Jump to content

Şarj Dinamosu Kayışı (Familia - Lantis - Practica)

ilker54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabayı vermiş olduğumuz amcam aradı. Şarj dinamosu kayışı kopmuş. Nedir bu şarj dinamosu kayışı yardımcı olursanız sevinirim. Ve nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle geçmiş olsun motor kaputunu açtığınızda motor çalışırken gördüğünüz dönen kayışlardan birisidir alternatör kayışı veya şarj dinamosu kayışı...kayışın ömrü dolduğu için kopmuş olabilir zor bulunan bir parça değildir içiniz rahat olsun ustanız yarım saatte halleder nelere dikkat etmemiz gerekir derken ne demek istediniz tam anlamadım ama anladığım yönlerde şöyle söyliyim kayış takılırken gerginliği iyi ayarlanmalıdır ve uygun kayış takılmalıdır, ayrıca yeni kayışın üstünde yazılar vardır eskiyen kayışlarda bu yazılar zamanla silinir ve kenarlarından çatlamalar başlar bu seviyede kayışları değiştirmek gerekir zaten eskiyen kayış ses de yapar gıcır gıcır öter

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim.Hiç ötmüyordu. Ama amcamın söylediği arabayı çalıştırıp farları yaktığında akü bitiyormuş. Yani araba şarj etmiyormuş. Anlamadım ben de tam olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

doğrudur eğer alternatörün kayışı koparsa bütün elektrik ihtiyacını akü karşılamak zorunda kalır ki o da çok kısa süre dayanabilir ve alternatör devrede olmadığından akü de şarj olmaz en iyisi kısa sürede bi kayış taktırsın amcanız çok masraflı birşey değil zaten :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ya bu kayış gene koptu. Başka bir problem var sanırım. Takıldıktan sonra gazı biraz fazla verince kayıştan ses geliyordu, bir de kayış kasnaklara tam oturmuyordu bir kısmı dışarıda gözküyor üstten bakınca. Sorun ne olabilir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...