eminim.gerçekten konudan kendini imha ederek çekilmesi bir çok site üyesi ve adem ustanın teknik bilgilerinden yararlanmış olan arkadaşlar içinde üzücü.iyi yada kötü ustadır ama telefon yada site aracılığıyla bir çok arkadaşa yardımcı olmuştur bundanda bir ücret talep etmemiştir sonuçta.

Doktor arkadaşın bir şekilde canı yandı bu ustadandır araçtandır artık nedense.konuyla alakalı okuduklarımdan kaçırmadıysam kibar bir uslupla mümkün olduğunca olayda gördüğünü ve oradaki ustaların söylemiş olduklarından yola çıkarak anlatmaya çalışmış.kendisininde teferruatlı bir mekanik bilgisi yok sanırım..daha öncedende sitedeki tecrübeli arkadaşlardanda yardım istemesi çok normal.isteyen sorusuna cevap versin yada vermesin herkesin kendi bileceği iş.isterse sorunuyla alakalı bilgi aldıktan sonrada siteye bir daha uğramasın ne olmuşki.yardım isteyen birine yardım etmek kime ne kaybettirir.biz birinin sıkıntısına merhem olursak allahta yarın bi gün bizim yaramıza başkasını merhem eder.siteden faydalanan biri bundan sonra bu siteye hep takılacak diye bir şey söz konusumudur?.vakti olan var olmayan var.vakti olan arkadaşlarla zati sitedeki diğer konularada dahil oluyo, yardım etmeye çalışıyo,geyik yapıyor, mazdacı dostlarla hoşca vakit geciriyor,vs.şahsen yardım etmektende haz duyarım.

Yanlız mustafa abi biraz sert çıkışmış gibi geldi bana.doktor arkadaşta art niyetli bir arkaşa benzemiyo.umarım tatlılıkla sonuçlanır bu konu.olanlar gerçekten çok üzücü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuraya bir fıkra birde deney sonucunu anlatıp ben kendi adıma konuyu kapamak istiyorum; gerisini berisini yazmaktan yoruldum, birazda gülelim düşünelim, kasvet baydı. harbiden...

fıkra şu:

Temel yeni evli çift Fadimeyle Dursuna konuk olur istanbulda ....ve yemeğe-yatıya kalır. Ev apart tarzındadır ve Temele ayıp olmasın diye yeni çift Evin tek güzel odasını Temele tahsis eder ancak Dursun uyarır Temeli; Ha uşağum biz biliyosun da yeni evliyuk ee iş güç oluyi malum, tuvaletini falan yap öyle yat,,,gece çıkma odandan...Temel evet der geçiştirir ama gel gör ki unutur....Gece yedikleri de dokunmuş olacak ki; karın ağrısıyla uyanır, tuvalete gitmeyeceğine yani odadan çıkmayacağına söz verdiğinden kara kara düşünür. En son odadaki çiçeği saksısından çıkarır içine yapar ve çiçeği üstüne oturtup sabah vedalaştıktan sonra basıp memlekete döner...Aradan 3 ay geçmiştir ki köy kahvesine telgraf gelir;

Uşağım temel stop.nereye pisledun stop.Ha çen 3 ev değiştik stop.Koku çıkmadı stop......

Deneyse şu:

Bir kafese erkek bir maymun konur ve kafesin tepesinede bir muz düzinesi konur , maymun her muza yönelip elini attığında soğuk suya maruz bırakılır. Hayvancağız bir aşamadan sonra muz güzelde koksa yanaşmaz. Bunun üzerine 2. bir maymun kafese konur, su düzeneği hazırlanır ve muza hamlesi beklenir...yeni gelen maymun muza yöneldiğinde daha suyu açmadan kafesteki eski maymun yeni geleni dövmeye başlar ve bir aşamadan sonra o maymunda muza yönelmez....Son olarak kafese 3. bir maymun konur bu defa su falanda hazırlanmaz...yeni gelen 3 nolu maymun muza hamle yaptığında onu en fazla 2 nolu maymun hırpalar.....hiç muza dokunamamış, suya maruz kalmamış olanın bu tepkisi halen literatürde tartışma konusudur....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu konu sahibi bitirmek istemiş, bunun üzerine kilitliyorum. Moderatör arkadaşlar da herhangi birşey yazmazsa ( bilerek / bilmeyerek ) kimseye cevap hakkı çıkmaz ama çok problem olursa benimle temasa geçsin özel mesaj ile.

Konu kilitlenmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...