Jump to content

2011 Mazda 3 Kumandadan Camlar Aynalar Sunroof Kapanması..

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 9 yıl sonra ...

Hort.

Aracım 2010 model Mazda 3.

Kumandadan camları açıp kapatırken sanroof da açılıp kapanıyor. Ben sanroofun kumandadan açılıp kapanmasını istemiyorum.

Sadece camların açılıp kapanması için bir ayar vs. var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Lupara :

Hort.

Aracım 2010 model Mazda 3.

Kumandadan camları açıp kapatırken sanroof da açılıp kapanıyor. Ben sanroofun kumandadan açılıp kapanmasını istemiyorum.

Sadece camların açılıp kapanması için bir ayar vs. var mı?

yok

2007 model 1. nesil aracı olan arkadaşımda da durum aynı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2010`da sunroofa Kumandadan müdahale edilemiyordu. Bu Mazda'nın donanımları araca koyma birimi -böyle bir birim yoktur elbette :)- dünyanın en enteresan insanları olabilir 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Benim 2010`da sunroofa Kumandadan müdahale edilemiyordu. Bu Mazda'nın donanımları araca koyma birimi -böyle bir birim yoktur elbette :)- dünyanın en enteresan insanları olabilir 

donanım konusunda japonlar üzerine saçmalayanı yok galiba. en güzel saçmalayan da mazda olabilir. adamlara maliyeti sıfır olan, sadece iki satır kodla halledilecek şeyleri bile yapmama konusunda özel bir birimleri olabilir. rvm gibi bir şey bmw 7 serisinde bile yokken neredeyse standart olarak sun ama camlar otomatik olarak inip çıksın, kilitlenince dikizler kapansın diye gidelim çinlilerden ara modül alalım.  ya da ne bileyim coming/leaving home mu ne deniyorsa artık araç farları auto moddayken çalışmasın ama bilmem hangi moddayken çalışsın gibi.. ya da camları kilitleyince şoför sadece kendi camına kumanda edebilsin, (sağolsunlar!) diğer camları o da kontrol edemesin!!! sebep??? 

bence bu kadar saçmalamak için gerçekten oturup düşünmek lazım ve bu iş için bir birim bile kurmuş olabilirler yoksa normalde akla gelecek seyler degil bunlar. 

mazda yeni bir model çıkaracak, tüm baş muhendisler toplaşmış sıra "donanım birimi"ne gelmiştir:

- eveeet arkadaşlar bugün ne saçmalık buldunuz bakalım? şaşırtın beni!

+ diyoruz ki sadece farlar açıkken torpido ışığı yansın,

- yuh diyecem de yapıldı o canım

+evet pardon valla biz bile unutmuşuz, önceki arkadaşlar iyi calişmiş, eeee şey yağmurlu havada silecekler auto konumdayken sadece şoför sileceği çalışsa!?

- yani bilemedim belki olabilir ama bizi dışarıdan çok salak gösterir. bize şoförün işine maliyetsiz yarayacakken yaramayacak bir şeyler bulmanız lazım

+ kapılar kilitliyken ve araba çalışır vaziyette iken şoför kolu içeriden  çektiğinde acılmasın, sadece kapandığı düğmeden açılsın!?

- yapıldı yapıldııı!! siz gidip mazda 3'ü inceleyin biraz... bu yeni kadrodan hiç memnun kalmadım arkadaş!

+......

- işte boyle kalırsınız armut gibi. hadi gidip biraz eski modelleri inceleyin de feyz alın.

+ ayakta alkışlıyoruz,  gidelim arkadaşlar, çok işimiz var öyle böyle değil..

• Beğen 2
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Katil Balina :

donanım konusunda japonlar üzerine saçmalayanı yok galiba. en güzel saçmalayan da mazda olabilir. adamlara maliyeti sıfır olan, sadece iki satır kodla halledilecek şeyleri bile yapmama konusunda özel bir birimleri olabilir. rvm gibi bir şey bmw 7 serisinde bile yokken neredeyse standart olarak sun ama camlar otomatik olarak inip çıksın, kilitlenince dikizler kapansın diye gidelim çinlilerden ara modül alalım.  ya da ne bileyim coming/leaving home mu ne deniyorsa artık araç farları auto moddayken çalışmasın ama bilmem hangi moddayken çalışsın gibi.. ya da camları kilitleyince şoför sadece kendi camına kumanda edebilsin, (sağolsunlar!) diğer camları o da kontrol edemesin!!! sebep??? 

bence bu kadar saçmalamak için gerçekten oturup düşünmek lazım ve bu iş için bir birim bile kurmuş olabilirler yoksa normalde akla gelecek seyler degil bunlar. 

mazda yeni bir model çıkaracak, tüm baş muhendisler toplaşmış sıra "donanım birimi"ne gelmiştir:

- eveeet arkadaşlar bugün ne saçmalık buldunuz bakalım? şaşırtın beni!

+ diyoruz ki sadece farlar açıkken torpido ışığı yansın,

- yuh diyecem de yapıldı o canım

+evet pardon valla biz bile unutmuşuz, önceki arkadaşlar iyi calişmiş, eeee şey yağmurlu havada silecekler auto konumdayken sadece şoför sileceği çalışsa!?

- yani bilemedim belki olabilir ama bizi dışarıdan çok salak gösterir. bize şoförün işine maliyetsiz yarayacakken yaramayacak bir şeyler bulmanız lazım

+ kapılar kilitliyken ve araba çalışır vaziyette iken şoför kolu içeriden  çektiğinde acılmasın, sadece kapandığı düğmeden açılsın!?

- yapıldı yapıldııı!! siz gidip mazda 3'ü inceleyin biraz... bu yeni kadrodan hiç memnun kalmadım arkadaş!

+......

- işte boyle kalırsınız armut gibi. hadi gidip biraz eski modelleri inceleyin de feyz alın.

+ ayakta alkışlıyoruz,  gidelim arkadaşlar, çok işimiz var öyle böyle değil..

Bence maliyetten çok, güvenlik ve kullanışlılık merkezli çalışıyorlar.

Şahsen ben de kumandadan  camlar yada kapılar kilitlendiğinde aynaların otomatik kapamasını istemezdim. Bozulduğu zaman değişimi maliyetli oluyor.

Bu arada ben Osaka Tusubasa :)

28 dakika önce, ozgur35 :

Benm 2011 bende sunrofu birak camlari bile acmiyor 😂😂😂 2009 2010 larin bazilarinda var o ozlellik 2011 12 13 de yok

2009-2010 da olan  donanımın sonraki modellerde olmaması mantıksız gerçekten :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Lupara :

Bence maliyetten çok, güvenlik ve kullanışlılık merkezli çalışıyorlar.

Şahsen ben de kumandadan  camlar yada kapılar kilitlendiğinde aynaların otomatik kapamasını istemezdim. Bozulduğu zaman değişimi maliyetli oluyor.

Bu arada ben Osaka Tusubasa :)

2009-2010 da olan  donanımın sonraki modellerde olmaması mantıksız gerçekten :)

Hatta 2010 dan sonra tek sustali geliyor 2009 ve 2010 agustosta kadar olan üretimlerde cift sustali anahtar var. Yedek anahtar da sustali 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, ozgur35 :

Hatta 2010 dan sonra tek sustali geliyor 2009 ve 2010 agustosta kadar olan üretimlerde cift sustali anahtar var. Yedek anahtar da sustali 

Evet benim aracımın yedek anahtarı da sustalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen japonyadaki kumanda switch'i, sigorta sistemi tesisat, anahtar vb kim o ara ne üretiyorsa, ucuz maliyet hangi seçenekteyse onu tercih etmekle alakalı. Honda Toyota gibi koca üreticiler tek dokunuşu cam sistemine geçmese, bu tip donanımlar artan üretim adetlerinden ötürü ucuz hale gelmese Mazda'da geçemezdi.  

Kalıp, elektrik ve sigorta sistemi, kumaş malzeme vb işlere para harcamayı hiç sevmiyorlar, hele ki alt sınıf araçlarda. Arabanın da banttan müthiş verimli ve hızlı biçimde çıkması lazım, karmaşaya yer yok. Fakat yağ pompasını hem basitleştirmek ve hemde uzun ömürlü yapmak için epey para harcanıyor. Yalın üretimde mühendislik çok gelişmiş olunca imalat basitleşiyor.

Ben arabanın yağ seviyesini göremiyorum yahu o iğrenç 0.1 dolarlık demir çubuk yüzünden. Eski japon arabalarında da çubuğun şekli basittir düz demirdir ama en azından 2 deliğin arasında çentik baskısı yapılmıştır çeker çekmez yağ süzülüp akmasın diye, aşağıda MIN falan yazar. Bunda Mazda almış direkt düz koyu demire 2 delik açıp koymuşlar, yağ ile demir aynı renk zaten, kör olur insan yağ seviyesini seçecem diye. Eski Volvo'mun her bir litre miktarı işaretlenmiş, tehlikeli bölgeleri belirtilmiş alüminyum yağ çubuğu sanat eseri gibi buna kıyasla. Çoğu marka sensörle ölçüme geçti o ayrı konu.

Mazda tek başına bu şekilde otomobil üretebildi Forddan ayrıldığı yıllarda ancak. Damlanın hesabını yaparak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...