Jump to content

626 ov 1998 model uzun yolda LPG de tekleme

leaderiron
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Arabayı benzine al. Rölantide çalışır durumda bırak ve arabayı dinle. Tekleme var mı? Devir saati anlık düşüp kalkıyor mu? Bu sorulara cevabın evetse;

1- bujiler

2- buji kabloları

3- distrübitör

Bunlardan birisidir sebep.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de aynı sorun vardı biraz pahalıya maloldu. Beni yolda bıraktı :( Lpg de tekleme vardı. Mustafa abinin dediği gibi devir saati anlık düşüp kalkıyordu. Ankaradan İstanbula doğru çıktım yola. 50. km de stop etti. kontrol ettim ateşlemeyi kesmişti. yapacak hiçbirşey yok mecburen çektirdim. 160 TL çekici masrafı. Distribütör modulu ve süzgeci 140 lira. işçilik 40 lira. Bolu da kalmamanın değeri paha biçilmez...

Yola çıkmadan bujileri değiştirmiştim. B5 vermiş geç farkettim. Acaba onun bir zararımı oldu diye geldi aklıma.

Devirde ki oynama geçmedi. Üstüne birde stop etme sorunu başladı. ilk çalıştırmada yakıta boğulur gibi oluyor. Bu hafta sonu sanayiye gideceğim bakalım. Durumu buradan bildiririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rolanti de veya devir saatinde bir problem yok şehir içindede problem yok

uzun yolda giderken 80 km de başlıyo ara ara teklemeye benzinde fark etmedim

bugün lpg bakımlarını yaptırdım filtreler falan çalışma değerleri gayet iyi dediler

ama dönüşte problem devam etti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca

*bujileri değiştirmek istesem hangi marka kullanmam gerekli aralıkları falan kaç olması lazım

*buji kablolarını değiştirmek istesem marka varmı

*ateşleme bobinini kendim söküp tırnaklarını falan temizleyebilirmiyim yada bunun arızalı olduğunu nasıl anlarımm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ayrıca

*bujileri değiştirmek istesem hangi marka kullanmam gerekli aralıkları falan kaç olması lazım

*buji kablolarını değiştirmek istesem marka varmı

*ateşleme bobinini kendim söküp tırnaklarını falan temizleyebilirmiyim yada bunun arızalı olduğunu nasıl anlarımm

Bujileri NGK, servisten buji ve buji kablolarını alabilirsiniz. Buji fiyatlarında dışarısıyla bir fark yoktur fakat orjinal kablolar biraz tuzlu. 180-190 lira civarı orjinal kablolar. Yan sanayi kablo almayın çünkü sorun devam ettikçe ustalar, suçu kablolara atacaklar. Ben yakın zamanda 3 takım kablo 3 takım da buji almak zorunda kaldım benzer problem yüzünden. Son durum ise distrübitör değiştireceğim fakat bu sıralar maddi anlamda sıkıntılarım olduğu için beklemeye aldım o işi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence buji olarak NGK'nın LPG Bujisini seçmelisiniz.

Ürün Bulma Aracı'ndan hangi LPG bujisini kullanacağınız bulabilirsiniz. Tanesi 35 TL civarında.

http://www.ngk.de/tr/ueruen-bulma-araci/

LPG LaserLine bujileri, özel olarak gazlı çalışan motorlar için geliştirilmiş olan çift asil metal bujileridir. Gazın yanması benzinin yanmasından çok farklıdır ve bu nedenle özel olarak bu koşullara göre adapte edilmiş bujiler gerektirir.

Gaz-hava karışımlarının tutuşturulması daha zordur. Daha yüksek ateşleme gerilimi gereklidir ve ateşleme bobinlerinin devre dışı kalma riski artar. Bu duruma, daha düşük ateşleme gerilimiyle yetinen lazer kaynaklı iridyum yongalı bir ince orta elektrodu çözüm getirir. Ayrıca elektrot aralığı da sadece 0,8 mm'ye önceden ayarlanmıştır.

Gazın yanması sırasında daha yüksek sıcaklıklar meydana gelir. Yaygın kullanılan elektrot ve gövde malzemeleri daha çabuk yıpranır. LPG LaserLine bujilerinin orta elektrodu üzerinde kullanılan iridyum için bu durum geçerli değildir. Aynı amaçla topraklama elektrodunun içine de bir platin yongası işlenmiştir.

Özel bir kaplama bujinin gövdesini korozyona karşı korur. Topraklama elektrodunun içindeki bir bakır çekirdek ise en iyi ısı iletimini destekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün brc lpg ana bayii sahibi faruk sevgili ile yazıştım

bana

buji markasını ve tırnak aralıklarını sordu ( bilmediğimi söledim )

distribütör kapağı ve tevzi makarasına baktır dedi

bakalım pazartesi baktırıcam

fiyatları hakkında bilgisi olan varmı acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende vakti zamanında aynı sorunu yaşadım,kabloları orjinalleri ile değiştirdiğimde bir anda sorunun çözüldüğünü söyleyebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

üzerinden baya zaman geçmiş ama problem düzeldi ama nasıl düzeldi bilmiyorum

komple elektrik tesisatını kontrol ettirdim lpg kabloları falan hepsi

bide bujilerde problem olmamasına rağmen değiştirdim problem ortadan kalktı

ama hangi işlem sonucunda oldu bilemiyorummm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...