Jump to content

Yüzde 35 daha az yakıt tüketmek istermisiniz?

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkürler.. :)

3- Yokuş aşağı inerken gazdan ayağınız çekin; vitesi boş atmayın

Buna inanmıyorum, gazdan ayağı çekince ve vitesi boşa alınca tüketim birbirinin aynı görünüyor yol bilgisayarında ben hiçbir zaman 0 görmedim ama 0,3 gibi rakamlar görüyorum her iki durumda da....

Buna karşılık vitesi boşa alınca arabayı motorun yükünden kurtarıyoruz daha rahat ve daha uzun mesafeler alıyor, eğim azalınca kompresyona girmiyor yani....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 138
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

17

• OveRMinD

10

• Mücahit

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest uyumsuzelement

boştayken vites daha cok yakar sebebi de bildigim kadarıyla ,

yeni nesil araclarda cut off diye bi sistem var gazdan ayagınızı cektiğinizde devir 1400 e dğşene dek beslemeyi kesiyor yani tüketim sıfır lakin vitesi boşa atınca rölantiyi beslemek için yakıt tüketmeye devam ediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunu defalarca denedim dün ve bugün, yol bilgisayarının yalancısıyım, Oğuz da şahit.... Yokuş aşağı vites boşta iken 0.3 gösteriyorsa vitesi taktıktan sonra 1.3 gösteriyor, aynı şekilde 0.5 gösteriyorsa, vitesle 1.5 oluyor.... Hiç bir durumda 0.0 olmuyor....

Bu cut off ile besleme kesildiğinde motor neyle çalışıyor onu da anlamış değilim.... Arabanın üzerinden motorun yükü, kompresyonu kalkınca rahatlayıp daha uzaması da caba...Ben kendi açımdan kapattım konuyu, bildiğim gibi boşa atmaya devam edeceğim..... Yalnız aman dikkat iki şeritli yollarda ani tepki gerektiren durumlarda çok tehlikeli olabilir boşa almak, ben ıssız otoyoldan sözediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

Saolun...Bu özellkle öğrenciler için için çok önemli :D

ne dimeğğğ... :D

pedalın altında yumurta var atasözünü hayat felsefem edindim... :D :D :D

toplantıda cihan da gördü zaten benim tüketimi şaşırdı kaldı... 8.6 lt y le gidiom ... :D

otomatik için acayip bişi bu... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün bindim arabay baktım 25 km lik benzin kalmış 7.5 lt ortalama gösteriyor...Benzinciden aldım 20 ytl lik benzin sadece km yi sıfırladım eve yeni girdim..Şehir içi 35 km (rampa da var içinde bir 10 km lik) toplam 97,5 km yol yapmışım kalan benzin 29 km...Ortalama değişmedi 7,5 lt..NAsıl sizce  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence gayet güzel , ben şehiriçi ortalama arada basarak 12-13lt yakıyorum şehirdışı 8'e kadar düşüyor :) demek ki sizin şehiriçiniz benim şehirdışım hehehe maşallah bu arada güzel değer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

55 ytl lik yakıtla tam 365-370 km gidiyorum :) çoğu zamanda devirli kullanıyorum :)

ya bu hesapta bi hata var yoksa benmi gece gece yanlış hesaplıyorum55.000.000 tl/370 km =148,648TL kilometrede

yani 100 kmde 14,864,864TL  bu da yaklaşık 5,1 LT/100 km :eek: :eek: bana imkansız geldi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya bu hesapta bi hata var yoksa benmi gece gece yanlış hesaplıyorum55.000.000 tl/370 km =148,648TL kilometrede

yani 100 kmde 14,864,864TL  bu da yaklaşık 5,1 LT/100 km :eek: :eek: bana imkansız geldi

bana çok uzak rakamlar abi bunlar :) hesaplamaya gerek yok nasılsa doluyor ve boşalıyor... yine dolduruyoruz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bana çok uzak rakamlar abi bunlar :) hesaplamaya gerek yok nasılsa doluyor ve boşalıyor... yine dolduruyoruz.

mtlerin sehir dışı rakamı zaten 6 lt civarı onuda tutturabilen oldugunu sanmıyorum zira bu degerler silindir üstünde sabit hız ve egimde sabit hava koşullarında yapılıyor sehir içi bundan daha düşük bi dege rcıkması bana mümkün görünmedi bi hata var bu işte
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sevimli06

mtlerin sehir dışı rakamı zaten 6 lt civarı onuda tutturabilen oldugunu sanmıyorum zira bu degerler silindir üstünde sabit hız ve egimde sabit hava koşullarında yapılıyor sehir içi bundan daha düşük bi dege rcıkması bana mümkün görünmedi bi hata var bu işte

Şimcik sevgili bülent abi bu şehiriçi aracın tüketimi.. Acı ama gerçek.. Yanlız ufak bir eksiklik var yazmayı unutmuşum.. Ben bu tüketimi LPG de yapıyorum.. :):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...