Jump to content

Atiker LPG Mazda3 Uyumu

GHOST
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar uzun süre düşündükten sonra 2005 otomatik mazda 3 aracıma atiker marka lpg taktırmayı düşünüyorum.daha önce atiker lpg taktıran arkadaşlardan yardım bekliyorum.tavsiye ederlermi,arıza lambası yanarmı,performansında değişiklik olurmu,ankarada bildiğiniz konunun uzmanı kişiler varmı.şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.saygılar.

Edit : Tamamı büyük başlık veya mesajlar yasaktır. Tekrarında silinir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3'e Atiker taktıran var mı bilmiyorum ama Mazda3'ün LPG ile ilgili uyum problemi yaşayan olmadı. Genelde montaj yaptıranlar başka markaları tercih etti.

Tabii burada marka kadar montajı yapacak olan usta da önemli..

Neden Atiker ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyatı uygun olduğu için.birde lpg ye çok sıcak bakan biri değilim.olaki sorun yaşarsam geri sökebilirim.en azından daha az zararla denemiş olurum diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Montaj yapılmışken iyi bir kit taktır. Atiker kötü demiyorum ama menşei yurtdışı olan kitler ile daha iyi sonuç alma şansın olabilir. Sonuçta sadece enjektörler için açılacak delikler olacak fazladan. Onlar da iyi monte edildi mi ister LPG de kullan ister benzinli. Söktürmene gerek kalacağını pek tahmin etmiyorum.

Ya memnun kalırsan ve artık LPG li kullanmak istersen ne olacak ? O zaman keşke şunu taktırsaydım demek için daha fazla para harcamak zorunda kalırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısınız.zaten bu yüzden özellikle atiker taktıran arkadaşlardan yardım istedim.onlar sorun yaşamadılarsa bende yaşamam herhalde.bide tabi dediğiniz gibi takacak yerde önemli.çok kaliteli bi markayı işi bilmeyen birine taktırırsak yine sıkıntı yaşayabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bende 1 hafta önce Atiker (SafeFast OBDII) taktırdım. İlk iki gün aracın çekişinde hiç problem yoktu benzinle hemen hemen aynıydı, sonra arıza lambası yandı sonra aracın çekişinde büyük bir düşüş oldu baya bir telaşlandım. Sonra yeni yakıt aldım çekiş dahada düştü, yüksek devirlerde teklemeye başladı. Sonra servise tekrar götürdüm enjektörlerin motora doğru çıkışındaki küçük parçalar var onların deliğini ilk montajda 1,8 den 2 mm ye yükseltmişti servise tekrar getirdiğimde onu biraz daha büyüttü fakat kaç mm yaptığını sormadım. sonra biraz daha test yaptı, sonra bujilerin 8-9 bin kilometrede olduğunu ve bunu değiştirmemi söyledi bujileri değiştirdik bujinin tırnağını 0,6 mm mi öyle bir değere çektik sonra tekrar kalibrasyon ayarları çekti. arabanın çekişi gene aynı şekilde benzinden farksız oldu. Arıza lambası Oksijen sensöründen dolayı yanmış, onu söndürdüler. son operasyondan sonra yaklaşık olarak 200 km kadar gittim. Şuan için bir sıkıntım yok. Taktıralı 370 km gittim 1000 km de bakımına götüreceğim. şuan için çok memnunum. İnşallah tekrar bir sorun yaşamam.

Ayrıca LPG ile ilgili olarak kafasında tereddütü olan arkadaşlara sesleniyorum çekiş konusunda benzinden farkını çok net anlayamazsınız, ancak aracınızı çok devirli sürüyorsanız ve arabanın motorunu hissedebiliyorsanız devirini hızını falan ancak o zaman anlayabiliyorsunuz benzin gaz farkını. Yani aracım şu hızlara çıkamayacak mı gibi konulara hiç takılmayın benzinle tek farkı aynı devire mili saniye farklarla ulaşıyorlar. Şerit değiştirirken arkadan gelen araç korkunuz falan olmuyor. 2006 model Yeni Astra da kullandım şerit değiştirirken onda arkadan gelen araçtan korkardım(benzinli olmasına rağmen) ondan çok çok daha iyi durumda. Bence Mazda LPG konusunda en başarılı araba diyebilirim.

Aracım: Mazda3 2009 model Manuel vites.

Yakıt tüketimi: tam ölçememekle birlikte yaklaşık olarak 70 liralık(34,9 lt) gazla 320-330 gibi gittim (yani 10,9lt/100km). bu arada aracı biraz devirli kullanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

abi beni yalnış anlama ama o arabaaya biniyorsan eğer o kadar parayı arabaya veriyorsun. bence git brc taktır. en iyi yerde en iyi markayı taktır. 12 13 milyarlık bi araba değil sonuçta. ben şahsen bazı mazda3çileri arıyorum ve eğer atiker takılıysa uzak duruyorum. adam 3 yıl kullnmış atiker taktırmış. ilanada yazmış dizel araçlarla takas olur insan ister istemez şüpheye düşüyor. alırsam lpg yi kendim taktırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

merhabalar..ilk aracım mazda olmasını çok istiyorum ama ikici el alıcam ..atiker lpg var üstünde fiyatı 1500 tl ..yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...